PH3 Behoudt Ongeslagen Status Na Winterstop

PH3 behoudt ongeslagen status na winterstop

Afgelopen zaterdag 9 maart trad het sterrenensemble van TrainerKoos aan tegen Hulzense Boys 3. Op de Veenelanden liet PH zien nog steeds over ‘gewoon-weer-opnieuw-ambities’ te beschikken door met een 3-1 overwinning de kantine op te zoeken.

Assistent-trainer Joost stuurde de volgende 11 namen het veld in: Hofland; Gasthuis, Meijer, D. Wennink, Sipaan; Modderman, R. Haghuis, T. Haghuis; Jansen, B. Brama, Perik. De bank was erg goed gevuld met TrainerKoos, Jelle en Joost en daarnaast maar liefst vijf wisselmogelijkheden. Uiteraard kwam de thuisploeg later dan de tegenstander het veld op, maar gezien het geluid dat uit de speaker van de tegenstander kwam, was dat pure winst tegen de wereldwijd opkomende tinnitusklachten.

Nadat scheidsrechter Tigrinate had bepaald dat deze muziek ook niet helemaal tot zijn genre behoorde, werd er afgetrapt. De Hulzense dolle rechtsback Richard (vanaf nu Driechard genoemd) had er zin in en had na 9 minuten al meer meters gemaakt dan Haile Gebrselassie op een doorsnee Olympische Spelen. Helaas voor Drieschard liep tegenstander Dewi weer eens niet mee en zo kun hij in de 10e minuut Bart in stelling brengen om de 1-0 voor PH binnen te punteren. Daarmee maakte spits Bart voor de tweede wedstrijd op rij een doelpunt, uw verslaggever is nog even de statistieken in gedoken om uit te zoeken hoe lang het geleden was dat dit was gebeurd, maar hij moest het antwoord schuldig blijven.

Helaas kon PH niet lang genieten van de voorsprong, want één minuut later was Drieschard weer eens weggeslopen bij Dewi en hij schoot de bal onthoudbaar in de korte hoek. Keeper Patrick ging niet helemaal vrijuit want de bal leek zeker houdbaar, het zal dus een goal zijn die we ons nog wel even zullen blijven herinneren.

Na 20 minuten kreeg Tom een bal in zijn gezicht, waardoor hij zich moest laten vervangen door Robin. De eerste helft verliep verder rustig, er gebeurde weinig noemenswaardigs, waardoor het aftellen was tot het rustsignaal. Vlak voor rust zat de wedstrijd er voor rechtsback Gijs echter ook op, hij maakte plaats voor Philip die hiermee zijn 8e positie van dit seizoen invulde.

Tijdens de rust mochten de overige drie wissels ook hun opwachting maken. Thijs kwam erin voor Yorick, Nick voor Remco en de inmiddels traditionele Joshua voor Rupen wissel mocht ook vandaag niet ontbreken.

In de tweede helft werd duidelijk dat PH over meer inhoud beschikt dan de tegenstander uit Hulzen, ook omdat er bij Hulzen steeds spelers af moesten die richting de prachtige Grolsch Veste vertrokken om de lokale trots te steunen. De 2-1 voor PH na 55 minuten kwam dan ook niet als een verrassing, Robin kreeg de bal aangespeeld door Nick, hij kapte naar binnen en schoot de bal droog binnen. De 3-1 volgde ruim een kwartier later waar Dewi, op aangeven van Nick, oog-in-oog met de doelman een keer niet faalde. Heel even leek Hulzen de spanning nog terug te brengen, maar Joshua kon de bal nog vlak voor de doellijn over het doel koppen. In het laatste kwartier waren er nog wat mogelijkheden voor de bezoekers, maar Patrick liet zien het keepen nog niet helemaal verleerd te zijn en hield het bij de ene tegentreffer.

Joost Brama

Wist u datjes?

In de aanloop naar het weekend werd duidelijk dat PH over maar liefst 17 spelers zou beschikken. Assistent Joost vindt dat altijd gevaarlijk, omdat juist dan allerlei spelers met vreemde verzoeken komen vanaf de vrijdag. “Mag ik de eerste helft spelen?” of “Ik heb wat last, mag ik beginnen en dan zie ik wel of ik kan spelen?” of “Hebben we er genoeg, dan laat ik de tas thuis?” of “Mag ik bij het eerste meedoen?” Kortom, voordat je weet sta je ineens met maar 12 man. Gelukkig besloten de meesten gewoon mee te doen, behalve Sjoerd die met het eerste mee ging. Helaas kon ook Sjoerd het verschil niet maken en verloor PH1 met 3-0.

In het verlengde van de uitwisseling van Sjoerd gaan we met Stefan overleggen of hij vaker een speler van ons kan meenemen, zodat ze na een fikse oorwassing weer extra scherp aan kunnen sluiten bij PH3.

PH3 heeft de programmamakers van DNA Onbekend benaderd met de vraag of Dewi Perik familie is van de Perik die in 2018-2019 furore maakte in het toenmalige ZA3. Een aantal spelers gaf aan opvallend veel gelijkenissen te zien in uiterlijke kenmerken en gedrag in het veld. Anderen twijfelen weer, omdat de trefzekerheid in de verste verte niet lijkt op de Perik uit 2018-2019. Een DNA-test zal voor eens en altijd uitsluitsel moeten geven.

Rupen Sipaan kreeg na 3 minuten de bal op zijn neus, dus mocht u de komende tijd in de kantine het idee hebben dat zijn neus wat groter is en wellicht iets scheef staat dan weet u de oorzaak.

Tenslotte nog opmerkelijk contractnieuws: Van Duiven heeft het contract met de zorgverzekeraar van Robin Bosch eenzijdig met één jaar verlengd. Daardoor blijft de fragiele buitenspeler ook volgend jaar bij Menzis onder contract, met extra aanvullende verzekering.