skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Clash Of PH Part I Gewonnen Door Kampioenskandidaat PH3

Clash of PH part I gewonnen door kampioenskandidaat PH3

23 maart, de dag dat Guus Meeuwis op aarde kwam en dat Kathleen Aerts uit K3 is gestapt. Nog belangrijker, de dag dat PHZA3 weer een stap dichter bij het kampioenschap is. Geen gelul, 4-1! Huh? Ja we kwamen weer eens 1-0 achter. Dit gebeurde allemaal onder de volgende, door TrainerKoos, zorgvuldig gekozen opstelling:

 1. Brama, M. Laarman, R. Meijer, D. Wennink, T. van Vlijmen (45′ R. van Ruth), T. Brama, R. Haghuis (80′ J. Potijk), T. Haghuis, P. Hofland (45′ B. Brama), D. Periek, J. Potijk (70′ W. Hilgerink).

Het begon allemaal wat moeizaam, zoals vaker dit seizoen. Geen communicatie en onzorgvuldig in de passing. Gelukkig was onze Ranu terug uit de V.S. zodat er toch nog iemand was die pratend alles neer kon zetten. Dit leidde tot een aantal mogelijkheden die vakkundig verprutst werden door o.a. Jelle, Twan en Dewi. PH4 probeerde ons pijn te doen met snelle counters, maar Heerschop was zichzelf gelukkig niet en had het achterin goed staan. Ondertussen hield Patrick de benen nog wijd voor Sniper wat resulteerde in een panna. Het matig vertoonde spel in de 1e helft werd dan na een half uur ook afgestraft door PH4, een voorzet kwam terecht bij een vrijstaande Floris en ramde de bal in het dak van het doel, 1-0. Het zag er dan ook allemaal niet ‘floris’sant uit voor de mannen van TrainerKoos want dit was tevens de ruststand. Tijd voor wat peptalk, bier en wissels; Ranu kwam erin voor Tim en Bart voor Patrick.

Een peptalk deed ons blijkbaar goed, want vanaf de 1e seconde stond er een heel ander PH3. Na ongeveer 6 minuten en 32 seconden mocht Dewi er weer 2 goals bij schrijven. Na een prima actie schoot hij de bal randje 16 adequaat langs de keeper, 1-1. De 1-2 kwam op aangeven van Jelle. ‘The flying meatball’ snelde langs zijn verdediger en zette voor op Dewi, die in 1e instantie nog expres op de lat schoot zodat hij een assist op zichzelf kon bijschrijven. Dit kon hij echter op Jelle’s dunne buik schrijven. PH3 had het plezier weer teruggevonden en het balletje werd ouderwets rond getikt. Na 69 minuten leidde dit tot de 1-3, waar Hulsink wel van kon genieten gezien het moment van scoren. Remco gaf een perfecte diepe bal op Bart, die de bal nog net onder de vallende keeper Kenneth kon schuiven en zowaar scoorde uit een 1 op 1 situatie. Ook Twan was dichtbij een doelpunt, maar na een prachtige solo zag hij de bal via de binnenkant van de paal eruit rollen. Sniper liet zich intussen op zijn beurt, op verzoek van Patrick, nog even poorten door Dewi. Een gevalletje ‘keepers onder elkaar’. Het einde was nabij dus werd het tijd voor een laatste goal. Na goed voorbereidend werk van Twan gaf hij de bal op de doorgeschoven Dennis, die eerst twijfelde; meegeven aan Wouter of schieten. Hij deed gelukkig het laatste en dit bleek (uiteraard) de goede keuze. Met een droge knal zwabberde de bal in de hoek. Na afloop zei hij openhartig dat hij de bal niet helemaal lekker raakte, maar dit wisten we al.
Eindstand 1-4. De 3 punten konden in deze lastige uitwedstrijd (letterlijk) snel mee naar huis genomen worden. Aansluitend werden er door beide teams menig tarwe smoothies weggetikt.

Uw verslaggever, Twan ‘why always’ Haghuis.

