WEEKVERSLAG JEUGD PH ALMELO (WEEK 9)

Eindelijk stond er weer een normale speelronde op het programma na alle carnaval- en voorjaarsvakantie perikelen. En dat was goed te merken. Het sportpark werd weer druk bezocht afgelopen zaterdag. Deze week in het weekverslagen is er met name aandacht voor de activiteiten van onze jeugd rondom de wedstrijden van het eerste. En brengen wij de vossenjacht nog even onder aandacht.

Met sPHortieve groet,

Arjan Laarman

Coördinator Algemene Jeugdzaken

Team van de week

Zaterdag 16 maart is JO10-2 team van de week. Ons eerste elftal speelt dan tegen de Zweef uit Nijverdal.

PH Ultra’s

We blijven nog even bij het eerste. Ondanks de tegenvallende resultaten van het eerste levert onze jeugd sinds kort een flinke bijdrage aan de sfeer bij de thuiswedstrijden. Trommels, fakkels, spandoeken en sjaals! Ons eerste kan alle steun gebruiken dus voor wie zin heeft sluit je dan op 16 maart aan bij de PH Ultra’s.

Vossenjacht

De jeugdactiviteiten commissie organiseert op 30 maart de jaarlijkse vossenjacht. Alle mini’s, JO8, JO9 en JO10 teams doen hier aan mee.

Wedstrijdverslagen

JO8-3:

Zaterdag speelden we een thuiswedstrijd tegen ON JO8-3. Individueel hebben alle spelers zich enorm ontwikkeld vanaf het moment dat we van start zijn gegaan. In een wedstrijd zijn er soms nog te veel zaken waar ze over na moeten denken en mogen we wel wat brutaler zijn. De keren dat we vooruit druk zetten op de tegenstander creëerden we direct kansen die 3x tot een doelpunt leidden, helaas kregen we er ook 13 tegen.

JO9-4:

Gisteren een thuiswedstrijd gehad met JO9-4 tegen Enter Vooruit.

We kwamen al snel op voorsprong door goed samen spel en een paar mooie doelpunten. Weer lekker gerouleerd waardoor velen hun kans kregen een doelpunt te maken, de meesten lukte dat👊.

Laatste 10 min. kon echter wel beter

Gewonnen met 10-4

JO10-1:

Vanochtend mocht de jo10-1 het opnemen tegen avc heracles 10-4. Met 2 leenspelers van de jo9-3 een mooi en gelijk opgaande wedstrijd gespeeld. Na een 0-1 achterstand weer snel op voorsprong gekomen. Met vlagen goed voetbal laten zien en zelfs onze invallers kwamen tot scoren💪. Na de derde kwart was de stand 4-2 in ons voordeel, maar de laatste kwart kwam heracles toch weer goed terug. We kenden een eindstand van 5-5 met een spannend en een leuke eind fase.

Op naar volgende week

MO11-1:

Vandaag hebben wij een uitwedstrijd gehad. Wij speelden tegen sportclub overdinkel MO11-1

Een mooie zonnige dag, allemaal positieve dames, de thermo kleding ging uit tijdens de eerste rustpauze. Tot die tijd was de stand 0-0. Na de 2de helft, kwamen wij helaas op achterstand. 2-0. Met een aantal hele mooie acties, hadden wij gelijk spel kunnen spelen, maar het zat ons niet mee. De doelpunten vielen niet. Einde wedstrijd was de stand 3-0. Een zeer mooie wedstrijd met mooie kansen! Al met al een mooie wedstrijd💪

JO11-2:

Vandaag speelde ons JO11-2 tegen ON. Voor de wedstrijd was er flink wat spanning, want de vorige keer hebben wij het spel tegen dit team uit, vroegtijdig stilgelegd door onsportief gedrag van de tegenstander.

Maar een uur later hadden we een super sportieve, leuke en uitdagende wedstrijd erop. Met 10-3 hartstikke verdiend gewonnen en bijna alle spelers hebben wel een keer gescoord.

Ik benoem hierbij nog graag exceptioneel balspel van Elias en dank aan Lucia die ons team kwam versterken en de invalscheids (hier wilde ik me niet aan wagen).

