WEEKVERSLAG JEUGDOPLEIDING FASE 2 WEEK 2

Ondanks de regen werd er weer volop gevoetbald afgelopen zaterdag. Er waren weer veel mooie resultaten en ontwikkelingen te zien binnen de jeugdopleiding. De wedstrijdverslagen doet dit alles weer bevestigen. Verder vragen wij in dit weekverslag ook aandacht voor het voetbal.nl account van uw kind. Kortom er valt weer genoeg te lezen.

VOETBAL.NL ACCOUNT
Binnen PH zien wij graag dat ouders het voetbal.nl account van zijn/haar kind naar ‘openbaar’ gaat zetten. Spelers (of ouders/verzorgers) kunnen dat regelen binnen de app en het betekent niets anders dan dat de speler met naam en foto zichtbaar is binnen de KNVB apps. De reden hiervan is dat wij als club steeds meer vanuit voetbal.nl willen communiceren. Lees hier onder alvast wat daarvan de voordelen zijn:

TEAM VAN DE WEEK
Aanstaande zaterdag is PH JO9-1 team van de week bij de wedstrijd PH 1 – Barbaros 1. Ons eerste elftal is hard toe aan een overwinning. Gaat JO9-1 ze naar de overwinning schreeuwen?

JO8-2
Vanmorgen mochten we al vroeg vertrekken vanaf PH na Hengelo. We mochten tegen ATC’65 mo8-1 we waren ondanks de frisse ochtend en vroege start al goed wakker en begonnen dan ook al direct sterk. Met een kleine voorsprong van 0-3, de meiden van ATC kwamen met een tegendoelpunt en daardoor waren de spelers van jo8-2 wakker geschud. We bleven sterk spelen en maakte de ene na de andere goal. Met winst van een eindstand met 2-25 keerden we terug na Almelo.

JO8-3
Vandaag stond voor PH JO8-3 de tweede wedstrijd op het programma, ditmaal thuis tegen Saasveldia JO8-1. We wisten veel meer weerstand te bieden dan vorige week en hielden het dan ook tot 10 minuten voor tijd in evenwicht, 3-3. In de laatste 10 minuten lieten we het helaas lopen en liep Saasveldia uit naar een 3-6 overwinning. Met de stappen die het team afgelopen week heeft gemaakt hebben we er dan ook alle vertrouwen in dat we volgende week weer een mooie wedstrijd neerzetten!

JO9-4
Vandaag met JO9-4 een uitwedstrijd gehad tegen Juventa uit Wierden, helaas een 10-3 nederlaag geleden maar wel beter gevoetbald dan vorige week. Helaas hadden we een paar afmeldingen van spelers die we best goed hadden kunnen gebruiken. We zien wel vooruitgang bij verscheidene spelers, dus eigenlijk best tevreden.

PH JO10-4
PH JO-10 4 was vandaag in topvorm en heeft een geweldige 2-23 overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen een nieuw team van Luctor. Ze waren in vorm vandaag, hebben Luctor continu onder druk gehouden en bij vlagen weggespeeld. Echt een te gekke prestatie van het hele team!

JO11-3
JO11-3 moest uit tegen Juventa Wierden. Al snel stonden we met 0-4 achter en leek het een lastige ochtend te worden. Maar we knokten ons terug in de wedstrijd en daarna ging het gelijk op. Eindstand 10-6. Jammer van het slechte begin, maar genoeg aanknopingspunten voor de volgende weken!

JO12-1
Vandaag mocht JO12-1 onze 1e thuiswedstrijd van fase 2 spelen tegen stevo. De zon scheen helaas niet daar tegen hadden we en lekker nat veld door de regen. Ondanks dat hadden we aardig wat toeschouwers langs de lijn staan.  Het 1e kwart begonnen we niet goed maar kwamen we toch opeen 4-0 voorsprong. In het 2e kwart voetbalde we zoals we graag willen zien alleen was het rendement iets te laag en sloten we de 1e heft af met een 5-0 voorsprongen. Daarna hebben we het rendement opgeschroefd in het 3e en 4e kwart en zijn we blijven voetballen. We hebben de 0 gehouden en uiteindelijk de wedstrijd met 14-0 gewonnen. Top gevoetbald in de regen en de kou. Trots op het team.

