skip to Main Content
sportvereniging PH

PH Almelo is een Actie Betrokken Club

ABC heeft als doel het stimuleren en faciliteren van sportverenigingen, om binnen hun mogelijkheden en afgestemd op de lokale wensen en behoeften in het kader van de Wmo actief een maatschappelijke rol te (gaan) vervullen waarmee ze een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in de wijk/buurt leveren. Binnen onze sportvereniging is Stef van der Velden de ABC functionaris.

 

Wil je inzicht in het project kijk dan onderstaand filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=yguadq8qj_g

Bijdrage aan de leefbaarheid

Als Actief Betrokken Club kan PH een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de wijk, de buurt, het dorp of de stad. Dit door het organiseren van allerlei activiteiten op het sportcomplex. Bovendien bekijkt Sportbedrijf Almelo hoe PH het sportpark in de daluren (overdag) maatschappelijk en betekenisvol kan gebruiken.

PH Almelo

Projecten:

PH is samen met De Twentse zorg centra een dagbesteding traject aan gegaan op de sportclub. De Twentse zorg centra is 8 dagdelen in de week actief bij PH. Zij doen verschillende werkzaamheden op ons complex. Zo zorgen zij er voor dat we de kleedkamers netjes hebben en dat er gewassen word voor verschillende teams. Naast dat het een erg mooie dag invulling is proberen we deze mensen ook te ontwikkelen op verschillende werkterreinen. Kortom een erg vruchtbare samenwerking waar zowel PH als de Twentse zorg centra de vruchten van plukken.

ROC van Twente

Het ROC van Twente bied bij PH een interne entree opleiding aan op MBO niveau 1 (facilitair en dienstverlening) de opleiding word op de sportclub aangeboden. Er zijn verschillende vrijwilligers vanuit PH die deze opleiding volgen. Ook hierin snijdt het mes aan meerdere kanten, wij krijgen handjes en een vergoeding. De deelnemers worden geschoold en worden ontwikkelt richting een evt. baan. Het ROC is wekelijks te gast bij PH Almelo. Vanaf Januari 2017 zal ook de educatie tak van het ROC van Twente zitting nemen bij PH Almelo. Kortom de ontwikkeling staat centraal en dat op een plek de sportclub.

TMZ:

PH werkt al geruim 3 jaar samen met TMZ dit is een zorginstelling. TMZ heeft een zorgtraject opgestart bij PH voor jong dementerende. Ze sporten met de ouderen op het complex en daarnaast maken ze gebruik van de bestuurskamer. PH heeft een faceliftende rol hierin.

Taal in de Wijk

De Almelose sportverenigingen PH, MHC en Oranje Nassau bieden meer dan sport. Samen met het Taalpunt Almelo startten zij anderhalf jaar geleden ‘Praathuizen’. In de Praathuizen komen wekelijks groepen deelnemers bijeen om samen met taalvrijwilligers te oefenen met spreekvaardigheid. De sportverenigingen voorzien in de accommodatie en bieden ruimte om vrijwilligerswerk te doen op de vereniging. Op deze manier komen de deelnemers vaker de deur uit, hebben zij meer contact in de stad én zij gebruiken zo vaker de Nederlandse taal. Inmiddels zijn de meeste Praathuizen omgevormd naar Taal in de Wijk; een programma om taaltrajecten vanuit het roc te verstevigen, maar dan op een minder schoolse plek.

Bibliotheek:

Naast alle projecten faciliteert PH Almelo ook nog steeds de bibliotheek in de wijk. Buurtbewoners en leden van de Club kunnen bij PH terecht om een boek te lenen. Ze kunnen ook hun boeken terug brengen bij PH Almelo.

Naschoolse activiteit

Vanuit PH Almelo worden er elke vrijdag middag naschoolse activiteiten in de wijk georganiseerd. Dit word gedaan door stagiaires vanuit Sport en bewegen niveau 3 en 4. Zo bewijst PH Almelo de maatschappelijke meerwaarde in de wijk. We zetten letterlijk en figuurlijk de kinderen uit de wijk in beweging. Dit doen we in samenwerking met de gemeente Almelo.

Back To Top