skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
JEUGDOPLEIDING WEEK 6 FASE 1

Met nog één speelronde te gaan dan zit de eerste fase van de competitie er alweer op voor de jeugdteams. Wat is het toch allemaal weer snel gegaan. Over het algemeen zien wij weer mooie resultaten. Niet alleen qua statistieken, maar vooral ook de ontwikkeling van onze jeugdspelers en niet te vergeten onze trainers. Daar kunnen wij als club alleen maar trots op zijn.

Het weekverslag staat naast de wedstrijdverslagen weer vol met interessant nieuws. Zo komt er een vriendinnetjes voetbalmiddag aan, besteden wij alvast aandacht aan de aanstaande kampioenen en hebben wij ons gepromoot op het Move It Festival in het Sluitersveld.

Weer veel leesplezier toegewenst.

Met sportieve groet,

Arjan Laarman
Coördinator Algemene Jeugdzaken

Vriendinnetjes voetbalmiddag
Het meisjesvoetbal is groeiende bij PH. Inmiddels hebben wij in onze jeugdopleiding drie teams in competitieverband spelen. Naast MO11 en MO13 hebben wij dit jaar ook een MO15. Daarnaast spelen er ook een aantal talentvolle meisjes in de selectieteams van PH. Om het meisjesvoetbal naar een nog hoger plan te tillen organiseert PH op 27 oktober een vriendinnetjes voetbalmiddag. Om deze dag te laten slagen zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Het begint om 16.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Het zou het fijn zijn wanneer je om 15.30 uur bij PH aanwezig kan zijn om ook te helpen opzetten.

Als je hierbij wil helpen, waarbij je natuurlijk ook PH weer helpt het meidenvoetbal in de lift te krijgen (nog meer dan we nu al goed op weg zijn), neem dan contact op met Daphne Vrerink (06-30238176) of mail naar meiden@phalmelo.nl

Binnenkort zal alles gepubliceerd worden op onze socials waarbij ook een aanmeld link komt te staan.

Kampioenen
Zoals u hebt kunnen lezen zijn wij aan het eind beland van fase 1. Dat houdt in dat ook de eerste kampioenen er weer aan komen. Als de resultaten er naar zijn dan kunnen wij aanstaande zaterdag JO8-2, JO9-1 en JO8-2 huldigen. Ook het vlaggenschip van de jeugd ligt in de bekerpoule op titelkoers. JO19-1 kan bij winst op hekkensluiter HHC JO19-3 een feestje bouwen.

Move It Festival

Afgelopen zondag stond PH met een stand op het Move It Festival. In de wijk Sluitersveld konden allerlei plaatselijke verenigingen zich promoten. Naast een stand waarbij er pennen en aanmeldformulieren werden uitgedeeld kon de jeugd ook schieten op een opblaasbaar doel.

JO8-1 team van de week
Aanstaande zaterdag is JO8-1 team van de week bij de wedstrijd PH Almelo 1tegen VV Den Ham 1. Gaat het ons eerste elftal lukken om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen? Wij nodigen daarom alle spelers, ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s van JO8-1 uit om PH naar de overwinning te schreeuwen.

Wedstrijdverslagen

JO8-2
PH jo8-2 mocht tegen MVV thuis. Het was een gelijkwaardige wedstrijd met mooie kansen voor beide teams. PH was goed wakker en speelde net iets sterker dit zorgde dan ook voor een prachtige eindstand met 6-4 winst.

JO9-3

Vanochtend was de jo9-3 te gast bij Dos’37. In de eerste 10 minuten stonden we al snel met 0-2 voor. Daarna hadden we wat problemen in de verdediging en speelden we wat slordig, waardoor de tegenstanders kansen kregen om doelpunten te maken. In de rust hebben we de kinderen verteld wat er fout ging en ze hebben goed geluisterd. Ze speelden mooi samen en maakten prachtige goals. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een overwinning van 3-13 voor ons ⚽️🥳
Onze zesde overwinning op rij!

