skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Is Het Herbstmeister Of Wintermeister? Ja.

Is het Herbstmeister of Wintermeister? Ja.

Zaterdag stonden de volgelingen van Koos oog in oog met oude bekenden. Drie jaar geleden moest Hulzense boys het onderspit delven en toe zien hoe de geel zwarten de schaal omhoog hielden en menig kratje baas maakte op het veld.

Ook dit seizoen blijkt Hulzen over een prima ploeg te beschikken, maar kunnen zij tippen aan de manschappen van TrainerKoos?Uiteraard werd er donderdag weer niet getraind, want stel je voor dat we herbstmeister zouden worden. Het was te hopen dat er deze week wel een KNVB scheidsrechter zou komen op dagen. Na een blik op het wedstrijdformulier bleek dat er wederom een oom van Juspan aan ons was toebedeeld. Juspan verzekerde ons dat hij vandaag wel zou komen opdagen. ‘Neef Tikki heeft vorige week alle ooms van de volkstuintjes bij mekaar geroepen en er voor gezorgd dat we vandaag een familiedag op de Veenelanden hebben’ aldus Juspan. Juspan heeft gelukkig met de familie de neuzen weer dezelfde kant opstaan.

De pupillen van Koos stonden klaar om de bal op z’n Kistiaans de lucht in te pompen of zoals Zwijnenberg vroeger zei toen ie nog een bosje haren had:‘ fot met die leerlap’. Koos kwam er toen pas achter dat dienstjongen Hulsink in geen velden of wegen te bekennen was met zijn ballen. Daar waar Hulsink normaal gesproken niet moeilijk doet om de ballen klaar te maken voor een speelpartijtje, bleef hij nu verdacht lang in de kleedkamer om de flessen te voorzien van een beetje nattigheid. Waarschijnlijk verwarde Hulsink de voetbaldienst met 1 van zijn andere dienstjes thuis.

Opstelling:

DE opstelling.

Zoals u kunt zien in de opstelling, missen we een aantal spelers waaronder de lopende rollade Jelle en de ietwat kalende Bugs.En onze vaste kracht Bjorn Gierveld moest ook verstek laten gaan, hij maakte dit goed met een kannetje bier in de kantine, hulde!Ranu was er wel bij. Onee toch niet.

De eerste helft begon zoals Koos het in deze fase van eventuele herbstmeisters het liefste ziet, slapjes en redelijk slordig. Perik had Sinterklaas gehad en had blijkbaar een paar pepernootjes in zijn schoenen. Halverwege de eerste helft zette Hulzen een mooie aanval op en maakten beheerst de 0-1. De verdediging leverde weer prima werk om de schade te beperken. Een kleinigheidje dat Bennie er gemiddeld 3x per helft wordt uitgelopen is tegenwoordig niet meer noemenswaardig.

De Lange die weer hersteld was na een zware rug blessure, plukte de vruchten van zijn nieuwe basic fit abonnementje. Lange kon in minuut 44 makkelijk wegdraaien bij z’n tegenstander, die stomverbaasd was van de lichtvoetige actie. Hij had zowaar nog genoeg conditie om de bal vanaf 22 meter woest de kruising in te jagen, of was het nou 67 meter? (ja). Dat bleek de enige goede actie van de Lange vandaag en daarmee vond de scheids het welletjes en floot voor de rust.

In de rust deed TrainerKoos nog een donderspeech. ‘Promoveren betekent verdere uitwedstrijden en dat staat gelijk aan een kortere kantinetijd’. ‘Wat moet ik met dit zooitje ellende’. Aldus een getergde TrainerKoos.

2de helft: De tweede helft begon voortvarend. Pre-Perik kreeg de bal met de hand (volgens Hulzense) mee en wurmde zich door een 7-tal van rood-hemden. De man die met een verkeerde naam is geboren, vergat alleen te scoren. Aan alles was te merken dat de onderdanen van Koos toe zijn aan een welverdiende winterstop. Een enorme blessuregolf, de bank had geen sfeeracties en het voetbal was matig.

