PH 1 Pakt Zwaarbevochten Zege In Oldes’broek

PH 1 pakt zwaarbevochten zege in Oldes’broek

PH heeft een zwaarbevochten driepunter aan haar totaal toe weten te voegen na een benauwde zege tegen OWIOS. ‘Overwinnen Is Ons Streven’ pronkte er op een van de muren van het prachtige sportcomplex Bovenmolen in Oldenbroek. Gestreefd hebben ze, maar overwinnen gelukkig niet. In een wedstrijd die in de eerste helft op en neer vloog was PH dat uiteindelijk aan het langste eind trok, mede door een grote misser in de slotminuut van de aanvoerder van de thuisploeg. OWIOS – PH Almelo: 2-3.

1. Lars Kroezen, 2. Lennart Mannes, 3. Jelmer van Harn (25. Ivan Munoz Bosa), 4. Stefan Olde Olthof, 5. Rick Olde Olthof, 6. Alen Ramic, 8. Guy van Straaten 10. Koen Lubbers, 7. Mart Bekhuis, 9. Sam Hesselink (80. Hugo Seckel), 11. Sander Bekhuis (65. Arthur JR Provoost)

De ziekenboeg aan Almelose kant stroomt langzaamaan weer leeg, dus keuzes te maken voor trainer Bjorn Hodes. Ditmaal viel de keuze op Guy van Straaten, die zijn vertrouwde plekje op het middenveld in mocht nemen. Vorige week was een wedstrijd met twee gezichten, dramatische eerste helft en een prima 2e helft. We spraken af om de lijn van de tweede helft door te trekken en beseften dat deze intensiteit 90 minuten lang nodig is. Desondanks kwam PH na een kwartier spelen op achterstand. Een prachtige volley van een van de twee snelle spitsen van OWIOS leek een prooi voor Lars Kroezen, maar die werd in de korte hoek verschalkt door de harde knal. In een van de aanvallen daarna werd Guy gevloerd aan de rand van het 16 meter gebied, Sander Bekhuis dacht even aan de rode kaart maar de uitstekende leidende scheidsrechter koos voor geel en een vrije trap. De keeper van OWIOS dacht dat Sam Hesselink de bal in de lange hoek zou krullen, maar die koos voor de hoek van de keeper. Doordat de keeper gokte, kwam hij op zijn verkeerde been te staan en kwam PH op gelijke hoogte. Niet lang daarna kreeg de centrale verdediger van OWIOS zijn tweede gele kaart voor een smerige overtreding op Sam. Met deze man-meer situatie kreeg PH meer controle over de wedstrijd maar wist deze numerieke meerderheid (nog) niet om te zetten tot doelpunten. Sander Bekhuis vroeg nog een wissel aan, maar Bjorn gaf Sander het voordeel van de twijfel en liet hem staan. Ook al omdat Jelmer van Harn in de eerste helft geblesseerd naar de kant moest.

In de rust werd de dreiging van OWIOS (snelheid) besproken en spraken we het aanvalsplan door. Dat leek aan het begin van de tweede helft aardig te gaan, zeker nadat Sander Bekhuis de Almeloërs op voorsprong had gezet. Hij bedankte tijdens het juichen de trainer voor het niet wisselen, maar kon kort daarna toch naar de kant voor Arthur JR Provoost. Het spel van PH werd slordiger, verkeerde aannames, verkeerde keuzes en in plaats van druk te houden op het 10-tal van OWIOS trok het verder terug en liet het OWIOS bij vlagen druk op PH zetten. Het gevaar van OWIOS was duidelijk besproken, maar toch werd het 2-2 na een omschakelmoment. PH had een corner maar 10 seconden later lag de bal voor Lars Kroezen op de penaltystip na een overtreding van Ivan Munoz. Waar de aanvoerder de vorige twee penaltys gemist had, stuurde hij ditmaal Lars Kroezen naar de verkeerde hoek en zette de 2-2 op het scorebord. In de tussentijd schoot Guy een vrije trap op de lat. Het was maar goed dat binnen 5 minuten PH weer op voorsprong kwam, ditmaal was het PH dat mocht aanleggen van de strafschopstip. Dit buitenkansje werd verzilverd door Sam Pesselink, die daarmee al weer zijn 6e doelpunt van dit seizoen binnenschoot. De slotfase met een man meer rustig uitspelen zou je denken, maar nee. Het achteruit lopen en slordige spel nam verder toe, kenmerkend voor de slordigheid was het hakje waarmee Lennart Mannes probeerde uit te verdedigen een minuut voor tijd. De bal werd overgenomen en uit de voorzet die volgde kon een Oldenbroeker vrij binnenschieten, maar hij knalde hoog over. De scheidsrechter blies voor het laatst en de opluchting aan Almelose zijde was groot. Het klimt met deze overwinning over OWIOS heen en heeft daarmee de aansluiting naar de middenmoot weer gevonden.

Ondertussen zit de eerste periode er op, terugkijkend kunnen we concluderen dat het nog niet het niveau haalde waarmee de ploeg dit seizoen resultaten gaat boeken en het allemaal nog flink beter kan. PH feliciteert via deze weg WVF met het winnen van de eerste periodetitel, de komende tegenstander van PH in de competitie. Volgende week speelt PH een uitwedstrijd tegen AZSV 2 voor het bekertoernooi.

Man of the Match: Lars Kroezen

Doelpuntenmakers: Sam Hesselink (2x) & Sander Bekhuis