skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Geen ‘dubbel’, Wel Dubbel Genaaid.

Geen ‘dubbel’, wel dubbel genaaid.

Geen ‘dubbel’, wel dubbel genaaid.

Voorbeschouwing
Nog één keer opladen om de 2e prijs van het seizoen binnen te harken voor PH ZA3.
PH ZA3, inmiddels in de 3e klasse gevreesd en bekend als een team met fluwelen strijders onder leiding van trainer Koosé Cousinho. Er werd om 17u afgetrapt voor de bekerfinale in Markelo.
De bekerfinale ‘moest’ gespeeld worden tegen SV Almelo 2. Ik zeg ‘moest’, omdat we uiteraard liever de andere halve finalist als tegenstander hadden. Dit was namelijk La Première. Doordat wij dit seizoen de meeste wedstrijden niet hebben uitgespeeld tot en met de 90e minuut, zou ons dit voordeel opleveren. Zij zijn uiteraard de beste tegenstander die je kan treffen om er voor te zorgen dat een wedstrijd eerder wordt beëindigd.

Verder was alles om een sfeervolle en hoogs staande finale neer te zetten aanwezig.
Het zonnetje met een temperatuur van 31 graden, 500 supporters waarvan 300 van deze supporters het IQ thuis had laten liggen, siervuurwerk, rookbommen, een matje met kunstgras en de afwezigheid van Jelle.

Koosé begon de intense en snikhete wedstrijd met de volgende 11 namen;
C. Vroom; T. van Vlijmen; S. Dijkstra; D. Wennink; M. Laarman T. Brama; R. Gasthuis; P. Tigrinate; J. Hulsink; D. Perik. In de 2e helft vielen Rupen, Joost en Wouter nog in voor de geesten die last kregen van een zonnesteek.

De ene nog vaker geföhnd dan de ander van de zenuwen, werd er om 17u voor het eerst op de fluit geblazen door de schijnrechter.. ik bedoel scheidsrechter. Wellicht is het overigens goed dat deze beste man ook buiten de voetbalvelden eens in of op een fluit blaast. Daarover later meer..

1e helft
We kunnen stellen dat Almelo het sterkst uit de startblokken kwam. Almelo was de eerste 15 á 20 minuten de betere ploeg. Dit resulteerde terecht na een kwartier spelen in de 0-1. Een prima aanval eindigde bij één van de middenvelders die 10 seconden de tijd had om aan te nemen en rustig binnen te tikken. Waarschijnlijk was het hier Bugs ‘wel de beste voetballer, maar niet de beste verdediger van PH’ die niet goed instapte. Gelukkig bleek dit meteen een wake-up call voor de kersverse kampioenen. Ook kwam het uiteraard door intimidatie van buiten de lijnen.
Voor en tijdens de wedstrijd werden er af en toe filosofische liederen gezongen door de supporters van SV Almelo. Het ging voornamelijk over de geaardheid van de geel-zwarten. Toch leuk om te zien hoe ze hand in hand met een bloot bovenlijf als nachtegaaltjes te keer gingen.
10 minuten na de tegengoal werd onze topscorer en assistkoning van het seizoen Rattie Rat weggestuurd in de diepte. Uiteindelijk werd Perriek met een uitstekende Ippon naar de grond geramd door de keeper van Almelo. Een terechte penal was het gevolg welke voor Ruud ‘Scoody’ Gasthuis een koud kunstje was. 1-1. Na de 1-1 ging het aardig gelijk op, maar had PH de net ietwat meer dreigende aanvallen. Opnieuw werd Perriek diep gestuurd en passeerde een man of 2 op de achterlijn. Tevens kreeg ie de bal nog aardig voor bij randje 16. Hier was het Philip ‘Pipo’ Tigrinate die goed kwam inlopen en de bal tegen de touwen jaagde, 2-1. Dat Perriek een ware plaag is na een paar  botjes bier is bekend, maar in deze finale was hij dat ook voor de verdedigers van Almelo. Perriek had ook nog recht op een 2e penal, maar deze werd niet gegeven.
Helaas was er vlak voor rust nog één spaarzaam moment voor SV Almelo. Een dieptebal van eigen helft deed vriend en Heerschop verrassen. De linksbuiten van Almelo kon 1 op 1 op sniper af en via de kluts uiteindelijk rustig binnen schuiven. Alsnog met 2-2 richting de kleedkamers.
Uiteraard onder luid gezang van vrij slimme mensen.

