JEUGDOPLEIDING WEEK 5 FASE 1

Het was weer een fantastisch voetbalweekend. Zo waren de mini’s team van de week bij de wedstrijd van PH 1 tegen Tubantia 1. En boekte JO10-1 zijn allereerste overwinning van het seizoen. Wil je weten hoe? Dat lees je verderop tussen alle wedstrijdverslagen. Verder brengen we in dit weekverslag het ABC document onder aandacht en vertellen wij waarom de sportouder avond van de NOC-NSF niet door gaat.

ABC DOCUMENT
Het ABC document staat voor Afspraken, Beleid en Communicatie. Dit document hebben wij in het leven geroepen omdat wij allemaal het beste willen voor PH. Met een goed beleid, duidelijke afspraken en een effectieve communicatie lukt dit wellicht nóg beter. Op ons sportpark staat een bord met een QR code. Door deze te scannen kan je het document lezen. Wanneer uw zoon of dochter na de training onder de douche staat is dat een mooi tijdverdrijf om het document eens rustig te lezen. Of ga naar: https://www.canva.com/design/DAFAZKZnbwI/5dYDsT3gBZBtMdH3TXShdg/view?utm_content=DAFAZKZnbwI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink#1

SPORTOUDER AVOND GAAT NIET DOOR
Helaas moeten wij een streep zetten door de sportouderavond dat zou worden georganiseerd door het NOC-NSF. Deze zou op 12 oktober plaats vinden in de kantine van PH. Vanwege te weinig aanmeldingen hebben wij dit besluit moeten nemen.

TEAM VAN DE WEEK

Afgelopen weekend waren de mini’s team van de week bij de wedstrijd PH 1 – Tubantia 1.  De allerkleinsten van onze club mochten voor de wedstrijd zwaaien met de vlaggen in de line up. Ook werd er een pupil van de week aangewezen in de naam van Finn Hellema. Finn mocht de tos en de aftrap voor PH Almelo. In de rust werd de reservekeeper van PH onder vuur genomen met penalty’s. Met als afsluiter een grote kan ranja en wat lekkers was een heuse topmiddag voor de mini’s. De wedstrijd eindigde in een doelpuntrijke 3-3 gelijkspel.  Zaterdag 14 oktober is JO8-1 team van de week bij de wedstrijd PH 1 – VV Den Ham 1.  Vanuit de activiteitencommissie krijgen jullie binnenkort meer informatie. Naast de spelers en begeleiding van JO8-1 zijn ook de ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s van harte uitgenodigd om ons vlaggenschip aan te moedigen.

Met sportieve groet,

Arjan Laarman
Coördinator Algemene Jeugdzaken

WEDSTRIJDVERSLAGEN:

JO8-2:
Vanmorgen mochten we met PH jo8-2 uit na DOS’37 jo8-2.
We begonnen met Gefeliciteerd zingen want hadden een jarige in ons midden. Daarna volgde een gelijk opgaande wedstrijd tussen de teams en het bleef dan ook de eerste 20 minuten 0-0. Na de rust kwam PH met de 0-1 voor. Al snel volgde DOS’37 op een voorsprong van 2-1.
De gelijkmaker kwam net een mooie goal van PH. In de laatste speelminuten kwam er een 3-2 van DOS’37. De eindstand was helaas dan ook de eerste nederlaag voor PH jo8-2 met 3-2.

JO9-1:
De 9-1 moest vandaag naar de Vroomshoopse boys toe. Eerste tien minuten waren we nog niet echt wakker. En kwamen met 3-0 achter. Het tweede blok begonnen we beter druk te zetten en samen te spelen. Dit leidde in een tussenstand van 6-6. In het tweede en derde blok liepen we langzaam uit naar een 14-8 overwinning💪🏻💪🏻

JO9-1:
Vandaag ging de jo9-1 uit naar Vroomshoopse boys. We begonnen de wedstrijd zwak en kwamen 3-0 achter. In de 2e 10 minuten ging het stukken beter. we trokken de lijn van vorige week door in de rest van de wedstrijd. Eindstand 8-14 winst🙌🏼⚽️

JO9-1 (vorige week):
Afgelopen zaterdag speelde de jo9-1 tegen stevo 9-1. We begonnen de wedstrijd sterk en kwammen snel voor. Daarna volgden mooie aanvallen en goed samen spel. Eindstand 7-3