MO13-1
Woensdag avond had MO13 een inhaal wedstrijd. We moesten naar Den Ham. In het donker en in de regen hebben de meiden zich kapot gestreden om 3 punten mee te nemen. De aanhang had het zelfs over de beste wedstrijd ooit. Ze stonden goed, speelde fel, de verdediging was weer top en de links en rechts buitens waren sneller dan de tegenstander. De meiden beginnen steeds meer inzicht te krijgen in het spel, wat in deze wedstrijd echt terug was te zien. Eindstand na 70 minuten spelen: 1-2!

Zaterdag was meteen weer een wedstrijd, thuis tegen Deto MO13, weer dezelfde energie en felheid, maar Deto had een paar snelle, oudere meiden erbij. Onze verdediging deed het weer super, maar tegen 2 koppen groter was het toch lastig. Deze wedstijd kon toch 2 kanten maar op het eind waren ze vermoeid en Deto ging uiteindelijk met de winst er van door 0-2.

JO13-1

Na twee spektakel stukken (SDC’ 12) 3-3 en (Rood Zwart) 4-4 werd het weer eens tijd voor een driepunter voor de boys van JO13-1. Op bezoek bij het lastige NEO JO13-1 moest dat dus gebeuren. In een gelijk opgaande eerste helft kon het dubbeltje beide kanten op vallen. Tot de rust bleef de wedstrijd dan ook in evenwicht. Na de thee kwamen wij beter uit de startblokken dan de Bornernaren. Bij vlagen met heerlijk combinatiespel kwamen de boys er goed uit. En duurde dan ook niet lang voor de 0-1 op het bord stond. Het was Cenk die het net wist te vinden. Waar wij afgelopen weken de voorsprong snel weer weg gaven gebeurde het dit keer niet. Sterker nog wij kwamen op een terechte 0-2 voorsprong. Hier bleef het ook bij. Daardoor klimmen onze boys naar de 3e plaats in de hoofdklasse. Aanstaande zaterdag wacht koploper Vroomshoopse Boys. Bij een overwinning en een gunstige uitslag op de andere velden kunnen de boys de koppositie overnemen. Komt dat zien dus!

JO13-2
ON JO13-2 – PH JO13-2
Zaterdag stond de derby tegen ON op het programma. PH begon sterk aan de wedstrijd met mooie combinaties, verzorgd voetbal en enkele fraaie kansen, die helaas gemist werden. Na 10min spelen was het echter ON die scoorde uit hun eerste aanval. Toch pakte PH de draad weer goed op en maakte al vrij snel de gelijkmaker met vlot daarna de 1-2 voorsprong! Dit was tevens de ruststand.

Na rust was er van het verzorgde spel uit de eerste helft weinig meer zichtbaar. Toch creëerde PH enkele goede kansen. Die werden niet gemaakt en dan treedt de eeuwenoude voetbalwet in werking. Via een schlemielige eigen goal van PH kwam ON op gelijke hoogte. Toen even later bij een uitbraak van ON onze keeper de bal pakte, werd deze listig uit de handen gewerkt door de speler van ON. De scheidsrechter floot niet af waardoor zij de 3-2 scoorden. In de slotminuten wist PH nog enkele goede kansen te creëren, echter die gingen mis waardoor de wedstrijd verloren werd met 3-2. Balen.

Volgende week volgt derby nr 2, dan spelen we thuis tegen SV Almelo en gaan we voor de 3 punten!

JO19-1
Vandaag uit tegen svzw 19_1 We kwamen met aardig wat pap in de benen het veld op.  Al gauw veranderde dit in een goede fase voor ons. Voorzet vanaf de zijkant en ingekopt. 0-1. Iets waar we de laatste tijd op trainen en mooi om te zien dat we eruit scoren. Vanaf aftrap kwam er direct een langdurige aanval van svzw 1-1. Jammer we hadden immers 15 minuten op hun helft gespeed voor de 0-1. We bleven ons spel spelen en hierdoor kregen we genoeg kansen. Heerlijke solo langs 5 man..1-2. Paar minuten voor rust hadden we het lastig maar hier kwamen we door. Na rust knalde svzw uit de startblokken. 2 hoge ballen werkten we niet goed weg. 3-2. De boys bleven vertrouwen houden en gas geven. Geweldige vrije trap boven in het hoekje 3-3. Beide ploegen gingen vol voor de winst, want eigenlijk viel vanaf minuut 85 bij beiden wat te halen. Geweldige uitbraak en goal rechts boven in het hoekje 3-4. Stand gehouden en strijdend de punten binnen gehengelt. Wederom hebben Gerwin Bosch en ik complimenten gekregen over de vechtlust en strijd wat dit team levert.  Op naar de volgende pot..thuis tegen Enter 19_1 14.45. Kom kijken!👍🏻