ZA3 Verslaat Hekkesluiter

ZA3 verslaat hekkesluiter

Afgelopen zaterdag mocht PH ZA3 op jacht naar haar tweede overwinning van de tweede seizoenshelft. Tegenstander Blauw Wit uit Holten deed aan psychologische oorlogsvoering door de warming up uit te voeren op de helft van PH. En, zo eerlijk moeten we zijn, PH was onder de indruk. Dat tegenstanders zich altijd zo enorm uitsloven voor de wedstrijd zijn we wel gewend, maar nummer laatst Blauw Wit maakte het wel heel bont. Uiteindelijk zonder resultaat, want na 90 minuten werden de bezoekers met 3-0 weer richting Salland gestuurd.

De opstelling

Wouter Haarhuis; Jelle Potijk, Sjoerd Dijkstra, Mike Laarman, Rupen Sipaan; Yorick Modderman, Thijs Brama ©, Twan Haghuis; Philip Tigrinate, Bart Brama, Robin Bosch. Op de bank zaten uiteraard Niek Loohuis en Dewi Perik, maar ook Dennis Wennink, Gijs Gasthuis en Joost Brama.

Om 14:45 werd onder leiding van dhr. Zanjani de bal aan het rollen gebracht door PH. De eerste 20 minuten werden door PH gebruikt om op te warmen, terwijl Blauw Wit deze tijd goed kon gebruiken om even bij te komen van de heftige warming up. Aan beide kanten werd er derhalve weinig gecreëerd en weggegeven. Plotseling was daar na 25 minuten een prachtige dieptepass van Twan Haghuis, die Bart Brama oog-in-oog met de doelman zette. Bart faalde niet en zette de Almeloërs op een 1-0 voorsprong. Er volgden nog wat halve kansjes aan de kant van PH en een verraderlijk afstandsschot van Blauw Wit dat door Wouter vakkundig naast werd gekeken.

In de rust vonden maar liefst vijf wissels plaats. Jelle, Sjoerd, Philip, Bart en Robin maakten plaats voor Gijs, Dennis, Niek, Joost en Dewi.

De tweede helft bestond vooral uit éénrichtingsverkeer op het doel van de bezoekers. De 2-0 viel uiteindelijk na 60 minuten, Niek rondde op aangeven van Dewi bekwaam af. Elftaloudste Thijs Brama vond het toen wel mooi geweest en liet zich vervangen door Philip Tigrinate, die vervolgens nog voor de 3-0 tekende. Dat de score niet hoger uitviel lag vooral aan de aanvallers van PH die kans op kans vakkundig om zeep wisten te helpen.

Aanstaande zaterdag speelt ZA3 uit bij Vroomshoopse Boys om 14:30.

Wast u ditjes

TrainerKoos vraagt zich steeds vaker af waarom tegenstanders een volledige training afwerken, vlak voordat de wedstrijd begint. Bijna wekelijks ziet hij positiespelletjes, pionnetjes, afwerkvormen en vooral een hoop geschreeuw bij onze opponenten. Koos: “Ik vind dat de donderdagavond qua trainingstijd al kort op de wedstrijddag zit, dit kan toch niet goed zijn?”

Good old vedettes van het eerste uur van ZA3 (destijds nog PH12) Matthijs Bake en Laurens van Dijk kwamen langs om te zien of het huidige elftal nog enige gelijkenissen toont met het sterrenensemble van weleer. De oud-spelers werden echter behoorlijk teleurgesteld: Oud doelman Matthijs zag Wouter Haarhuis de nul houden en oud linksbuiten Laurens zag zowel Robin Bosch in de eerste helft als Dewi Perik in de tweede helft regelmatig zijn tegenstander voorbij sprinten. “Er is helemaal niets meer over van de charme van ons elftal”, spraken de oud spelers in koor.