JO9-3:
Vanochtend speelde de Jo9-3 uit bij ON. De eerste 10 minuten kwamen we snel op een 0-2 voorsprong. De tweede 10 minuten waren veel minder goed dan de eerste 10 minuten. We hebben het in de rust besproken en daarna heeft het team zich herpakt en hebben we goed voetbal gezien. Uiteindelijk heeft de Jo9-3 met 2-15 uit bij ON gewonnen ⚽️💪

JO9-4 (vorige week):
Afgelopen zaterdag heeft JO9-4 een uitwedstrijd verloren van KOSC JO9-1JM uit Ootmarsum met 12-2.
In het eerste deel van de wedstrijd was er weinig aan de hand maar daarna schijnt het een zeer onsportieve wedstrijd te zijn geworden. Tegenstanders riepen constant hoe slecht we waren, ook werden ze agressief. De leiding van de tegenpartij greep niet in waardoor mijn assistent een paar keer verhaal is wezen halen, dit hielp ook niet.
Mijn team had ondertussen al helemaal geen zin meer om te voetballen.
Aan het einde van de wedstrijd kregen we ook geen handen van de tegenpartij, alleen een grote bek. Ook de leiding maakte zich hieraan schuldig. Jammer om te horen allemaal.
Oh ja, penalty’s wel gewonnen met 4-7

JO9-4:
Vandaag onze eerste thuiswedstrijd: JO9-4 tegen BWO JO9-M1, een leuke wedstrijd, we konden lekker door rouleren gezien het score verloop. Veel verschillende doelpuntenmakers gezien waarvan sommige verrassend en leuk om te zien. Er heerst een goede teamsfeer, het begint echt een team te worden. We hebben gewonnen met 11- 3

JO10-1:

Jo10-1 mocht het vanochtend thuis opnemen tegen dvc uit dedemsvaart.
Na een eerste kwart waar we zwak aan begonnen met een 0-2 achterstand de tweede kwart wel weer hersteld, ruststand 2-2.
In de rust goed aangesproken door semih wat resulteerde tot goed samenspel en doelpunten. Al snel na rust kwamen we ook op voorsprong.
De derde en vierde kwart het voetballen goed doorgezet en onze eerste punten gepakt.
Eindstand 10-4👌👌

JO10-2:
Vandaag mocht jo10-2 thuis tegen HHC . De tegenstander was in ieder geval deze keer niet een kop groter wat maakte dat er positief aan de wedstrijd begonnen werd. Al snel bleek het een leuke, gelijkwaardige wedstrijd waarin beide partijen tot scoren kwamen. Aan het einde van het derde kwart was het 5-5, maar de moeheid kwam om de hoek kijken. Helaas uiteindelijk verloren met 5-9, maar hard gewerkt en veel gezien waar tijdens de training aan gewerkt is.

JO11-1:
Vandaag kwam koploper Marienberg JO11-1 op bezoek. Het eerste half uur hebben we super goed gespeeld. Veruit het beste half uur wat ik tot nu toe heb gezien van de jongens. Eerste blokje waren wij voetballend veel beter. Super veel kansen gecreëerd alleen stond het niet goed in de rest verdediging waardoor zij soms konden counteren. Voor het 2e blokje dit besproken en hebben Bas Isis en Milan goed opgepakt! 2e blokje ging echt super. Veel kansen gecreëerd en geen kans weggegeven. Weer net als het 1e blokje met mooi voetbal.
3e blokje was de wil er nog wel alleen werd het kwalitatief iets minder. Later in dat blokje kregen we een aantal blessures en toen merkte je dat het achterin beetje een gatenkaas werd. 4e blokje waren ze het compleet kwijt. 3 of 4 goals om de oren gekregen.. iedereen gaf het op vanaf het begin en lieten elkaar in de steek.. Dit na de wedstrijd ook even goed met elkaar besproken. Eindstand 2-6

JO11-2:

JO11-2 speelde uit tegen ON, en de wedstrijd was super spannend met beide teams echt aan elkaar gewaagd. Het eindigde in 9-8, waarbij de scheidsrechter een enorme blunder maakte door het laatste doelpunt te laten gelden terwijl het spel stil had horen te liggen.
De sfeer achteraf was erg beladen, aangezien 1 van de spelers rascistische opmerkingen te verduren had gekregen gedurende de wedstrijd. Hier gaan we over praten tijdens de training, hoe wij hier als team mee om gaan in het vervolg.

JO11-3:
Vanmorgen speelde JO11-3 tegen de koploper ON. Zij hadden alles nog dik gewonnen. En het was ook wel duidelijk waarom, ze speelden goed en zijn eigenlijk te laag ingedeeld. Met een 1-8 nederlaag deden we het eigenlijk nog best goed in vergelijking met de andere teams. We halen onze verbeterpuntjes eruit en volgende week weer een nieuwe kans!