Toch had PH het iets beter voor mekaar in de tweede helft. De toch wat stierlijke rechtsback van Hulzen dacht nog een laatste keer voor sinterklaas te spelen en gaf Bettuss prompt de bal. Bettuss was aardig verrast door deze gigantisch opgelegde kans en schoot ouderwets naast. Net toen je dacht ‘PH gaat dit nog winnen ook’ lag hij bij good young Wouter in de goal 1-2. TrainerKoos kreeg weer een glimlach op zijn gezicht en dacht al aan de lekkere biertjes in de kantine. Ondertussen was de al lang aan het solliciterende Bennie (ik ben een iepne) rijp voor een gele kaart. In het slotstuk maakte Perik de 2-2 en daarmee kwam er een einde aan een toch wel makkelijke eerste seizoenshelft.

Uw fitboy,

De Lange

Wistje datjes:

We hadden de van ‘t Hofjes weer om hulp gevraagd. Onne maaide 6 keer geweldig over de bal heen. In eerste instantie hadden we eigenlijk om Jort gepolst, maar na deze missers vroegen we ons af of ze niet Jurre (van ’t Hof) hadden uitgeleverd. Het bleek dat Onne in de kleedkamer nog een paar vodkaatjes had gedronken en na onze wedstrijd nog een wedstrijd bij PH 12 (het team van Ranu en Jurre (Aagten)) moest voetballen.

In ieder geval bedankt voor de eiern!

De ooit als beste voetballer bestempelde speler van PH werd gemist dit weekend. Hij had bedacht om de laatste wedstrijd van kalender jaar 2019 maar te skippen aangezien we nu maar 11 weken winterstop hebben. Hij ging hand in hand over de kerstmarkten van Gent. En deed daarbij de groetjes aan Gentstudent.

Onze flankenflitser Jansen was ook 1 van de vele afwezigen.. het schijnt dat Jansen zo jaloers was geworden op kunstzinnige gezichtsschilderijen van Bugs en Noami dat hij ook maar besloot om zelf zo iets te maken zonder penseel en zonder handen. Zie hier het resultaat van een gezamenlijk weekendje weg:

Onze kamerolifant Jelle kon uiteraard niet achter blijven om een weekend weg te gaan. Hij ging samen met een paar vriendjes Pokemons vangen. Gelukkig had Antoinette zijn rugzakje ingepakt met een bekertje melk en een Liga milk break.

De Lange die al vanaf september uitkijkt naar de kerstlampjes bij Intratuin, reed toevallig langs een huis dat tot nu toe het gezelligst versierd was. Na enige navraag bleek dat het versierde huis van het ouders van onze dienstige Hulsink is. We vragen ons ook dan af of de goede genen wel zijn door gegeven. Gezien het feit dat Hulsink graag de donkerste gaatjes opzoekt en gek is op darkholes.

De vaste lezers kennen Bennie uiteraard ook als HSMI Bennie. Nadat hij zijn tv zonder HSMI aansluiting met succes verkocht had, was het tijd om een stel nieuwe banden te halen voor dat er ongelukken zouden gebeuren. Zoals Bennie zelf zei:’ Het is tegenwoordig zeer gevaarlijk om met te weinig promille op de banden rond te rijden.’

Aangezien Bennie zijn promille op de banden niet meer vertrouwde, besloten hij en een aantal van de Gammaboys met de trein naar Enschede te gaan. Na 5 halve liters stond Bennie aan de verkeerde kant van het perron op zoek naar de trein zonder aansluiting. Gelukkig had de treinrails genoeg promille op de rails zodat Bennie nog veilig om 19.00 naar bed kon na een paar nekjes.

Zaterdag werd er tijdens de 3de helft besloten dat de Herbstmeisters maar weer eens een teamfeestje moesten organiseren. Na het overweldigende rookfeest bij de fam. Meijer, werd besloten dat we naar Preston Palace gaan. Daar waar iedereen dan denkt aan onbeperkt alcohol, een avond vol karaoke en bovenwinds in de scheepsbar, zag onze jongeling Wouter zichzelf al aan onbeperkt aan de slushpuppy van het zwembad en de ondersteboven in de kermis. Wij waarderen de jonge gedachtegang, bij vele van de oude garde kwamen weer goede herinneringen boven water.. of onder water.

We willen Little/gouden staaf/Mass/Piet bij deze graag feliciteren met zijn nieuwe baan bij Omroep Max.

Spreuk van de dag :

Stek hem in de grond, dan haje de hele wereld er aan hangen. – J. Schraven

Rebus:

We zien mekaar weer bij de kerstbingo 21 december en laten we met mekaar lekker wat drinken bij het Hennie Blom toernooi 28 december. Tot dan!

Lekker drinkkkkkk   

 

Back To Top