Jeugdopleiding Fase 4 Week 6

Jeugdopleiding fase 4 week 6

Op zaterdag 27 mei werden de laatste competitiewedstrijden in de jeugdcompetities gespeeld. Een prachtig zonnige zaterdagochtend waar de koffieverkoop op een geïmproviseerde, succesvolle plek, buiten de kantine plaatsvond. In dit laatste weekverslag van voetbalseizoen 2022/2023 lees je updates met betrekking tot de jeugdopleiding en ingestuurde wedstrijdverslagen. Veel leesplezier gewenst!

Updates:

Programma juni t/m augustus
Zoals beloofd is het voorbereidingsprogramma afgelopen week gedeeld op de website en in de WhatsApp-groepen. Hier nogmaals de link: https://www.phalmelo.nl/programma-jeugd-juni-t-m-augustus/

Kick-off bijeenkomst 23/24 en materialen inname/uitgifte
In het voorbereidingsprogramma staan ook belangrijke data in de komende weken wat betreft de inname van materialen en de uitgifte hiervan. Tevens verwachten we alle (nieuwe) trainers en teammanagers voor een kick-off bijeenkomst op donderdag 8 juni.

Familiedag zaterdag 3 juni
Aankomende zaterdag staat de familiedag op het programma. De activiteitencommissie heeft weer een fantastisch programma in elkaar gezet. Het weerbericht voorspelt veel moois dus komt allen op deze feestelijke afsluiting van het seizoen. Alvast tot zaterdag!

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

PH JO8-2:
Jo8-2 mocht vandaag uit naar Manderveen.
Aangezien ze de vorige wedstrijd al het kampioenschap hadden gevierd waar de trainer helaas niet bij was wilde de jongens toch laten zien dat ze het konden.
Ze begonnen echt goed aan de wedstrijd de kansen waren er genoeg.
Helaas maakte de tegenstander het eerste doelpunt maar ze gaven niet op en na tien minuten was het 2-2. Na een kort praatje over dat ze gewoon plezier moesten maken en gewoon lekker moesten gaan voetballen ging het beter.
Heel mooi samenspel gezien en geweldige individuele actie na 20 minuten was het 2-5.
Even rust en gewoon weer door de tegenstander kwam er niet meer aan te pas en na 30 minuten was het 3-8. Nog tien minuten spelen. De jongens gezegd dat ze gewoon door moesten gaan. Kay wilde heel graag een doelpunt en gevraagd of de rest daar mee wilde helpen. iedereen deed daar zijn best voor en na een mooie steekpass schoot hij hem hard in de goal. Geweldig om te zien dat ze zo voor elkaar wilden werken. Het doelpunt werd ook groots gevierd. Met een eindstand van 4-12 met een trotse trainer en blije jongens weer naar Almelo. Ik ga deze groep ontzettend missen zowel de jongens als de ouders langs de kant. Heb een super seizoen gehad en heel veel ontwikkelingen bij de jongens gezien.
Trots trots trots

PH JO8-3:
Ook voor jo8-3 was vanochtend de laatste wedstrijd, en die hebben wij thuis mogen spelen tegen ON jo8-2. We hadden tegenstanders die zeker een kop groter waren, maar daar keken de kinderen niet eens naar en ze wouden dolgraag beginnen aan de wedstrijd!
We begonnen enorm goed, en stonden de eerste 20 minuten voor met 3-0. We zagen veel irritatie bij de trainer/coach van de tegenstander. Er werd van alles gezegd waardoor er wat van ons aan het huilen zijn gemaakt!! Onze kids werden van alle kanten getackeld en gebeukt waardoor ze ineens veel minder goed gingen spelen, en we daardoor op een gelijke stand kwamen van 3-3. De laatste 10 minuten waren de strijdlustigste minuten van de hele wedstrijd. Onze kids wouden het afsluiten met de winst, en dat hebben we ook gedaan met een mooie overwinning van 5-3 🥳

PH JO8-4:
Vandaag mocht jo8-4 thuis tegen JCLE jo8-1. Begin van de wedstrijd ging het gelijk op en kwamen er al gauw een tussenstand van 1-2. Na 20 minuten spelen merkte we dat ons tegenstander toch door hun lengte als ‘eng’ werd gezien. Ze kwamen dan ook op een voorsprong van 1-9. Jo8-4 bleef vandaag super sterk en een teamspel leveren en dit bracht deze prachtige zonnige ochtend een eind stand van 2-10. Helaas verloren maar sterk gespeeld, super trots en op na volgend seizoen waar we nog meer gaan ontwikkelen samen als team!

