skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Gemiste Kans Voor PH 1 Tegen Den Ham 1

Gemiste kans voor PH 1 tegen Den Ham 1

PH trof in haar eerste officiële thuiswedstrijd  van 2020 de plaatselijke voetbalvereniging uit Den Ham. In de voorbeschouwing werd gesproken over een kraker; een wedstrijd tussen de nummers 6 en 7 van de competitie. Echter, qua niveau had het meer weg van een degradatiekraker. De bezoekers kwamen na een half uur spelen op voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. PH 1 – Den Ham 1: 0-1.

1. Lars Kroezen, 2. Arthur JR Provoost (80. Ivan Munoz Bosa), 3. Jelmer van Harn (35. Hugo Seckel), 4. Stefan Olde Olthof, 5. Rick Olde Olthof, 6. Koen Lubbers, 8. Lennart Mannes, 10. Alen Ramic, 7. Mart Bekhuis (65. Sander Bekhuis), 9. Sam Hesselink, 11. André Piljic

PH moest het vandaag doen zonder Guy van Straaten (griep) en Rick Droste (nekklachten) maar had voor de rest een volledige bezetting. Toen de ploeg zich verzamelde bleek Hugo Seckel de tijd vergeten en aangezien dit de 2e keer in 2 dagen was, was dit de reden voor trainer Hodes om een wissel door te voeren in de basisopstelling: Arthur JR nam zijn plek aan de rechterkant in.

Jurgen Kok (trainer van Den Ham) had een verdedigend recept samengesteld, de ingrediënten: 5 verdedigers, veel overtredingen en een snufje tijdrekken. Helaas was PH niet in staat om hier een Michelin voorstelling tegenover te zetten: veel lange ballen, te laag tempo om de muur te slechten en werd het al enigszins gevaarlijk dan was daar weer een overtreding om de aanval onschadelijk te maken. Een bepalende rol voor de scheidsrechter deze middag, die na afloop toegaf al eerder een tweede gele kaart aan (meerdere) Den Hammers had kunnen geven. Dan de wedstrijd, dit kunnen we kort houden: Den Ham trok zich terug op eigen helft en wachtte af, PH was niet bij machte om aanvallend potten te breken. Toen Den Ham na een omschakelmoment een goed uitgevoerde counter tot doelpunt wist te promoveren werd het nog lastiger voor de Almeloërs. Twee echte kansen wist het te creëren, maar Mart Bekhuis treuzelde te lang voordat hij kon afdrukken en ook Koen Lubbers kon niet afronden. Na 91 minuten (waar na vele wissels en blessurebehandelingen wat extra tijd niet misstaan had) floot de scheidsrechter voor het laatst en was Den Ham de gelukkige winnaar.

Volgende week reist de ploeg van Hodes en Provoost af naar Oosterwolde om voor een volgende driepunter te strijden tegen VSCO’68, een team dat ook niet bekend staat vanwege zijn aanvallende intenties. Zaak voor PH om beter aan de bal te zijn om tot kansen en doelpunten te komen. We gaan er voor!

Doelpuntenmakers: –

Man of the Match: Stefan Olde Olthof

Back To Top