skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop

Sportvereniging PH hecht waarde aan goede clubarbitrage. Dit draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal. Hiermee draagt de arbitrage bij aan een beter imago van het voetbal en de KNVB en meer tevredenheid van leden binnen de club.

Nieuws

 • Nieuwe spelregels
  Regelmatig vinden er regelwijzigingen plaats. Kijk voor het volledige overzicht van alle wijzigingen op de website van de KNVB. Dit zijn de belangrijkste voor het seizoen ’20/’21:
  Aanvallend hands
  Nu wordt hands van een aanvaller áltijd afgefloten, in de nieuwe situatie wordt het alleen afgefloten als er direct een goal uit voorkomt óf als er een hele grote kans uit voorkomt.-
  Hands tot de oksel
  Overigens heeft de regelgever IFAB (International Football Association Board) ook aangegeven tot wáár op de arm het hands is, zowel aanvallend als verdedigend. De grens stopt bij de oksel, alles daarboven is dus géén hands meer.
  Doelman van de lijn
  Een andere belangrijke regelwijziging is de keeper die te vroeg van z’n lijn komt bij een penalty. Nu krijgt de doelman daar meteen geel voor, in het vervolg volgt eerst een waarschuwing. Pas bij een 2e keer kan er geel getrokken worden door de scheidsrechter. Als de penalty naast/over of op de paal/lat wordt geschoten, hoeft de pingel NIET opnieuw te worden genomen. Alleen als de strafschopnemer duidelijk beïnvloed wordt door de actie van de keeper, moet de strafschop over.

Opleidingen

Jij kunt ook (pupillen)scheidsrechter of Spelbegeleider worden. Jij kunt de leiding krijgen over wedstrijden van de allerjongsten, maar ook over wedstrijden van de senioren. Die keuze is volledig aan jou. Als het leiden van wedstrijden je bevalt, is er bovendien de mogelijkheid om op hoger niveau te fluiten.

Sportvereniging PH biedt kosteloos cursussen aan voor Verenigingsscheidsrechters en ook voor enthousiastelingen die graag nog hogerop willen. Vind jij het leuk om ervoor de zorgen dat kinderen en volwassenen op een sportieve en plezierige manier met elkaar de strijd aangaan? Neem dan snel contact op via:

Spelregels

De scheidsrechter kent alle spelregels en zorgt ervoor dat deze tijdens de wedstrijd op de juiste manier worden nageleefd. Als speler, trainer, coach, ouder of toeschouwer daarentegen hoef je niet het volledige spelregelboek te kennen. Maar toch: om de scheidsrechter te begrijpen en zoveel mogelijk plezier te beleven aan het voetbal, is het een voorwaarde dat je wél de meeste regels kent.

Spelregelbewijs

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland heeft een positief effect. Eén van de allerbelangrijkste? Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel.

Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn spelers uit 1998 verplicht het spelregelbewijs te halen. Elk seizoen komt er een nieuw geboortejaar bij. Het maakt voetballers namelijk van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter.

Ga naar Voetbalmasterz.nl en haal je spelregelbewijs nu!

Het Nieuwe Fluiten

Sinds het seizoen 2017/’18 speelt het gehele amateurvoetbal met aangepaste wedstrijdvormen voor pupillen. De wedstrijdvormen zijn aangepast om zo de betrokkenheid van spelers te verhogen en jongens en meiden in een wedstrijdvorm te laten spelen die beter aansluit bij hun ontwikkelingsfase.

De Onder 8 tot en met Onder 10-pupillen spelen op een verkleind kwartveld 6 tegen 6 wedstrijden. Deze duels worden begeleid door een spelbegeleider die de spelers zoveel mogelijk de ruimte geeft het spel zelf te ontdekken en daar waar nodig fluit om de spelregels uit te leggen. De Onder 11- en Onder 12-pupillen spelen op een versmald half veld 8 tegen 8 wedstrijden. De wedstrijden staan onder leiding van een pupillenscheidsrechter.

Kijk op de website van de KNVB voor een overzicht van alle spelvormen.

Assisteren

Net als bij veel andere voetbalclub is ook Sportvereniging PH afhankelijk van u als vrijwilliger. In welke rol dat is hangt er van af wat er wordt gevraagd en uiteraard wat u zelf leuk vind. Dat kan zijn van het uitzetten van de pupillenvelden tot het assisteren als grensrechter. Uw inzet wordt áltijd erg gewaardeerd!

Contact

Nog vragen? Aanmelden als scheidsrechter of vrijwilliger? Neem gerust even contact op via:

Back To Top