skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Weekverslag 5 PH Jeugdopleiding

Weekverslag 5 PH Jeugdopleiding

De voorjaarsvakantie is inmiddels aangebroken en daardoor was het afgelopen zaterdag rustig op de velden van PH. Er stonden maar twee wedstrijden uit de onderbouw op de planning. Verslagen hiervan lees je hieronder.

Morgen, dinsdag 22 februari, staat het FIFA Toernooi op de planning. Er zijn nog steeds een paar plekjes over. Aanmelden kan door een mail te sturen naar pupillen@phalmelo.nl. Doe dit voor vanavond 20:00.

Zoals inmiddels bekend is er elke vakantie een voetbaltoernooi voor PH leden.

Aanstaande woensdag staat het voorjaarstoernooi gepland. Er zijn meer dan 100 aanmeldingen binnengekomen, gaaf! De toernooicommissie is druk bezig geweest met het verdelen van alle spelers. De indeling is hier te vinden.

De meteorologen voorspellen een mooie dag, laten we dat hopen.

We wensen iedereen veel plezier tijdens deze activiteiten!

Hieronder een wedstrijdverslag van PH JO9-1:

Vanmorgen speelde JO9-1 een inhaalwedstrijd tegen het sterke Achilles’12 JO9-1. Een tegenstander die in fase 1 in de hoofdklasse alles had gewonnen. In fase 2 liep het door blessures en een niet nader te noemen virus anders. 4 van de 5 wedstrijden gingen verloren. Daardoor mochten ze het een niveautje lager proberen. Dat ze nu weer op volle oorlogssterkte waren was te merken. De tegenstander was goed op elkaar ingespeeld. Veel automatismen en ze konden de bal lekker rond laten gaan. Hoe anders was dat bij ons. Door quarantaineverplichtingen moesten we Batu en CJ missen. Lenn Lohuis uit JO8-1 sloot bij ons aan en deed dat niet onverdienstelijk. Brutaal, snel en behendig met de bal waardoor we er af en toe gevaarlijk uit konden voetballen. Ondanks dat het spel soms erg rommelig was door de wind konden we dus goed partij bieden. De wedstrijd ging helaas wel met 3-6 verloren, maar al met al was het weer een leerzame ochtend.

Hieronder een wedstrijdverslag van PH JO11-2:

Vandaag speelde de 11-2 na lang wachten hun eerste wedstrijd in de eerste klasse. Door Corona waren de voorgaande wedstrijden steeds afgelast.

Om negen uur werd afgetrapt op een winderig sportpark. De eerste helft speelden we met de wind in de rug en kwamen door goed samenspel op een 2-0 voorsprong. In de rust werd verteld dat we de tweede helft de wind tegen zouden hebben. De jongens werd meegeven de ballen over de grond te spelen en compacter staan bij balbezit. Het werd dan ook snel 2-1. Je kon zien dat ze het lastig hadden elkaar in te spelen. Uiteindelijk werd er steeds beter met de wind omgegaan en konden we met het volgende scoreverloop van  3-1, 3-2, 4-2 5-2 & 6-2 uitlopen na een 7-2  overwinning.

De jongens hebben het heel goed gedaan en Tim Laarman bedankt voor het meedoen.

Back To Top