JO9-4
Vandaag weer een thuiswedstrijd voor JO9-4.
Na een goede eerste 10 minuten stonden we al voor met 4-0. Daarna weer mooi kunnen rouleren. Hierdoor kon Marla een hattrick scoren. Onze keeper had weinig te doen maar een paar mooie acties gemaakt, helaas toch 2 tegen, maar waren goede goals. We hebben gewonnen met 10-2. En ik ben blij om te vermelden dat er een goede teamsfeer heerst

JO10-1
Vanochtend mocht de 10-1 het opnemen in en tegen Ommen jo10-2.
Het was een gelijk opgaande en doelpunt rijke wedstrijd, voor gekomen maar ook achter gestaan. Het samenspel was in vlagen zeer goed en heel leuk om te zien.
Het laatste kwart hebben wij hierdoor de wedstrijd onze kant op kunnen trekken en de wedstrijd ook gewonnen met 8-10.
Goed gedaan boys en dame 👌👍

JO11-1
Goed begonnen veel kansen gecreëerd, maar gemist. Onze kinderen waren erg onder de indruk van de trainers daar. Er stonden er wel een stuk of 6 die zich hebben verdeeld over het hele veld. Ze stonden overal en allemaal aan het schreeuwen! De hele wedstrijd.

Eerste helft stonden we 2-0 achter. Tweede helft hebben de boys/girl laten zien dat wij veel beter kunnen voetballen en maakten het 2-2. Goed gevoetbald! Kort na de start van derde helft stond het 2-3 voor ons. De 3-3 viel met een beetje pech. Toen gingen de kopjes naar beneden en vielen nog een aantal doelpunten. Eindstand 7-3 verloren.

JO11-2
Vanochtend speelden we tegen de laagst geplaatste, (wij stonden een na laatste). Met 2 nieuwe spelers in het team moesten de spelers nog wel even aan elkaar wennen. Verdere versterking kwam vanuit de 9-1, waardoor we tevens wissels hadden.
Het begon met 2 gelijkwaardige teams, 1-1 na 15 minuten. Helaas ging het daarna snel bergafwaarts en hebben we met 12-1 verloren. Het gebrek aan overspelen en verdediging kunnen we de komende weken mooi op trainen.

JO11-3
JO11-3 speelde uit tegen De Tukkers. Het begin ging heel goed, helaas wel met 6-4 achterstand de rust in. Daarna liep het slechter en eindstand 12-4. Helaas geen foto’s🙃

JO12-1
Vandaag mocht JO12-1 tegen Deto aantreden die een plek boven ons stond, maar na vandaag lekker niet meer😅😅. Na een goede 1e en 2e kwart waarbij we op 4-0 voorkwamen knepen we hem als leiders nog een beetje toen de tegenstanders in de 3e kwart terugkwamen tot 4-2. Uiteindelijk hebben we met 7-2 gewonnen waarbij 1 speler eindelijk 3x gescoord⚽⚽⚽ heeft waarbij hij normaal tijdens de training alleen maar de paal of lat raakt🥅. Top gevoetbald👍👍 en goed samengespeeld👌👌. Op naar de laatste wedstrijd van deze fase volgende week.

JO13-1

Soms heb je van die dagen dat alles tegen zit en niets lukt. JO13-1 had afgelopen zaterdag tegen de leeftijdsgenoten van BWO zo’n dag. Maar als het niet lukt dan moet je gaan knokken. Zelfs dat zat er niet in. Met 4-1 werden wij door de Hengelöers naar huis gestuurd. Deze week uithuilen en opnieuw beginnen met twee keer een clash tegen DETO JO13-1. Zo staat er woensdag een oefenwedstrijd gepland en zaterdag spelen wij thuis om het eggie.

