skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 3 Is Dol Genoeg En Wint Verdiend Van DOS‘37 3

PH 3 is dol genoeg en wint verdiend van DOS‘37 3

Ditmaal mocht DOS’37 3 aantreden tegen de sterren van TrainerKoos op de Veenelanden, nadat DOS’37 4 er eerder een punt had weten uit te slepen. We waren dus gewaarschuwd.
Om de messen alvast te slijpen, was het Erve Asito afgelopen vrijdag goed gevuld met PH3’ers, zoals in het vorig verslag te lezen viel. De halve liters gingen als warme broodjes Balmelo over de toonbank. Ook de trainer was aanwezig om de boel in de gaten te houden en hij was zeer te spreken. Hij vond het een 9 op de schaal van dolheid, dit was dan ook terug te zien in onze wedstrijd. Het was ook niet de vraag, ‘Wie is er dol?’ maar of het überhaupt nog doller kon. Het werd maar liefst 6-2!

TrainerKoos zijn kwekelingen op dolheid uit en kwam met de volgende namen op de proppen: Wouter; Jelle (Bart 45’), Rik (Sjoerd ’45), Dennis, Rupen (Boog ‘45); Remco (Nick 74’), Nick (Phil ‘45), Twan (??); Gijs, Patrick (Joost 62’), Dewi. De wisselspelers waren: Joost, Bart, Robin, Sjoerd en Philip.

Vlak voor de wedstrijd kwam scheidsrechter Entjes met een witte en grijze wedstrijdbal aanlopen en zei: “Deze ballen konden nog wel eens licht zijn”, waarop onze scherpe Rupen reageerde: “Dan zou ik sowieso die donkere bal nemen”. Dhr. Entjes kon dit waarderen en gaf hem een hand. 1-0 PH. “Kip houdt mij scherp”, zei onze Armeense aanvoerder.

Ik zal eerlijk zijn, ik kon het kuppe er niet goed bie hoaln vanwege de halve liters, maar ik probeer u mee te nemen in de wedstrijd. Dos speelde met 2,5 aanvaller waardoor het eerst even zoeken was. Daarna ging het balmelootje rollen en viel al snel de 1-0. Lange zag Dewi vrij staan en laatstgenoemde schoot beheerst binnen. Vervolgens werd er vanuit achteruit goed gebalmeloot, maar was het voornamelijk de laatste pass die het verloor van onze laatst genuttigde halve liter. Vlak voor rust kregen we nog een vrije bal aan de zijkant van de 16. Vuller eiste de bal op en schoot de bal richting de lange hoek. 2 seconden later knalde de bal tegen de winkelhaak en bleef nog even hangen, phenomenal 2-0! Rust.

Tijdens de rust hadden ook Bettus, Daik, Phil en Boog zich dol genoeg gemaakt en mochten daarom invallen. Dat de dolheid gangs bleef was te zien, want binnen 5 minuten kon Dewi zijn 2e treffer maken na een mooi balmelootje van Bugs, 3-0. Wedstrijd beslist zou je zeggen, ware het niet dat Bossen 5 min later de fout in ging door dom bal verlies. Wutru werd hierdoor ondol en de 3-1 was een feit. We lieten ons niet dol maken(huh?) en wéér 5 min later maakte DOS een edje op aangeven van Periek. Vader Joost dacht vervolgens lollig te zijn door “Little” te roepen om zijn plaats in te nemen, maar da was nie. Lange mocht eruit en hij kreeg de middelvinger van Lit. Bugs zat er ook aardig doorheen en werd voorbij gelopen door zijn directe tegenstander die de bal aflegde aan de spits. Er werd hem geen strobreed in de weg gelegd en kon draaien, dol worden en de 4-2 aantekenen. Niet veel later hadden menig gokkertjes ingezet op een wissel van Little, iedereen te pakken, want na een broederlijk onderonsje verloste hij Bugs van zijn fysieke gesteldheid en Vuller nam zijn plek in. Er werd nog weinig gevoetbald, DOS zeurde erg veel en het was uitvoetballen. 5 min voor tijd kwam er nog een bal voor het doel van DOS die Periekie niet met zijn hand binnen tikte, 5-2. In de laatste minuut gaf Phil de bal nog eens diep op (uiteraard) Periekie die de bal keurig over de keeper stifte en zo zijn 4e treffer op zijn conto kon schrijven, 6-2! Dhr. Entjes had het wel gezien en nam de fluit in de mond. Prima overwinning! En zoals u weet, met 3 punten richting de 3e helft is beter dan vakantie.