Meerder spelers hadden last van de warmte, maar er werd slechts 1 wissel doorgevoerd door Cousinho. Juspan kwam erin voor Heerschop. Na een bekertje ranja en wat geklaag over het tropische weer gingen de geel-zwarten met goede moed het veld weer op.

2e helft
Over de 2e helft kan ik wederom langdradig zijn, maar dat doe ik lekker niet. PH was de 2e helft de bovenliggende partij. PH had de meeste en de beste kansen. Met meerdere 1 op 1 situaties, een onterecht afgekeurd goal van zeer sterk spelende de hij-deed-toch-nog-een-keer-mette-Huls en nog meer kansen bleef het een doelpuntloze 2e helft. Sniper werd slechts 1 keer tot een goede redding gedwongen en dat deed ie uitstekend.
De onterecht afgekeurd goal was er 1 uit het boekje. Goal al toegekend, grens die wanhopig blijft staan met de vlag in de lucht en de scheids die toch even aanhoort wat de grens te vertellen heeft.
Het was uiterst dubieus, maar als je dan na de tijd van SV Almelo supporters hoort dat het een zuiver doelpunt was, dan doet dat pijn.
We hopen dat de grens die normaal waarschijnlijk radijsjes verkoopt, ‘hele mooie’, heeft genoten van zijn actie, anders was het helemaal voor niks geweest. Ondanks bepaalde beslissingen en gemiste kansen en aardig wat tijdrekken van de SV Almelo kant was het een aardig sportieve wedstrijd.

Penalty’s
Al snel was duidelijk dat er bij de spelers van Cousinho weinig sprake was van stalen zenuwen. Waar de spelers makkelijk optreden voor een man of  200 in de kantine, kon PH amper 5/6 spelers op papier krijgen die wilde vuren vanaf 11 meter.
Bij deze wil ik nogmaals mijn petje met daaronder een flinke bos haar afnemen voor Perriek, HSMI, Dokter, Scoody, Joost, Heerschop en Hulsink voor het aangaan van deze verantwoordelijkheid.
Op 1 penal na gingen ze er allemaal in tot en met de 6e penal van beide ploegen. Ik zie u al denken; ‘Dan moet er toch een ploeg gewonnen hebben?’
Sniper stopte de penal van Vin Diesel van SV Almelo, maar mocht overgenomen worden. Beide keepers stapten namelijk bij elke penal een centimeter over de lijn, maar de 0,5 centimeter bij deze penal ging de scheids te ver. Verder floot ie overigens uitstekend tijdens de penalty-reeks, echt knap.
U voelt ‘m natuurlijk al aankomen. Het was nu de beurt aan de 7e speler van PH die tegen zijn wil in een penal moest nemen. Helaas werd deze prima gestopt. Deze speler had overigens de held moeten zijn doordat hij de 3-2 maakte, maar bepaalde beslissingen zorgen wel eens voor een andere (onterechte) uitkomst.

Bij deze willen we SV Almelo nogmaals feliciteren met de bekerwinst. Wij hopen van harte en oprecht dat zij een mooi feest hebben gehad en wat biertjes hebben gedronken. Mocht toevallig het plafond zijn ingestort tijdens het feesten, laat het ons weten. Wij kennen nog mensen…

Wist je dat

Wat opvallend is, is dat een aantal befaamde namen ontbreken in het wedstrijdverslag. De Lange, Bettus, Jelle en Little waren namelijk allen afwezig. Zij waren met de jaarlijkse ‘Hans on Tour’ een paar dagen weg. Zij verbleven 3 dagen lang in Bremen in een homo-bar. Het schijnt dat zij een aardige click hadden met de lokale homoseksuelen. Jelle heeft zelfs met een paar gasten de zonsopkomst bekeken vanuit de auto na een wild avondje. Het is waarschijnlijk niet bij alleen kijken naar zonsopkomst gebleven.

           

 

Door het verlies in de beker-finale was de sfeer minder feestelijk dan de afgelopen weken tijdens de kampioensdagen. Zelfs de aanvoerder en dokter van het team ging niet meer de kantine in en direct naar huis in zijn nieuwe Batmobile. Uiteraard weet hij als geen ander dat je er wel één kan en mag drinken zonder de wet te overtreden. Thijs noemt zijn nieuwe bolide zelf een Tes(t)la. Menig technische applicatie beschikt namelijk nog over een Betaversie.

Het blijkt maar weer dat voetbal een bijzonder spel is. Waar Jeroen ‘De-in-bed-zorg-ik-wel-voor-geknetter-Huls de held moest zijn, werd hij de schlemiel. Daarbij was het voor hem dit seizoen de 1e wedstrijd waarin hij langer dan 60 minuten speelde én hij was één van de betere spelers aan de kant van PH. In bed heeft de Huls minder moeite met raak schieten en gebruikt hij de ballen op de juiste manier. Via deze weg en makkelijke brug wil ik hem en zijn Lideke dan ook nogmaals feliciteren met de inmiddels 3e kleine die er aan zit te komen.

