PH 1 Wint Wederom

PH 1 wint wederom

Blauw Wit’66 kwam nog wel op voorsprong en dacht heel even aan een stunt, maar PH stelde nog binnen het kwartier orde op zaken. Na de eerste helft wist PH dat het weer 3 punten bij kon schrijven (4-1) en scoorde in de tweede nog een keertje. Het had wederom een grote uitslag kunnen worden, ware het niet dat PH de scherpte mistte een monsterscore neer te zetten.

PH 1 – Blauw Wit’66 1: 5-1.

Opstelling: Lars Kroezen, Hugo Seckel, Daan Morsink (5. Bob van den Elst), Stefan Olde Olthof, Rick Olde Olthof, Ferhat Ayhan, Guy van Straaten, Koen Lubbers, Mart Bekhuis (65. Sam Pesselink), Maxim van Straaten (65. Jeroen Schwarte), Sander Bekhuis

Een valse start voor de koploper, want de bezoekers kwamen na zo’n 5 minuten spelen op werkelijk fantastische wijze op voorsprong. De linksbuiten volleerde de bal met een prachtige knal achter kansloze keeper Lars Kroezen. PH was wakker en schakelde een tandje bij en kwam na 11 minuten op gelijke hoogte. Marathonman Koen Lubbers was degene die de trekker over haalde op aangeven van Sander Bekhuis. Hij knikte de voorzet van Sander via de binnenkant van de paal achter de doelman. Ondertussen was Daan Morsink al gewisseld, hij blesseerde zichzelf bij een ingreep aan de zijlijn waar hij door zijn enkel ging. Bob van den Elst was zijn logische vervanger en speelde een prima pot. Na 15 minuten kreeg PH een strafschop, Mart Bekhuis is wel vaker het slachtoffer van een overtreding in de zestien en wel vaker was het Stefan Olde Olthof die dit buitenkansje wist te benutten. Hij stuurde de keeper de verkeerde kant op en bracht PH daarmee op voorsprong. Een voorsprong die PH niet meer uit handen gaf en nog in de eerste helft nog uitbouwde na een onoverbrugbare marge. Na zo’n half uurtje spelen was het de beurt aan Maxim van Straaten. Hij leek de bal te ver van zich af te laten springen, maar daardoor creëerde hij juist de ruimte om weg te draaien bij zijn tegenstander en oog in oog met de keeper te komen. Een keurige schuiver in de lange hoek bracht de stand op 3-1. De 4-1 was er een van grote schoonheid, vanwege de loopactie en het doorzettingsvermogen van Koen. Een lange bal op het hoofd van Maxim, die knikte hem naar de sprintende Koen en deze werkte de bal met een sliding binnen. Zo’n vijf minuten voor rust was de wedstrijd daarmee definitief beslist.

PH sprak in de rust uit om door te gaan voor meer goals en de toeschouwers te trakteren op een leuke tweede helft. Dat lukte gedeeltelijk want ik denk niet dat de toeschouwers zich hebben hoeven te vervelen, maar een grote uitslag bleef uit. Dat terwijl er toch redelijk wat kansen gecreëerd werden. De grootste misser kwam op naam van de Man of the Match, die een rebound voor een leeg goal kon binnen werken maar de bal hoog over knalde. Hij was daarna wel de aangever voor de 5-1 van Sam Hesselink. Koen gaf een steekpass naar rechts waardoor Sam richting de goal kon, de bal met zijn linker ineens in de lange hoek buiten bereik van de keeper krulde. PH bleef dankzij deze 16e (!!) overwinning van het seizoen ook in de maart maand foutloos en is het een kwestie van tijd dat de kampioenschampagne ontkurkt kan worden. Een klein voorproefje was er afgelopen zaterdag al, toen er met alle aanwezige doelpuntsponsoren nageborreld werd in de kantine. Al met al een zeer geslaagde middag en avond!

Man of the Match: Koen Lubbers

Doelpuntenmakers: Koen Lubbers (2x), Stefan Olde Olthof, Maxim van Straaten & Sam Hesselink