MO13-1
MO13-1 speelde uit tegen GFC MO13-1 (9tal). Op een kleiner veld en maar 9×9 merkten we dat dat toch weer anders is dan op een heel veld voetballen.
We speelde rommelig, bewogen traag maar speelde de bal gehaast. Dat kwam ons duur te staan en hierdoor kon GFC makkelijker opbouwen en doorstoten. We verloren de wedstrijd dan ook met 8-1.

JO19-1
De Zweef 19-1- P.H 19-1

Twee weken geleden maakten we kennis met voor iedereen denk ik wel een bekende voetbalwet. Als je zelf niet scoort, dan gaat die er aan de andere kant wel in. Plots verloren we daar onze eerste wedstrijd thuis tegen Excelsior. 0-2.

Vorige week hebben we onze rug (wel geflatteerd) gerecht. 0-5 bij Westerhaar.

Vandaag was het do or die. Dit voelde ik ook al zo bij de boys. De hele week al. Altijd word er verwacht om scherp te trainen, maar toch.. wil je “kampioen worden” of “doorgaan” in deze poule moet er gewonnen worden van de medekoploper (De Zweef). Thuis hebben we deze wedstrijd met 4-2 gewonnen. Er lagen dus zeker kansen…

Vanaf seconde één zag je passie en strijd. Dit is wat we wilden laten zien, vooruit en borst vooruit. Fout in defensie genadeloos afgestraft. 0-1 Gilano.

De Zweef speelde veelvuldig de lange bal. Wij zetten vooruit druk met 50 meter in onze rug, ik snap dat de lange bal uit De Zweef’s oogpunt een gevaarlijke zet was. Dit kwam echter niet ten goede van het spel. Ondanks dat wij voetballend probeerden de oplossing te zoeken en ook meerde malen lukten, bleef het een fysieke wedstrijd. De Zweef werd eigenlijk alleen gevaarlijk door standaardsituaties. Gelukkig vlak voor rust een goede counter waaruit een penalty komt. 0-2. Luca

In de rust puntjes op de i gezet. Wat er ook gebeurd die 3 punten gaan mee naar Almelo. Letterlijk: Wat Wilt Ze Da!?

2e helft , zoals aangeven in de rust, gaat geen hoogstaand voetbal worden. De Zweef pompte letterlijk elke bal in de zestien. We probeerden wel druk te zetten en vooruit te verdedigen, maar het werkte niet. Het was echt bikkelen. Helaas hebben we nog niet de kwaliteiten om dan juist in de omschakeling de rust te vinden en het uit te spelen zodat de wedstrijd kantelt, maar dit komt nog wel. (Proces) Door een standaard situatie word het 1-2.
Met nog 15 minuten op de klok krijgt een speler van ons een gele kaart. 10 minuten met 10 man dus.

We hebben met man en macht geprobeerd de wedstrijd over de streep te trekken. Eigenlijk nog 2 hele grote mogelijkheden gehad op 1-3. Na talloze corners en maar liefst 13! Minuten extra speeltijd kon de scheidsrechter dan niks anders als fluiten. 1-2 eindstand.

Als staf kunnen wij niks anders zeggen dat wij trots zijn op de boys. Voetbal was niet best en dat weten we zelf ook, maar soms komen er situaties of wedstrijden voor waarin wat anders word gevraagd. Bikkelen, strijden en gas geven. Heerlijk om te zien dat P.H dit ook kan. De 2 boys van 17-1 (Luca/Teije) hebben ook alles gegeven terwijl de tegenstander (4)! Of (3)! jaar ouder zijn.

De boys komen van het veld en ik hoor ze nog zo zeggen” Dit is ook echt lekker ouwe!”

Volgende week kunnen we het thuis afmaken en als koploper deze poule beïndigen.

Beker of niet, ken mij het schelen. Als je straks na 7 wedstrijden bovenaan staat , is het tijd voor een feestje😉🟡⚫