 

 

Na de wedstrijd werd er door de nodige spelers uiteraard ook goed gedronken. Als de verstandige en volwassen kerels die we zijn, weten wij dat dat niet verstandig is op een lege maag. Hierin nam Juspan deze x wel veel te graag het voortouw om het regelen van het voedsel op zich te nemen. Het begon met de ‘toevalligheid’ dat hij eens bij Delight wilde bestellen. Iedereen weet natuurlijk dat dit de Shoarma-schuur van zijn oom Tiekie. Dat kan op zich nog, maar de oude buitenlandse zingende Jaman en fietsendief wilde zelfs de rekening voorschieten. Erg frappant voor iemand die bijverdient met zakkenrollen. Hij stuurde hier iedereen ‘netjes’ een Ti(e)kkie voor, uiteraard met een flinke toeslag. Het schijnt dat hij van de winst een nieuwe prelude heeft gehaald en een kappertje heeft gepakt.

De laatste paar verslagen zijn wat later online dan gebruikelijk. Dit heeft te maken met de vele feestevenementen en drukte op het werk van de auteurs. Dit geeft mij wel de mogelijkheid om nog wat te vertellen over het jaarlijkse Wiesnfest dat wederom plaatsvond in Albergen. In heerlijke Tiroler-pakjes gingen de meeste spelers van Za3 zich weer volsmijten met potjes bier. Tom ‘The Lord’ Jansen is altijd degene die dit mogelijk maakt door een tafel te reserveren voor 25 man. Dit jaar had hij the day after ook nog eens een bruiloft. Hij heeft er alles aan gedaan om hier niet naar toe te hoeven. Het schijnt dat hij een show heeft opgezet waardoor het net lijkt of ie is aangepakt door wat gasten op de weg terug naar huis.
Het speelde zich af in de Gravenallee waar hij samen met uiteraard Jelle fietste.
Vriend van een aantal spelers, Yorick ‘Bossen’ Modderman, is nog steeds naar de lafaards op zoek. Mocht u hem gezien hebben, vraag dan of hij terugkomt, want hij dient dit jaar nog wat schilderwerk te verrichten bij ondergetekende.

Afgelopen weekend zijn ook de groot rakers die ook bekend staan als de Gramma Boys een weekend weg geweest. De Chef, Benny ‘HSMI’ en Bugs waren een paar dagen naar Berlijn. Uiteraard hebben zij daar menig duitser en andere rare mensen versteld doen staan met het hoge raakgehalte. Door alle verschillende godsdiensten en culturen werd de Chef getriggerd om zich meer te verdiepen in de verschillende godsdiensten. Ook vroeg ie zich bijvoorbeeld af hoe AnneFrank eigenlijk van de achternaam heet. Uiteindelijk heeft hij in Berlijn een toupetje gekocht, maar is nog steeds een beetje zoekende met welke groep hij de meeste affiniteit heeft.

 

De laatste wistjedat van het seizoen 2018/2019 van PH ZA3;

Wistjedat.. Ik ook erg trots ben dat ik nu al meerdere jaren in dit team mag spelen. De combinatie van toch een aardig niveau, maar vooral maximaal veel plezier met elkaar op en buiten het veld is geweldig. Ik hoop oprecht dat we met deze groep nog vele jaren samen mogen voetballen.
De één heeft wat meer voetbalkwaliteiten en de ander kan net wat beter raken en genieten van het raakschap. Dit samen voetballen en de raakschap zijn de beste ingrediënten naar mijn mening om ook volgend seizoen weer onvergetelijk te maken. We hebben de mazzel dat we elkaar gevonden hebben en soms helaas ook niet meer van elkaar af komen. Aankomen weekend gaan we met deze groep nog naar Dwingelo voor de Olympische RaakSpelen. Alle onderdelen waar wij allen net als voetbal in de 3e klasse favoriet zijn, gaan we uiteraard met overtuiging winnen.
Voor de onderdelen RaakPong, Jeux de Raak, 50 meter Raak, Rakefette, Raakzwaaien, Sumo Rakelen en Shortraak wordt een gouden plak verwacht.

Bedankt alle spelers, begeleiding, doelpuntsponsoren, supporters en alle andere betrokkenen bij PH ZA3 en tot volgend seizoen.

Back To Top