Wistjedatjes:

 • Het viel Dennis op dat Nora elke week met plezier onze wedstrijden bekijkt onder toeziend oog van papa dokter Thijs. Dennis had wel een vermoeden waarom ze er elke week was. Hij is namelijk nogal te spreken over zijn eigen geslachtsapparaat en denkt dat Nora dit graag tijdens het douchen wil bewonderen.
 • Jelle, sneller dan een vliegende gehaktbal, dunner dan een zeekoe en slimmer dan je zou denken, heeft het niet zo op de voetbalkwaliteiten van Raheem Sterling. Nadat Sterling een goal maakte, zei hij: “Een aap kan ook Shakespeare schrijven als hij lang genoeg de tijd heeft”. We vragen ons af hoeveel tijd Jelle nodig heeft om een opleiding af te ronden…
 • Mike ‘Hug barn’ Heerschop, slechter dan Koos zonder benen en dan dat Wouter bier kan drinken, maar ook slimmer dan je zou denken, had langer dan een week de tijd nodig om zijn vers-lag te bewerkstelligen. Vervolgens leverde hij een inspiratieloos en Heerschop-onwaardig verslag af en had naar eigen zeggen “geen tijd”. We beginnen ons nu toch zorgen te maken met de vele uren die Heerschop knuffelend in zijn schuur doorbrengt en de verslaving die zich daarbij ontwikkelt. Enige voordeel is dat hij wellicht niet meer mee gaat op kamp.
 • We hebben allemaal wel eens een koe of gnoe gezien op het gras. Er schijnt echter ook een ‘ranoe’ te bestaan. Gedurende onze wedstrijden schreeuwen verscheidene teamgenoten regelmatig richting onze rechtsback positie “Ranoe, Ranoe”. Uit curiositeit ben ik het toch maar eens gaan googelen en werd me al snel duidelijk waarom de onbekende ranoe zo weinig van zich laat horen.
 • Oud collega van Patrick (van het werk) vroeg zich tijdens de 3e helft af waar de goals van Patrick bleven, aangezien hij zichzelf de afgelopen 2 seizoenen regelmatig ‘Patrick hattrick’ noemde en het nu wat stilletjes was. Wij konden hier echter geen specifiek antwoord op geven. We kunnen hem in ieder geval niet kwalijk nemen dat hij niet probeert te scoren. Het schijnt zelfs dat niet Cruijff, maar Patrick het boek ‘je moet schieten anders kun je niet scoren’ heeft geschreven.
 • Zoals u weet is onze Sjoerd aan het rondreizen in Zuid-Amerika en heeft hij ondertussen, zoals ik al eerder zei, al gnoe gezien. Hij leeft ook nog steeds en heeft onlangs in Honduras aan nachtduiken gedaan, omdat er dan zeldzame vissen zouden rondzwemmen. Niets is minder waar, want hij heeft wel een hele zeldzame vis gespot. Sommigen zeiden dat ze de vis aan iemand doet denken. Wellicht heeft u dezelfde gedachte na het bekijken van de foto (zie rechts).  
 • De soms ietwat seksistische J. Hulsink moet naar eigen zeggen nog exact €690 boete betalen wanneer het ’te laat komen’ wegens een blessure meetelt met terugwerkende kracht. Deze karakteristieke nummers ‘zas’ & ‘negen’ keerden bij het teamuitje met bowlen ook weer terug. Zo gooide hij iedere keer eerst met bal #6 en daarna met bal #9. Tevens gooide hij na het bereiken van 69 punten alle ballen expres in de goot. Hij zei dat hij dit verschijnsel ook graag buiten de baan ’tot stand’ bracht. Uw schrijver van vandaag is er nog niet helemaal uit waar hij precies op doelt.
 • Dennis twijfelt nog of hij mee gaat op kamp. Rupen denkt dat dit komt omdat Dennis liever in zijn eentje een weekend weg gaat, omdat we met minimaal 8 man zijn. Deze merkwaardige tactiek hanteerde Dennis immers (breur van Lex) ook al op de training.
 • Nu PH3 nog steeds fier aan kop staat met een potentiële bekerfinale in zicht, blijft de interesse in spelers maar groeien. Naast FC Balcelona en Shoarma Donetsk is er voor Twan nu ook concrete interesse van Balsaksehir, de Istanbalse koploper in de Turkse competitie. Het schijnt dat de medische keuring al met gemak is doorstaan en het een kwestie van tijd is dat hij samen met Adeballor & Emre Balözoglu mag ballen.
 • Uit een Japans onderzoek is gebleken dat de friet van McDonald’s kaalheid tegengaat. Mocht je Remco en Mike de laatste tijd veel in de McDonald’s zien, doe ze de groeten van mij! Daarnaast zou je Jelle ook verwachten (in meerdere opzichten). Hij houdt echter niet van friet en dat komt hem duur te staan, aangezien hij er momenteel na een chemo nog op vooruit zou gaan. Patrick daarentegen komt weer té veel bij de McDonald’s en is aan het vechten tegen haargroei.

We sluiten af met wat wijze woorden van 3 vrij vlezige PH-leden.

Back To Top