skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop

PH Almelo is een Actief Betrokken Club

ABC heeft als doel het stimuleren en faciliteren van sportverenigingen, om binnen hun mogelijkheden en afgestemd op de lokale wensen en behoeften in het kader van de Wmo actief een maatschappelijke rol te (gaan) vervullen waarmee ze een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in de wijk/buurt leveren.

 

Wil je inzicht in het project kijk dan onderstaand filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=yguadq8qj_g

Bijdrage aan de leefbaarheid

Als Actief Betrokken Club kan PH een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de wijk, de buurt, het dorp of de stad. Dit door het organiseren van allerlei activiteiten op het sportcomplex. Bovendien bekijkt Sportbedrijf Almelo hoe PH het sportpark in de daluren (overdag) maatschappelijk en betekenisvol kan gebruiken.

PH Almelo

Projecten:

In samenwerking met DTZC is er voor de groep “De Toppers” een laagdrempelige dagbesteding. Deelnemers zijn elke werkdag welkom om werkzaamheden in de schoonmaak of groen te verrichten. Hebben ze een “goede dag” kan er na een gezonde wandeling vanaf den Alerdinck bij PH Almelo (op eigen tempo) worden gewerkt

Naschoolse activiteiten

Vanuit PH Almelo worden er elke woensdagmiddag naschoolse activiteiten op het Cruyffcourt in de wijk georganiseerd. Dit word gedaan door stagiaires vanuit Sport en bewegen. Zo bewijst PH Almelo de maatschappelijke meerwaarde in de wijk. We zetten letterlijk en figuurlijk de kinderen uit de wijk in beweging. Dit doen we in samenwerking met de gemeente Almelo.

De planning van alle activiteiten kun je vinden in het clubgebouw.

Field of Talent:

In samenwerking met Heracles Almelo wordt Field of Talent georganiseerd.
Bij PH Almelo zal een voorronde worden gespeeld en bij meerdere clubs in Twente. De finaliste worden uitgenodigd bij de finales in het Heraclesstadion.

Er zal gestreden worden in de kantine en op het voetbalveld.
In de kantine spelen we FIFIA 19.

Op het hoofdveld spelen we de Skill Games.
Verschillende skills worden gescoord op het veld, denk aan latje trappen, dribbelen, enz.

Leden van PH Almelo zijn welkom, maar ook deelnemers die geen lid van PH Almelo mogen meedoen.

Taal in de Wijk

De Almelose sportverenigingen PH, MHC en Oranje Nassau bieden meer dan sport. Samen met het Taalpunt Almelo startten zij anderhalf jaar geleden ‘Praathuizen’. In de Praathuizen komen wekelijks groepen deelnemers bijeen om samen met taalvrijwilligers te oefenen met spreekvaardigheid. De sportverenigingen voorzien in de accommodatie en bieden ruimte om vrijwilligerswerk te doen op de vereniging. Op deze manier komen de deelnemers vaker de deur uit, hebben zij meer contact in de stad én zij gebruiken zo vaker de Nederlandse taal. Inmiddels zijn de meeste Praathuizen omgevormd naar Taal in de Wijk; een programma om taaltrajecten vanuit het roc te verstevigen, maar dan op een minder schoolse plek.

Bewegen werkt!

In samenwerking met Extend, Soweco, Sportbedrijf Almelo en PH Almelo is er een nieuwe vorm van werkactivering.

De deelnemers van Bewegen werkt zijn allen langdurig werkzoekend. Door deze deelnemers te laten sporten en weer invulling van de dag te geven wordt de doelstelling werk vinden bereikt.

Het gehele project bevat dertien lesweken.

Play en Hap:

Beweeg & Zo en PH Almelo hebben de handen in één geslagen. Er is voor senioren die bewegen en plezier maken een ontmoetingsmoment gecreëerd in het clubgebouw van PH Almelo.

Gamenastieken: een manier om met plezier te bewegen en vitaler te worden, waarbij er ook de gelegenheid is om elkaar te ontmoeten in een gezellige sfeer. Een activiteit die geschikt is voor vitale en minder vitale senioren. Bijna iedereen kan bewegen op zijn of haar niveau. Dit door het niveau van de spelen en de toegankelijkheid van het clubgebouw van PH Almelo.

Gamen voor grote schermen door middel van spelcomputers. Denk aan tennis, bowlen, skiën, 20.000 lekken dichten en nog veel meer leuke uitdagende games. In de pauze schenken we koffie en thee, met een gezonde en lekkere traktatie, waarbij ook tijd is voor een praatje. 1 x per maand sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd.

Fietslessen

Om in een fietsland als Nederland mee te kunnen doen, is het belangrijk om goed te kunnen fietsen. Echter is fietsen niet voor iedereen even vanzelfsprekend.

“Samen met haar kinderen leuke dingen ondernemen. Dit was de wens van Nadia. Toen de mogelijkheid om fietslessen te krijgen via Vluchtelingenwerk Almelo en de Gemeente haar ten gehore kwam, twijfelde ze geen moment en meldde ze zich gelijk aan!”

Leren fietsen geeft Nadia veel positieve energie, en heeft een grote maatschappelijke waarde voor haar. Lopen naar de supermarkt en naar afspraken is voor Nadia nu verleden tijd. En haar wens is natuurlijk uitgekomen! Nu haar man in ploegendiensten werkt kan Nadia zelf de kinderen naar school brengen en leuke dingen met hen ondernemen.

Back To Top