WEEKVERSLAG 1 FASE 1 JEUGD PH ALMELO

“En de bal…. die rolt weer”

(afbeelding:) Het nieuwe MO11-1 speelde haar allereerste wedstrijd tegen Luctor MO11-1.

Vanwege de late schoolvakantie begint de competitie voor het gevoel heel vroeg dit jaar. Maar niets is minder waar. De eerste zaterdag van september is traditiegetrouw de aftrap van het nieuwe seizoen. Ondanks dat er een aantal wedstrijden niet door konden gaan vanwege “personeelsgebrek”, was het toch nog een drukte van belang op ons sportpark. Naast dat het ook nog eens prachtig weer was, was het ook nog eens de eerste zaterdag dat onze prachtige nieuwe kantine open was. Kortom een fantastische start van het nieuwe seizoen.

INTRODUCTIE COACH CLUB

Om Coach Club te introduceren nodigen wij deze week alle jeugdteammanagers en jeugdtrainers uit om op woensdag 6 september om 19:00 uur bij de aftrap te komen. Benjamin van Coach Club en Tim van Vlijmen zullen dan de gemakken en voordelen hiervan uitleggen en jullie op weg helpen.

We verwelkomen jullie dan graag in onze vernieuwde kantine met koffie/thee.

Neem je telefoon mee zodat je kan deelnemen op 6 september. 📱

BELANGRIJKE DOCUMENTEN

Hieronder zetten wij nog een keer de belangrijke documenten die we gebruiken in de jeugd bij PH. Veel antwoorden op vragen zullen in deze documenten staan, dus goed om ze bij de hand te hebben:

SLEUTELS

Er zijn nog een aantal jeugdtrainers / teammanagers die nog geen sleutels hebben voor de doeltjes, kleedkamers en ballenhok. Aanstaande donderdag tussen 19.00 – 19.15 uur is hiervan de uitgifte bij Charles Rikhof. Hij is te vinden bij de administratie.

DOELTJES

Wanneer een ieder sleutels heeft, zouden jullie dan ook weer na de training en wedstrijden de doeltjes vast willen zetten aan de zijkanten van de velden. Dat scheelt weer een hoop ergernis en tijd bij de eerst volgende team op het veld.

Met sportieve groet,

Arjan Laarman

Coördinator Algemene Jeugdzaken

INGESTUURDE WEDSTRIJDVERSLAGEN

JO8-2:

Vandaag mochten we het seizoen thuis aftrappen tegen Luctor. Na 2 minuten viel dan ook de 1-0. Binnen 10 minuten stonden we na sterkt team spel voor met 3-0. Na een kwartiertje voetballen met mooi spel pakte we een voorsprong van 4-0. Vlak daarna kwam Luctor met de 4-1.  Na 30 minuten spelen stonden we voor met 8-2. In de laatste 10 minuten kwamen er nog een paar mooie goals van PH maar ook van Luctor vandaag wonnen we met een eindstand van 9-4! ⚽⚽

JO9-1:

De 9-1 speelde vandaag uit tegen de Zweef 9-1. Met een aantal mooi uitgespeelde doelpunten hebben we de wedstrijd gewonnen met 5-2 gewonnen!

JO9-2:

Eerste wedstrijd van fase 1

Mochten we het thuis opnemen tegen Enter Vooruit jo9-1

In de eerste fase van de wedstrijd kwamen we netjes op 1-0 voorsprong.

De kinderen wilden dolgraag naar voren om te scoren. Hierdoor vergaten we te verdedigen. Hierdoor kwamen we al snel op achterstand.

Jurre zette het tweede deel de ploeg tactisch wat beter neer. Waardoor het team wat georganiseerder ging voetballen.

Bijde teams waren erg aan elkaar gewaagd. PH JO9-2 ging steeds beter als team samen voetballen.

Uiteindelijk maakten ze van 3-5 een 5-5 eindstand. Dik verdiend gelijk spel 💪

Op naar volgende week waar we het opnemen tegen Bornerbroek.

