PH 3 Gewoon Weer Opnieuw?

PH 3 gewoon weer opnieuw?

PH 3 heeft afgelopen zaterdag haar ongeslagen competitiestatus weten te behouden door de studentikoze bezoekers uit Enschede met 4-1 huiswaarts te sturen. Na een bliksemstart stond er na 15 minuten al een 2-0 voorsprong in het boekje van scheidsrechter Bruns genoteerd, een voorsprong die in de 2e helft verder werd uitgebouwd.

De opstelling: Daphne; Jelle (45. Gijs); Rik (45. Stefan); Sjoerd (60. Rik); Rupen (45. Yorick); Nick, Philip, Dewi, Patrick en Boog.

Waar Koos zijn manschappen op zijn traditioneel eigenzinnige wijze voorbereidde op de wedstrijd; mondjesmaat druppelen de spelers de kantine binnen zodat ze 10 minuten voor de aftrap een paar keer heen en weer kunnen rennen, een paar ballen de lucht in kunnen schieten en klaar zijn voor de strijd, verzamelden de spelers van FC Drienerlo zich zo’n 45 minuten voor de aftrap op het hoofdveld rondom het tactiekbord van de trainer. Was dit een bepaalde tactiek om al 45 minuten van tevoren op het veld te zijn, zodat de eerste helft al gespeeld was bij aanvang van de wedstrijd en de 2ehelft dus eigenlijk de 3e helft zou zijn en gezien de drinkkwaliteiten van de gemiddelde Twentse student aanzienlijk hoog ligt, zij daarmee dus meer kans dachten te maken in de 2e (of dus3e?) helft? Snapt u het nog? Al deze bespiegelingen ten spijt, het was al snel duidelijk dat de mannen van Koos dit varkentje wel even zouden wassen.

De verslaggever van dienst zag, samen met Jantje Dijkstra en een stuk of wat doelpuntsponsoren, PH furieus van start gaan. Met name Patrick “als ik de bal maar krijg” had het op zijn heupjes en gaf Vuller de uitgelezen kans om de score te openen. Zoals al vaker dit seizoen heeft de spelmaker van PH 3 het vizier nog niet op scherp en schoot de bal slapjes tegen de keeper. Ook een volgende grote kans werd niet benut, ditmaal was Philip die zijn inzet gekeerd zat. Het moest dus toch weer komen van de man die zichzelf tegenwoordig als Koning van de Assist omschrijft, de herprogrammering van Dewi heeft een ware metamorfose met zich meegebracht. Deze Beta-versie (beter he) staat beter bekend als Periekie8.2 en hij was ook vandaag weer belangrijk om het verzet van de bezoekers te slechten. Wederom Patrick als aangever met een steekbal: Periekie8.2 en Philip liepen met zijn 2en op de keeper af, de Bug(s) is inmiddels verdwenen uit Periekie8.2 want hij koos er zowaar volledig vrijwillig voor om de bal zo hard tegen de lat aan te schieten dat hij precies op het hoofd van Philip terecht kwam en de 1-0 voorsprong op het scorebord zette. Daarna kreeg PH een penalty en hier herhaalde Periekie8.2 bijna hetzelfde kunstje, ware het niet dat zijn penalty onhoudbaar via de binnenkant van de paal binnenknalde. Geen assist, wel een lekkere.

Nog voordat Periek8.2 aanlegde voor zijn 2e van het seizoen, wees Jelle de trainer van de bezoekers nogmaals op het belang van op tactische ondersteuning en of hij het bord niet nogmaals tevoorschijn moest halen. Deze motivatiespeech van onze rechtsback werkte, want niet veel later kwam Drienerloterug in de wedstijd via een doelpunt van de directe tegenstander van Jelle. Chapeau.

Koos was niet van plan om er een tactisch schaakspel van te maken, tot lichte frustratie van Patrick in de 1e helft. Tijdens een korte onderbreking vanwege een vermoedelijk ouderwets “schouder-uit-het-kommetje” kwam de lichtvoetige spits mopperend naar de kant om zijn trainer erop te wijzen dat de coaching van deze kampioenenmaker nodig gemist werd in het 2e deel van de eerste helft. PH was na de flitsende start ook even wat minder dominant en liet zich wat terugdringen op eigen helft. Koos, bekend en geroemd om zijn tactisch vermogen, pakte dit sportief op en riep de profetische woorden: “Sluit aan, doe mee, doe wat!”. Gesteund door deze inspirerende woorden gingen we rusten.

De tweede helft was PH weer de bovenliggende partij. Het speelde geduldig en wisselde enkele prachtige aanvallen af met een aantal even zo grote missers (voor meer informatie; neem even contact op met Hinnen Gas en vraag naar N. Wennink). Daphne dacht het nog even spannend te maken toen ze een bal uit de lucht plukte en daarbij op haar kontje terecht kwam, maar gelukkig was ze snel genoeg te been om de bal voor de lijn te stoppen. Periekie8.2 stond ook in de tweede helft geprogrammeerd op het geven van voorzetten; bij de 3-1 schoot hij de bal zo hard voor dat Gijs nauwelijks wist dat hij de bal met zijn heup binnenschoot en ook de Lange hoefde niet van richting te veranderen om de bal verwoestend binnen te jagen. Tijd voor zanger André!

Het niveau van de 3e helft was er eentje van; gelukkig hebben we de foto’s nog! Een mooie middag werd minstens net zo gezellig afgesloten, dank voor de organisatie!

Wist je dat?

– Grote afwezige bij deze wedstrijd was de voltallige familie Brama. De mooie beloftes tijdens de ESPN docuten spijt, hebben we Wout nog maar enkele malen op sportpark de Veenelanden mogen aanschouwen. In de wandelgangen wordt gesproken dat Wout toch erg onder de indruk is van het niveau van zijn nieuwe teamgenoten. Geheel in het geniep belegde hij daarom samen met zijn broers een trainingskamp om de kloof tussen de fitte, afgetrainde, technisch superieure teamgenoten en deze simpele bal-afpakker van weleer te dichten. Over het resultaat van dit trainingskamp ongetwijfeld de komende weken meer.

– Zoals vernoemd had Patrick het vandaag goed naar zijn zin in het veld. Het slotakkoord van deze tweestrijd was dan ook voor onze lange vriend. Een galavoorstling, zo noemde hij het zelf, het moment waarop hij een stuk of 8 keer de bal hooghoudend afschermde van zijn tegenstanders, een mannetje uitkapte en de bal meegaf aan Philip. Hij kreeg een staande ovatie van de wisselspelers en het publiek. Na afloop werd gememoreerd aan de actie van Richard Witsche, bij de hoofdpersoon zelf beter bekend als “die tennisser toch”.

– Dat Yorick een groot karpervisfanaat is, zou voor weinigen een geheim zijn. Hij heeft de smaak van het vissen de laatste weken weer goed te pakken. Zo erg zelfs, dat hij tegenwoordig zelfs zijn teamgenoten “bijvoerd” onder de wedstrijd. Jelle liet dit buitenkansje natuurlijk niet schieten en snoepte af en toe lekker mee van de harde worst.