Kampioenenparade Zaterdag 10 December

Kampioenenparade zaterdag 10 december

Voor bijna alle jeugdteams was het afgelopen zaterdag alweer de laatste speeldag van fase twee. Het was enorm koud maar dat weerhield de jongens en meisjes niet om voor de laatste keer dit kalenderjaar af te trappen. PH JO13-2 en PH JO15-1 bekroonden fase 2 zelfs met een kampioenschap!

Updates:

Kampioenen

PH JO13-2* en PH JO15-1 werden afgelopen zaterdag kampioen. JO13-2 promoveert naar de tweede klasse en JO15-1 promoveert hoofdklasse. Namens PH: van harte gefeliciteerd, een knappe teamprestatie! Omslagfoto JO15-1.

*zie foto bij verslag JO13-2.

Nieuw team

Op zaterdag 21 januari gaat fase 3 van start. We kunnen met trotst melden dat we weer een nieuw team hebben ingeschreven, JO8-4. Zij stromen vanuit de mini’s bij de O8-competitie in. Veel succes & plezier gewenst!

Vossenjacht, kerstvakantietoernooi, zaalvoetbal & de spooktocht

• De vossenjacht is aanstaande zaterdag 17 december, iedereen is hierover geïnformeerd via WhatsApp door Sharon en/of Tjeerd.
  • Kerstvakantietoernooi is woensdag 28 december en is opgesplitst in twee delen, een ochtend (t/m O12) en middagprogramma (O13 t/m O17).
  • Zaalvoetbal activiteit voor jeugd t/m O11 vindt plaats op 7 of 14 januari. Als we hier meer over weten informeren we jullie via WhatsApp.
  • De spooktocht vindt plaats op vrijdag 13 januari. Hierover wordt via WhatsApp gecommuniceerd door Sharon en/of Tjeerd

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

PH JO8-1:

Jo8-1 had vandaag een thuiswedstrijd tegen jo8-1 uit Gramsbergen deze werd met 4-1 gewonnen.

PH JO8-2:

Jo8-2 moest vandaag in de kou naar ON.

De jongens hadden er ondanks de kou erg veel zin in en dat was aan het spel te zien.

Het was na 10 minuten 1-1

De wedstrijd ging mooi gelijk op en na twintig minuten was het 2-3.

Ik hoefde niet veel te coachen ze deden wat ze moesten doen.

Na dertig minuten was het 5-5 dus de laatste tien minuten moest het gebeuren.

Na twee mooie schoten die helaas net naast gingen kreeg ON de bal en met een hoog schot vanaf de middellijn werd het helaas 6-5 in de laatste minuut.

Nog even penalty schieten.

En toen liet frank zien dat hij geweldig kan keepen.

5 van de 8 penalty’s gestopt met mooie duiken.

Nu winterstop en op naar fase 3

PH JO8-3:

Jo8-3 had op deze frisse ochtend een thuiswedstrijd tegen ON.

We besloten om zonder wissel te spelen zodat de kinderen warm bleven. Helaas hadden er toch behoorlijk wat kinderen enorm last van de kou. We stonden de eerste 20 minuten achter met 0-2. Door een paar mooie goals hadden we op een gegeven moment een gelijke stand

Helaas is de wedstrijd niet zo geëindigd, maar met een eindstand van 3-5.

Ondanks de kou hebben ze doorgezet en niet opgegeven. Trots op de kids, ondanks het verlies!

Ook voor ons begint de winterstop en in fase drie gaan we er weer tegenaan! ⚽️

PH JO9-5:

PHO9-5 heeft vandaag een thuiswedstrijd gehad. Het was flink afzien in deze kou.

Maar ze hebben deze laatste wedstrijd voor het eerst gewonnen met 7-6 En het verschil had nog groter kunnen zijn, maar de laatste 10 minuten waren ze zo blij en trots dat ze helemaal niet meer gefocust waren op de wedstrijd

PH MO11-1:

MO11 speelde uit tegen het 2de van BWO. Het was koud om 7:30 op de parkeerplaats van PH. Daar was het verzamelen om 8:30 de wedstrijd te beginnen in Hengelo. De meiden konden bij winst nog 3de worden  in de poule. De nummers 1 en 2 waren ver buiten bereik met doelsaldo’s van +57 en +73. We begonnen goed met 0-2 voorsprong maar BWO knokte zich in een mooie pot terug naar 4-3. Helaas kwam het slot offensief er niet meer en hier bleef het bij. De meiden hebben leuk gevoetbald en hadden het op, hun tenen na, absoluut niet koud gehad!

Nu winterstop en op naar fase 3!

PH MO13-1:

MO13-1 tegen Luctor MO13-1, in fase 1 kwamen we Luctor ook tegen een gelijkwaardige tegenstander. De eerst helft begonnen we sterk. We bleven druk zetten en omdat het koud was moesten de meiden veel bewegen. De eerste helft sloten we af met 3-0. Toen de tweede helft begon werd het minder. Vrij snel had Luctor 2 doelpunten te pakken. Maar uiteindelijk kreeg iedereen het koud, en konden we stand zo houden. Een mooi spannende wedstrijd en weer drie punten in de pocket. Op naar volgende week, de laatse wedstrijd.  Trots op de meiden ⚽

PH JO13-1:

JO13-1 mocht deze vroege ochtend op bezoek bij Gramsbergen JO13-1. Na een heet avondje Nederland – Argentinië moesten we al om 7.30 uur verzamelen op de parkeerplaats. Anderhalf uur later begonnen wij met frisse moed aan de wedstrijd. Althans dat was de afspraak. Want de eerste helft leek nergens op. Met een 3-0 achterstand gingen wij dan ook de rust in. Na een kleine donderspeech van trainer Jorn en een aanpassing in het systeem moest het na de rust anders. En dat gebeurde ook. Er kwam een heel ander PH tevoorschijn. In een mum van tijd was de marge teruggebracht tot één. 3-2 dus en PH wilde meer. Uitblinker Milo had de gelijkmaker op de schoen, maar de bal verdween net over het doel. Door een scheidsrechterlijke dwaling, een paar opgefokte boeren en een defensieve fout waren wij helaas even later de grip op de wedstrijd weer kwijt. Met 2-5 werd het dan ook een geflatteerde nederlaag. Ondanks dat kunnen wij met een 4e plek in de hoofdklasse terug kijken op een prima 2e fase.

PH JO13-2:

⚫️JO13-2 KAMPIOEN⚫️

Na de late wedstrijd van NL op vrijdagavond, was het vroeg uit de veren zaterdagochtend. 07:15 verzamelen bij PH voor de uitwedstrijd tegen Dedemsvaart om 08:30 uur. Maar dat gaf niets, met een kampioenschap in het vooruitzicht .

Vaak zijn kampioenswedstrijden de lastigste om te spelen. Die theorie ging gisterochtend niet op. Ondanks het gladde en harde (gras)veld, werd er goed gespeeld en ging het balletje lekker rond, wat resulteerde in een 4-0 voorsprong in de rust. Ook na de rust bleven we goed voetballen met uiteindelijk een hele mooie 9-1 overwinning! Vervolgens natuurlijk met z’n allen naar PH voor een feestje !!

Na de winterstop gaan we er tegenaan in de 2de klasse.