JO11-3:

Vandaag stond voor JO11-3 de topper tegen de nummer 2 op het programma. Beide teams nog zonder puntverlies. Maar door ons betere doelsaldo staan we bovenaan. Op papier de kampioenswedstrijd! En wat werd het spannend! Het leek wel of de kids ook de spanning voelden. Eerst 0-1 achter, maar in het vervolg uitgelopen naar 3-1 halverwege. Na de 5-2 leek het gespeeld, maar niks was minder waar. Vlak voor tijd werd het nog 5-4 en dus zweten, maar gelukkig hebben we wel de belangrijke winst binnengesleept!!

JO12-1

Zaterdag had JO12-1 een uitwedstrijd tegen de koploper. We mochten aanvangen tegen SV Delden JO12-1. We begonnen de wedstrijd een beetje voorzichtig en zaten nog niet vol in de strijdmodus.

Misschien kwam dat door het knollenveld waarop we mochten spelen. Ja, weer een keer op echt gras maar dan met heeeeeeel veeeeeel hobbels.

Doordat we een aantal kansen niet maakte omdat de bal wegsprongen of wat dan ook gingen de kopjes een beetje hangen en bij een van de eerste tegen aanvallen kwam Delden op voorsprong.

In het 2e kwart de jongen maar eens toegesproken dat we helaas niks aan het veld konden veranderen. We gingen er weer tegen aan maar helaas in eerste instantie zonder resultaat want het werd snel 2-0.

Het leek erop dat daarna toch op een of andere manier het kwart viel en weer meer strijd moesten gaan leveren. Dan maar vechtend ten onder. Dit gaf het resultaat dat we in zowel het 2e als 3e kwart gingen scoren en al snel de 2-0 achterstand in een 3-2 voorsprong wisten om te toveren. We moesten nog 1 kwart! Maar helaas blijkbaar had toch de 2e en 3e kwart te veel energie gevraagd waardoor we in het laatste kwart niet ons zelf waren. Hierdoor gingen we onnodige risico’s nemen waarbij we ook nog onfortuinlijk een penalty tegen kregen waardoor Delden op gelijke hoogte kwam. De jongens waar het niet helemaal eens met de penalty maar ja. Wat kun je eraan doen. De teleurstelling was daar en de moed zakte in hun schoenen waardoor Delden ook snel de 4-3 en 5-3 maakte. Uiteindelijke verloren maar de boys en girl hebben we gestreden.

Volgende keer maar onze 1e overwinning pakken in deze klasse.

JO13-1:

We gingen vandaag op bezoek bij een voor ons onbekende tegenstander. USV uit Nieuwleusen. Onze boys mochten voor het eerst sinds lange tijd weer kennis maken met echt gras. Omdat het ook nog eens moeilijk bespeelbaar was kwamen wij maar moeilijk tot ons spel. Ondanks dat werd er “gewoon” gewonnen met 2-7.

JO13-2:

Afgelopen zaterdag speelden de jongens van PH JO13-2 thuis tegen JO13-1 van Enter Vooruit. Vanaf de aftrap was PH de sterkere ploeg, er werden een aantal grote kansen gecreëerd maar niet benut, dan gaat de voetbalregel gelden…..”als je ze zelf niet maakt dan…..”. Dat was precies wat er gebeurde 0-1 voor Enter en tot dan toe compleet onverdiend! Met deze stand gingen we ook de rust in. Na rust begon Enter sterker en PH werd teruggedrukt op eigen helft, maar door een snelle uitbraak werd het weer 1-1. Enter bleef druk houden, maar creëren geen echte kansen. Uiteindelijk werd het door een eigen goal 1-2, tot overmaat van ramp werd het nog 1-3. PH kon nog even orde op zaken stellen en met een boogbal over de keeper werd het nog 2-3, PH begon weer sterker te worden, maar dit kwam helaas te laat. PH kreeg in de slotseconden nog een vrije trap die werd gepakt door de keeper en de rebound kwam te laat. Eindstand 2-3.