JO9-3:

O9-3 ging helaas niet door. We halen het in op dinsdagavond 12 september 👌

JO10-1:

De 10-1 speelde vandaag zijn eerste wedstrijd bij SDC’12 in Denekamp. Na een achterstand van 5-1 goed terug gekomen tot 5-3 maar helaas is de tegenstander toch bij ons weggelopen en is de eindstand bepaald tot 12-5

MO11-1:

MO11-1 speelde uit tegen Luctor, voor alle meiden de eerste wedstrijd met elkaar en gelijk op een halve veld, iedereen was nieuw en ze waren ontzettend zenuwachtig. Trots op de meiden, ontzettend leuk gevoetbald en we hebben nog veel te leren. Eindstand 1-9💪🏾⚽

JO12-1:

Vandaag mocht JO12-1 weer start met de competitie na de vakantieperiode.

Dankzij Jelle en Benjamin hebben we het team compleet gekregen zodat we konden aanvangen tegen avc Heracles.

We begonnen lekker te ballen vandaag en het ging tot aan het eind mooi gelijk op. We stonden na de 1e 2 kwartieren 3-1 achter en dat was zekers positief tegen het team van avc. Helaas was de energie de 2e helft op en hebben we uiteindelijk met 7-2 verloren.

De inzet was top. Deze week flink trainen en volgende week knallen tegen Dos.

MO13-1:

Vanmorgen vol frisse moed mochten de meiden van MO-13 tegen SV-Enter. Voor het eerst op een heel veld met alle toeters en bellen die er aan regels bij horen. Erg onwennig en lastig om dan ook nog je positie te bepalen en te houden. Het werd al snel duidelijk dat de tegenpartij al langer op een heel veld heeft gespeeld. Die waren sneller en feller en we werden veel teruggedrukt op eigen helft. Het liep al snel op naar 12-0, de koppies gingen wat meer hangen en de vermoeidheid begon er ook in te hakken. Eindstand werd 16-0.

We hebben nog veel te leren, maar op zich niet heel verkeerd voor de eerste keer.

JO13-1:

JO13-1 mocht zijn bekeravontuur starten tegen SDC JO13-1. De boys begonnen prima aan de wedstrijd en duwde de tegenstander ver terug op eigen veld. Een doelpunt hing in de lucht, maar bij de eerste de beste counter tegen lag hij aan de andere kant in het net.  Onze boys gingen daarna geforceerd op zoek naar de gelijkmaker. Dat bracht het spel niet ten goede. Het werd bij vlagen erg rommelig namelijk. Na een paar aanpassingen kwam de rust in het spel terug en dat resulteerde dan ook in de 1-1 en 2-1. De tweede helft was wederom erg onrustig. Het middenveld speelde te hoog waardoor er veel ruimtes en gaten kwamen te liggen. De tegenstander maakte hier dankbaar gebruik van en bracht de stand terug op 2-2.  Wederom moesten de boys op zoek naar een doelpunt en dat duurde gelukkig niet lang. 3-2 en de wedstrijd leek beslist. Maar helaas verdween die euforie weer in de prullenbak. De Denekampers maakten opnieuw gebruik van de ruimtes op het middenveld en wisten vlak voor tijd de stand op 3-3 te brengen.

Al met al een leerzame dag voor de boys. Ze weten waar de pijnpunten liggen, dus daar kan goed op getraind worden deze week.

MO15-1:

MO15-1 begon vandaag haar eerste wedstrijd van het seizoen thuis tegen DETO MO15-1. Beide teams zijn vanuit de MO13 overgekomen, fijn om tegen zo’n tegenstander te beginnen. We begonnen de wedstrijd met 10 meiden, waarna Jill uit de JO12-1 en een aantal meiden uit de MO13-1 ons uit de brand zijn komen helpen. De wedstrijd begon redelijk gelijkwaardig. DETO had bij vlagen iets beter spel, toch kwamen wij meer bij het doel van onze tegenstander. Echte grote kansen hebben we niet gehad. Toen viel na twintig minuten de 0-1. Kort daarna volgde ook de 0-2. Met deze achterstand gingen we de rust in. De meiden zijn positief toegesproken, want ze deden het erg goed en hebben zich deze eerste helft volledig ingezet. Na de rust waren we strijdlustig om er toch nog wat van te maken. Ook de tweede helft ging weer redelijk gelijk op. Toch beten wij ons iets harder in de wedstrijd waarna we de aansluitingstreffer maakten. Na de 1-2 volgde ook redelijk snel de 2-2. De meiden hebben alles op alles gezet om de wedstrijd over de streep te trekken. DETO heeft de wedstrijd in de laatste tien minuten weggegeven door ons te laten komen, de 3-2 viel vlak voor het einde ook nog. Nu was het vooral niet te veel aanvallen, en goed letten op het verdedigen. Toen het eindsignaal klonk waren we enorm trots met elkaar dat we in deze eerste wedstrijd de score hebben weten om te buigen vanuit een 0-2 achterstand. De meiden waren bekaf, kapot gestreden, maar dit was het allemaal waard voor de eerste drie punten.

JO17-1:

De eerste wedstrijd van fase 1 speelden we uit bij AVC Heracles. De gehele wedstrijd was te zien dat wij de bovenliggende partij waren. Door het hoge druk zetten in de beginfase, kregen we vele mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden resulteerde in een vroeg doelpunt aan onze kant.

Ondanks dat we de bovenliggende partij waren, waren er veel slordigheden aan de bal. Hierdoor kreeg AVC enkele kansen en maakten we het onszelf lastig. Uit een corner die we niet goed wegwerkten scoorde AVC de 1-1.

Na heel veel gemiste kansen viel in de laatste minuten eindelijk de 1-2. Het was een wedstrijd waarin veel verkeerde keuzes gemaakt werden. Zowel in balbezit als balbezit tegenstander, maar de jongens hebben ontzettend hard gewerkt. Dit resulteerde in een terechte overwinning.

We zien elke week het team weer iets groeien. Uiteraard gaat er nog veel verkeerd, maar we maken ook stappen. Daarbij moeten we niet vergeten dat we een team hebben met 13 eerstejaars! Volgende week spelen we om 10:30 thuis tegen Luctor O17-1.

JO19-1:

Na een zeer korte voorbereiding mochten we aantreden tegen De Zweef 19-1.

Vanaf minuut 1 hebben we geprobeerd om hoog pressie te geven vanuit achteren. Dit ging eigenlijk op een aantal situatie’s na super goed. De Zweef kon lastig met de pressie omgaan en hierdoor kwamen we dan ook veelvuldig aan de bal.

De Zweef had veel moeite met onze lopende mensen. Al konden we veel vaker de korte oplossingen zoeken. Al begrijp ik de keuze van de spelers wel, er lag gewoon veel ruimte op de flanken en achter de laatste linie. Door een aantal mooie acties stond het binnen een half uur 3-0. De Zweef kwam zelden over de middenlijn, 1 keer op 3-0 en dat gaf meteen een gevaarlijk punt aan. De lange bal vonden we vandaag erg lastig te verdedigen. Een rommelige fase van 10 minuten waarin we te snel voor de lange bal kozen en te weinig voor de korte oplossing , sloten we af met een fantastische aanval over meerdere schijven. 0-4

In de rust aangegeven waar De Zweef gevaarlijk kan worden. 10 seconden naar rust kwam juist precies dit uit en stond het 4-1. Sindsdien kwam er een 2 strijd. Eigenlijk wilden we vol vooruit maar kwamen we door de speelwijze van De Zweef(lange bal vanaf keeper en aansluiten) in de moeilijkheden. Uiteindelijk besloten om iets  behoudende te spelen. Op een schot van 30 meter na in de winkelhaak(applaus) zijn we weinig nog in de problemen gekomen.

Ik denk als we straks verder in de competitie zijn en conditioneel wat fitter zijn gaan we nog vaker toeslaan vanuit de counter. Nu bloedde de wedstrijd dood en gingen we met 4-2 de kantine in👍.

Voor het eerst weer een 019 competitie waar van ons er nog 8 in de 017 mogen. De Zweef speelde met een 19 elftal en afvallers van 1/2. Ik denk dat de jongens ontzettend trots mogen zijn.