PH JO8-5:
Jo8-5 moest vandaag de laatste wedstrijd tegen sv Almelo. Onze jongens begonnen sterk en al snel was er het eerste doelpunt voor ons. Sv Almelo bleek een gewaagde tegenstander en gaf het na de 0-2 zeker niet op… Na een spannende en soms zelfs felle wedstrijd zagen we uiteindelijk toch een 8-5 nederlaag op het (denkbeeldige) scorebord…. Maar ze hebben geknokt tot het eindsignaal, wij zijn als trainer ongelofelijk trots op onze jongens en we hopen dat ze het komende seizoen met net zoveel plezier en vechtlust verder zullen gaan!!

PH MO11-1:
Op deze prachtige, laatste competitiedag mocht MO-11 naar het zuiden afreizen en om 8:45 voetballen tegen Luctor et Emergo MO11-1. De 3de plaats stond nog op het spel, dus moesten we minstens gelijk spelen. Luctor heeft veel wissels en vraagt of 9×9 ook mogelijk is, geen probleem. De meiden begonnen direct attractief te voetballen en creëerde goede kansen maar ze zijn soms nog iets te lief en spelen de bal dan naar de ander zodat die mag scoren. Eerste kwart staan we door een invaller van MO13 op 0-2 achterstand, maar we komen sterk terug na een mooi dribbel, op 1-2 en vervolgens gelijk. De wedstrijd blijft spannend met aan beide kanten en uiteindelijk slepen we er het gelijkspel uit. We sluiten de MO11 af met zeker de laatste wedstrijden veel inzet, assertief voetbal, gedrevenheid en respect voor elkaar. Tot volgend seizoen! Tobias, Ruud de meiden en ik hebben er zin in!

PH JO11-2:
Onze 11-2 mocht vandaag om 9:00 thuis aantreden tegen Saasveldia⚽️⚽️ het werd nog even spannend of ze wel kwamen want het was al dik 8:45 geweest voordat ze eraan kwamen😂🫣!! We waren vandaag met precies 8 man dus wij als trainers begeleiders hoefden alleen maar te coachen en niet te wisselen💪😁!!

Vanaf het 1ste kwart werd het al snel duidelijk dat dit een makkelijke pot werd!! De ruststand was 10-0 ⚽️⚽️⚽️ 😁💪 In het rustmomentje van de 3de 4de kwart toch even voor de zekerheid gevraagd of iedereen al gescoord had ( want wij waren het even kwijt ) en het kwam er op neer dat er nog 1 moest scoren en met veel kunst en vliegwerk kregen we het voor mekaar dat in de allerlaatste seconde van de wedstrijd hij kon scoren⚽️⚽️⚽️
Het hele team heeft gescoord en einduitslag was volgens ons 16-2🥳🎉 een mooie afsluiting van de competitie en nu op naar de Familiedag en Wout Brama toernooi!⚽️

PS : wat was het gezellig zo met de tafels en banken beneden !!😁

PH JO11-4:
JO11-4 speelde gisteren zijn kampioenswedstrijd tegen SVZW JO11-2. De koppies stonden erg gespannen vooraf en dat was ook duidelijk te merken in de wedstrijd. Een echte kampioenswedstrijd is niet om aan te gluren, en dat werd andermaal bevestigd. Ondanks het stroeve begin werd de tegenstander toch nog met 8-1 opzij gezet. Met 1 punt voorsprong en een doelsaldo van +51 werden de boys terecht kampioen. Een knappe prestatie omdat ze voor het eerst op een half veld hebben gespeeld. Het feestje werd ouderwets gevierd met vuurwerk, fakkels, schaal, ranja, snoep en patat!

Tevens complimenten voor de horeca van PH die ondanks de verbouwde kantine er nog een gezellige boel van wisten te maken!