MO11-1:
Wedstrijdverslag PH Almelo vs. ASV

Op een zonnige zaterdagochtend stond de wedstrijd tussen de meiden van PH Almelo en ASV op het programma. De wedstrijd begon wat slapjes en daardoor kwam PH Almelo al vroeg op een 0-1 achterstand door de (aanwezige) spits van ASV, die een echte plaaggeest bleek te zijn voor de thuisploeg.

Ondanks deze vroege tegenslag lieten de meiden van PH Almelo zien dat ze voetballend de bovenliggende partij waren. Ze creëerden kansen en mogelijkheden, maar slaagden er niet in om op gelijke hoogte te komen. De eerste helft eindigde in 0-1 voor ASV.

In de tweede helft kwam ASV op een 0-2 voorsprong. Maar de meiden van PH Almelo gaven niet op en deden hun best om terug te komen in de wedstrijd. En met succes! Emily, die na een snelle indribbel (waar speciaal op getraind was) de bal prima voorzette, bereikte Tyshara die raak schoot. Dit was de aansluitingstreffer die PH nodig had; 1-2.

Daarna volgden er nog goede kansen voor PH Almelo om op zijn minst dat gelijke spel te behalen. Maar ook ASV bleef gevaarlijk en had de score kunnen uitbreiden. Uiteindelijk bleef het toch bij een 1-2 verlies voor PH Almelo MO-11.

Ondanks het verlies toonden de meiden van PH Almelo weer inzet en spelvreugde. Het is nog steeds wachten op de eerste overwinning, maar die gaat er zeker komen. Blijf zo doorgaan, meiden!

JO12-1:
Vandaag mocht JO12-1 uit naar mvv’29. We moesten het vandaag helaas doen zonder onze trainer maar dat hebben we goed opgevangen. Het 1e kwart kwamen door mooi voetbal terug vanuit een 1-0 achterstand naar een 1-1. In het 2e kwart liepen we uit naar 2-1 voor sprong waarbij we ook nog een penalty tegen kregen die gelukkig gemist werd. Jammer genoeg kwamen onze tegenstanders in het 3e kwart langszij en ging erover heen waarbij wij pech hadden dat er een eigen goal tussen zat dus 3-2 achter. In het 4e kwart kregen we weer penalty tegen en waarom is nog steeds niet duidelijk maar gelukkig had mvv’29 niet op penalty’s geoefend want deze ging ook mis. Uiteindelijk hebben we met veel vechtlust toch de 3-3 binnengehaald.
Goed geknokt toppers.

JO13-1:
In een spannende poule waar iedereen van iedereen wint stond vandaag Achilles’12 JO13-1 op het menu. De eerste helft werden de taken niet goed uitgevoerd. Er werd veel met lange bal gespeeld waardoor het middenveld niet in het spel voor kwam. Ook de voorhoede kwam niet in stelling. De ballen gingen teveel door het midden Ipv over de zijkanten. We gingen dan ook terecht met 1-0 achterstand de rust in. In de tweede helft moest het anders en dat gebeurde ook. De zijkanten werden beter benut en we kregen het middenveld onder controle. De druk zat er dan ook van meet af aan op. In een mum van tijd was de wedstrijd gekanteld van 1-0 naar 1-3 dankzij onder andere een schitterend doelpunt van Cenk. Er leek niets aan de hand tot dat de Hengelo-ers een vrijetrap kregen op de zestien. Deze vloog er helaas in. De tegenstander rook bloed en kwam dankzij een zeer lullig doelpunt vlak voor tijd op gelijke hoogte. 3-3! Al met al een boeiende wedstrijd. Op naar volgende week.

MO13-1:
MO13-1 speelde vandaag thuis tegen vv Den Ham. We waren nog niet helemaal uitgeslapen want we kwamen al snel op 0-1. Ruggen recht en door. We speelden goed met veel aanvallen over de zijkant, maar helaas weer geen doelpunten hieruit. Met de rust stond het 1-2. Met een keeperswissel de tweede helft in en met onze keepster in de aanval trokken we weer ten strijde. Het bleef lang spannend maar toch werd het 1-3, 2-3, 2-4 en uiteindelijk met een zinderend laatste kwartier nog 3-4.
We speelde een goede wedstrijd waarin hard werd geknokt. Voor komende tijd veel trainen op het scoren en aansluiten / het positiespel.