skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 1 Doet Zichzelf Tekort Tegen Hulzense Boys

PH 1 doet zichzelf tekort tegen Hulzense Boys

PH 1 had de zaken goed voor elkaar tegen de nummer 2 van de competitie, Hulzense Boys, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind. De bezoekers werden door de scheidsrechter in het zadel geholpen, bij meerdere van de doelpunten ging een overtreding aan vooraf maar de scheidsrechter had besloten om vandaag voor geen enkele overtreding te fluiten. PH kwam nog twee keer terug (1-1 en 2-3) maar na de 4-2 was het geloof op een resultaat bij de thuisploeg wel verdwenen. PH 1 – Hulzense Boys: 2-4.

1.Lars Kroezen, 2. Romy Seckel, 3. Jelmer van Harn, 4. Stefan Olde Olthof, 5. Rick Olde Olthof, 6. Koen Lubbers, 8. Lennart Mannes (40. Arthur JR Provoost), 10. Guy van Straaten (65. Sam Hesselink), 7. Mart Bekhuis, 9. Bram Krikke, 11. Sander Bekhuis

Scheidsrechter: B. Nijhuis

De wedstrijd stond in het teken van de strijd om de 2e periode, buiten dat PH de punten nog hard nodig heeft om definitief weg te blijven van de onderste plekken. PH was in de eerste helft de bovenliggende partij, al was het eerste gevaarlijke moment voor de bezoekers. De lange rechtsbuiten van Hulzen brak door via de linkerkant en werd binnen de 16 op de hakken getikt door Rick Olde Olthof, maar zoals gezegd: de door zichzelf benoemde Engelse scheidsrechter had besloten nergens voor te fluiten vanmiddag. Na die eerste mogelijkheid nam PH het heft verder in handen en had het de uitgelezen kans om op voorsprong te komen na een te korte terugspeelbal die onderschept werd door de ijverige Sander Bekhuis. Hij omspeelde de keeper maar schoot jammer genoeg in het zijnet. De bezoekers kwamen na ongeveer een half uur spelen op voorsprong. Na een diepe bal van achteruit volgde een duel waarbij Lennart een flinke elleboogstoot ontving en hierdoor uit balans raakte (en even later zelfs de wedstrijd moest staken), de bal rolde door en de middenvelder van Hulzen kon ook door, hij gaf een puntgave voorzet op de spits die vrij kon binnen knikken. Commentaar bij de scheidsrechter al om, maar die gaf geen krimp en keurde het doelpunt wonderwel goed. Toch rechtte PH nog voor rust de rug en kwam via een mooie aanval en dito actie van Sander Bekhuis op gelijke hoogte: hij verschalkte de keeper met een lage schuiver in de korte hoek.

In 10 minuten na de rust keek PH plots tegen een 3-1 achterstand aan. De 2-1 volgde na een aanval via de linkerkant van Hulzen, de linksback stoomde op waardoor Jelmer uitstapte, de linksbuiten kon vervolgens makkelijk wegdraaien en de bal voorgeven. Stefan Olde Olthof stapte uit naar de ingekomen nummer 10 maar was daardoor te laat om de bal bij de spits weg te halen, die de bal rustig kon binnenschieten. Kort daarna de 3-1, ook hier ging een overtreding aan vooraf. Zo erg dat Jelmer van Harn verhaal ging halen bij de scheidsrechter en zijn eigen man liet lopen, die kreeg vervolgens de bal en rondde beheerst af. PH kwam toch weer terug in de wedstrijd, de ingevallen Sam Hesselink slingerde een vrije trap op het hoofd van Koen Lubbers. Die knikte hem naar de tweede paal waar Hugo Seckel de meeste attente was en de bal binnenprikte. De definitieve nekslag kwam na een corner. Het duel bij de 2e paal werd verloren door Hugo en zijn man knikte de bal weer terug voor het doel, daar stond een Hulzenaar godsgruwelijk vrij dat hij de bal op de borst kon aannemen en hard binnen kon volleren. De irritaties aan Almelose zijde namen verder toe, vooral richting de leidsman die ook het natrappen van de rechtsback van Hulzen niet wilde bestraffen.

Al met al een teleurstellende middag voor de Almeloërs die vol aan de bak moeten volgende week want dan wacht een lastige uitwedstrijd bij het stroef draaiende Enter Vooruit.

Doelpuntenmakers: Sander Bekhuis en Hugo Seckel

Man of the Match: Andre Piljic