Fase 3 Week 1 Jeugdopleiding

Fase 3 week 1 jeugdopleiding

Afgelopen zaterdag ging de derde fase van dit seizoen van start voor meeste jeugdteams.

Dat betekend dat we alweer over de helft van voetbalseizoen 2022/2023 zijn. We wensen iedereen veel plezier en succes toe de komende fase. Elke maandag verschijnt er zoals gebruikelijk weer een verslag over de jeugdopleiding. In deze verslagen lees je updates met betrekking tot de jeugdopleiding en wedstrijdverslagen van het weekend ervoor.

Veel leesplezier!

Updates:

Agenda

Een compleet overzicht van alle speelrondes is te vinden op de website van de KNVB: https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/26926/speeldagenkalender-noord-oost-2022-2023. Een vrije speelronde betekend niet dat er niks georganiseerd/gepland wordt. Dit wordt intern gecommuniceerd binnen de WhatsApp groepen.

Kleedkamers en velden

Een korte reminder om eraan te denken dat de kleedkamers netjes achter gelaten moeten worden en dat de deur weer op slot gedraaid wordt. Tevens moeten de goals weer aan de kettingen worden gelegd zodat de kans op vandalisme verkleind wordt.

Heb je geen sleutel voor de kleedkamers of voor de kettingen van de goaltjes, stuur dan een mail met je naam en functie naar info@phalmelo.nl. De administratie zorgt er dan voor dat er een sleutel klaargelegd wordt.

Vrijwilligers

PH is een voetbalvereniging waar vrijwilligers van cruciaal belang zijn. Daarom is er sinds een paar maanden een vrijwilligerscoördinator, Gerwin Bosch. Gerwin is een inmiddels een bekend gezicht en is de spin in het web wat betreft verschillende vakgroepen binnen PH en alle betrokkenen zoals bijvoorbeeld ouders van spelers/speelsters.

Kunnen we jou inzetten in de toekomst? Gerwin maakt regelmatig een rondje langs de velden maar je kan hem ook bereiken via vrijwilligerscoordinator@phalmelo.nl. Dan loop jij binnenkort ook in een gave PH-jas en/of polo!

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

JO8-1:

PH jo8-1 speelde vandaag uit tegen Deto jo8-1. Na de warming-up met bal een korte bespreking gingen we van start. Gingen proberen waar we de aflopen tijd veel op hebben getraind, uit te voeren in de wedstrijd. Dit was de eerste 10 min duidelijk te zien en kwamen hierdoor terecht op een 0-1 voorsprong. Na 10 minuten voetballen volgden al snel de 0-2 en de 0-3. Na rust ging de tegenstander wat meer Fysiek voetballen waarmee we wat moeite hadden.  Uiteindelijk was 3-6 de eindstand. Fysiek een sterkere tegenstander. Voetballend waren wij vandaag sowieso de betere 👍

JO8-2:

Jo8-2 moest vandaag uit bij ON.

Ph begon goed aan de wedstrijd het stond na 10 minuten 1-3.

De tweede tien minuten werd de keeper van ON veld speler deze maakte zeker het verschil en stond het met de rust 4-4.

De jongens even toegesproken dat ze zeker konden winnen.

Na 30 minuten was het 6-6.

In de laatst 10 minuten werd het nog spannend, door een ongelukkig eigen doelpunt werd het 7-6.

Mooi om te zien dat ze niet wilde verliezen en ,e gingen er vol voor.

Eindstand 7-7

Penaltys schieten dik gewonnen mede dankzij onze penalty Killer Frank

Op naar de volgende 💪🏻

JO8-3:

JO8-3 heeft een thuiswedstrijd mogen spelen tegen MVV. Vol enthousiasme stonden de kinderen op het veld ondanks het frisse weer in de ochtend. We hadden een tegenstander die een klasse hoger had gespeeld afgelopen seizoen. Ondanks dat de helft van de spelertjes ruim een kop groter waren als onze kids bleef het enorm spannend de eerste 20 minuten. Er werd ontzettend goed gevoetbald waardoor de stand nog op 0-0 bleef.

Na een korte rust speelden de kinderen teveel op een kluitje en werd er niet samen gespeeld helaas. Ze gaven de tegenstanders veel ruimte om er toch twee goals van te maken waardoor de stand ineens 0-2 werd. In de laatste vijf minuten schoot Arda er toch nog eentje in en eindigde de wedstrijd met een verlies van 1-2.

Eerste wedstrijd JO8-4:

Vandaag was het dan zo ver JO8-4 tegen Deto JO8-3.  De allereerste wedstrijd voor ons, in het begin wennen aan de koud maar dat maakte voor de enthousiasme niets uit!

Al gauw begonnen we binnen 10 minuten met de eerste 2 tegendoelpunten. Waarna we terugkwamen op 1-2. Deto stond net iets sterker in de aanval waardoor er al gauw een stand ontstond van 1-5 gemaakt door Chiel. Na de rust kwam PH terug met een mooie goals van André die de 2-5 maakte. Er werd in de laatste 10 minuten sterk gespeeld en goed verdedigd door PH helaas mocht dat niet meer baten en kwamen we tot een eindstand 2-6. Super voor een allereerste wedstrijd op na de volgende ⚽

JO9-2:

Jo9-2 vandaag thuis tegen Markelo, een mooie wedstrijd gespeeld eerst 1-0 achter maar de jongens en meisje lieten zich niet kennen en gingen aan de bak, goed samen gespeeld en gewonnen met 8-5 trotse jongens en trainer 👊🏻⚽️

JO9-5:

JO9-5 moest vandaag uit spelen tegen ATC ’65 in Hengelo.

Ze moesten wel even inkomen na zo’n lange vakantie. En het was best koud. Maar ondanks dat hebben ze lekker gespeeld.

Helaas verloren met 6-4. Maar we gaan zeker vooruit💪

MO11-1:

MO11-1 speelt vandaag tegen Wilhelminaschool MO11-2. Het veld mooi wit van de rijp en met 2 nieuwe wedstrijdspeelsters beginnen we fris aan de wedstrijd. De meiden spelen goed en verdedigers, middenveld en aanval werken mooi samen. De afspraken in kleedkamer worden goed uitgevoerd en al snel komen we op voorsprong doordat de spitsen goed mee naar voren gaan tot voor de goal van de tegenpartij en het middenveld aanschuift. Dit werd nog wel eens vergeten en bleven ze op een afstandje kijken hoe de spits zich vastloopt…

Wilhelminaschool speelt voor het eerst op half veld, maar bieden goed weerstand. Compliment💪🏼 Uiteindelijk na 4 kwartier staat het 6-1! Gewonnen na een vermakelijke wedstrijd.

MO13-1:

PH MO13-1 tegen Losser MO13-1 uit, we zitten in een nieuwe competitie 11 tegen 11, er zijn meiden doorgeschoven van MO11-1, dus voor hun was het spannend. De eerste helft liepen we gelijk op het bleef 0-0, de tweede helft werd het toch moeilijk de vermoeidheid zat er in, snel en werd het ook 1-0. Maar vrij snel kwam doelpunt van PH 1-1. Dit bleef tot aan de laatste 10 minuten, en Losser scoorde met 2-1. Jammer genoeg bleef het hierbij, ontzettend trots op de meiden op een heel veld en 11-11. Voor een eerste wedstrijd hebben ze het ontzettend goed gedaan. Toppers⚽⚽💪🏾