Uw verslaggever vanuit Rhodos,

Twan ‘Little’ ‘Mas’ ‘Marcel’ ‘stinktniet’ ‘Luske’ ‘Grill’ Haghuis

 

Wistjes en datjes

  • De seizoenskaart houdende Vuller had voor iedereen kaarten geregeld in Vak C(ola). Bedankt Vul! Hij had nog enkele woorden te melden na het binnenhalen van de periode: “Ondanks dat er dit seizoen spelers als Colasinas en Colakovski voor andere clubs hebben gekozen, ben ik blij dat mijn vertrouwen zich heeft uitbetaald. Heracles blijft voor altijd mijn First Choice.”

 

  • Het is na 1,5 jaar nog steeds wachten op het ‘welkomstbericht’ van Bossen. Het geduld van de sterren van Koos raakt zo langzamerhand op, maar gelukkig gaat hij er nu écht mee bezig. Zijn exacte woorden waren: ‘Ja komt goed ga bezig’. Dit stelt ons gerust.

 

  • De voorbereiding ging weer volgens plan. We hadden bijna 8 man voor de training, Bugs had echter al met het 4e meegedaan, Lange zijn geenzinsheidsspier was wat overbelast en wachtte even af, maar het ging toch echt niet. Jelle had heel veel zin, maar kon niet wegens vermeend afspraak bij een diëtist en Wutru had de waterpokken en moest ook verstek laten gaan. Little baalde hier zodanig van en pakte niet zijn spreekwoordelijke biezen maar pakte zijn letterlijke Bugles met Danish Chef er maar weer bij.

 

  • Dat Koos het bij Heracles een 9 vond op de schaal van dolheid was merkbaar. De wedstrijd was nog niet begonnen of hij vroeg zijn medesupporters al of ze ook zo dol waren.

 

  • Ik wil hierbij graag een ode brengen aan Twan, die het hele team door de wedstrijd heen sleepte en de wedstrijd 90 minuten lang met dolle inzet volbracht.

 

  • Onze vliegende torpedo was na de wedstrijd acuut verdwenen. Dan moet er wel iets bijzonders aan de hand zijn zou je zeggen. Dit bleek echter ook het geval, hij had een toch wel bijzondere verjaardag van zijn oogappeltje Mau, ze heeft Sarah gezien. Gefeliciteerd Mau!

 

  • Little had een tosti besteld bij ‘Mini Saus’ en zijn compagnon ‘Curry’, je zou denken dat zij dit klusje wel weten te klaren. Na een kwartier wachten kwam Lit verhaal halen. En jawel, de tosti zat er keurig in, de stekker niet… Gelukkig kreeg hij daarna extra curry. Bedankt jongens!

 

  • Wim, pa van Hans, wilde ons even gezellig supporten tijdens en na de wedstrijd. Hij kon ons veld echter niet vinden. Zoeken en zoeken naar de sterren in het geel-zwart. 4 velden en een half uur later kwam ons Wim erachter dat wij in het wit speelden. Kan gebeuren Wim!

 

  • Yvo, de vrouw waar iedereen van houdt, kwam ’s avonds de kantine weer in. Ze had expres haar mobiel vergeten om Doom even te mijden en ze er nog een paar kon drinken met de resterende PH 3’ers. Sluwe Yv!
  • Wisten jullie al dat Jelle in de jaren 90 auditie heeft gedaan voor Home Alone I? Het doet hem nog steeds pijn met kerst om niet zichzelf maar de beruchte ‘Harry’ in de spiegel terug te zien. Hierbij toch een shot uit zijn auditie voor enig eerbetoon.

Back To Top