skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 3 Stelt TrainerKoos Wederom Teleur Door De Winst Te Pakken In Oldenzaal

PH 3 stelt TrainerKoos wederom teleur door de winst te pakken in Oldenzaal

Afgelopen stond er wederom een topper op het programma voor PH 3. Ditmaal mochten de talenten van TrainerKoos tegen oude bekende FC Berghuizen 2 aantreden. De vorige editie op 16 februari werd 8-1 in het voordeel van de Almeloërs beslist. Dit baarde TrainerKoos zorgen aangezien een mogelijk 3e kampioenschap in 4 jaar niet wenselijk is. Wij hebben in de 2e klassen nou eenmaal niks te zoeken met spelers als Heerschop, Bugs, Wouter (2x), Joost, Bennie en zelfs ondergetekende. TrainerKoos was zelfs zo bang dat we wederom de winst mee naar de Veenelanden zouden nemen dat hij besloot dat er donderdags getraind moest worden. Helaas voor TrainerKoos kwam er niemand opdagen op donderdag.

Bij aankomst begon het direct al goed voor de Almeloërs. De kleedkamer lag halverwege de Mont Blanc en daarbij moesten we de kleedkamer ook nog delen met 5 andere teams omdat de overige kleedkamers in beslag werden genomen door de goedheiligman en zijn verse zwarte pietjes. Nadat we allemaal ons mooie tenue aanhadden kwam het slechte nieuws dat we wederom geen scheids hadden. Dit was de derde keer op rij dat we geen fluitist hadden voor onze wedstrijd. Waarschijnlijk komt dit omdat Dewi op het wedstrijdformulier staat. Iedereen die ooit een wedstrijd gezien heeft van de rappe rattekop zal dit beamen. Na 20 minuten werd er dan toch een scheids gevonden. Rupen kende gelukkig nog iemand vanuit de volkstuinenbranche die wel wilde fluiten. De KNVB wilde de leidsman echter geen 25 euro vergoeding geven voor het fluiten van de wedstrijd. De trainer van de tegenstander (overigens wel een mongooltje) betaalde dit uit eigen zak waardoor de wedstrijd toch kon beginnen. Dat deze trainer overigens wel familie is van Tom Jansen schuilt in het feit dat de beste man de dag voor de wedstrijd vader was geworden maar het toch noodzakelijk vond om langs te lijn te verschijnen, in plaats van te genieten van het prille geluk. Toen trainerKoos, vooral actief als (suiker)oom, hem vroeg wat er dan zo belangrijk was reageerde de trainer met de legendarische woorden: “ik wil de wedstrijd tegen de koploper niet missen”. Koos, als ware het een langspeelplaat die wekelijks hetzelfde plaatje afspeelde ageerde: “waarom zou je dat doen? Jullie gaan toch verliezen”.

Aangezien TrainerKoos niet wilde winnen en er 8 afmeldingen waren stuurde hij de volgende beunhazen het veld in: W. Haarhuis; R. Sipaan, R. Meijer, J. Potijk, T. van Vlijmen (45’ P. Tigrinate); G. Gasthuis, D. Wennink, R. Haghuis; D. Perik, B. Brama, T. Jansen (69’ J. Hulsink).

Wissels: M. Laarman, P. Tigrinate, J. Hulsink

Het begin van de eerste helft ging gelijk op maar de eerste kansen waren voor de bezoekers. De rechtsback van Berghuizen had een lastige middag tegen Dewi en werd na 25 min al gewisseld. Zijn vervanger kon echter ook niet veel uitrichten en besloot lekker te gaan zagen. Na een half uurtje kwam de verdiende 1-0 voor PH door een dribbel langs 6 spelers van Dewi waarna hij beheerst binnen schoot. Kort daarna konden we al aantekenen voor de 2-0. Uit een voorzet zag Dewi dat Bart vrij voor de goal stond en kopte vakkundig naar de spits die vervolgens beheerst de bal in de hoek kopte. Na dit moment begon Mashud Elia (geen familie van) steeds slechter te fluiten. Het leek erop dat hij de investering van de trainer van Berghuizen wilde terugverdienden voor hem. Voor rust was er nog 1 grote kans voor PH. Dennis kreeg de bal in de 16 en speelde zijn directe tegenstander uit om in een 1 op 1 situatie te komen met de keeper. Natuurlijk wilde Dennis op zijn karakteristieke manier scoren met een sliding. Dit ging, zoals je al verwacht had, hopeloos mis waardoor we met een 0-2 voorsprong de kleedkamer op de Mont Blanc konden opzoeken.

Nadat de spelers van Berghuizen in de rust een donderspeech hadden ontvangen begonnen ze beter aan de 2e helft. PH speelde slordig en slecht en lieten de jongens uit de Boeskoolstad beter in het spel komen. Dit resulteerde in enkele kleine kansen voor de thuisploeg. De kansen voor PH bleven uit en uit het niets kreeg Berghuizen een vrije bal op de rand van de 16. Hans werd helemaal gek en wilde de duikelaar het liefst de wedstrijd uit bijlen. Wouter zette vervolgens een muurtje neer maar dat was tevergeefs als je besluit zonder handen te keepen, 1-2. In de resterende minuten kwam Berghuizen nog een paar keer gevaarlijk voor het doel maar een goal bleef gelukkig uit. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam gelukkig toch de bevrijdende goal voor PH. Door een sterke verre uittrap van Wouter kon Philip op de goal af. Het kleine Paturain mannetje faalde niet oog in oog met de sterk spelende keeper van Berghuizen, 1-3.

Aankomend weekend staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. We spelen dan thuis tegen wederom een oude bekende, Hulzense Boys 3 om 14:45. Zullen de manschappen van TrainerKoos Herbstmeister worden? Komt het zien!

Uw drinker,

Jelle Potijk

 

Wistjes en datjes

Hoogst opmerkelijk nieuws deze week van Dennis ‘ik ben Bennie en ik ben een ibne’ Wennink. De man die in de wandelgangen van PH ook wel ‘de geboren sliding’ genoemd wordt heeft een eigenschap ontwikkeld waar de gehele medische wereld versteld van staat. Dennis kan door het maken van ontelbaar veel slidings niet meer zweten zoals een vakkenvuller in Paraguay. Bij Dennis komt er door een knap staaltje evolutie tegenwoordig vaseline uit zijn poriën. Dennis zelf over de kwestie: “Zelf ben ik niet blij met al die vaseline, elke gasfles dondert mij uit de handen op het werk”. Op de vraag of Shandy er moeite mee had zei Bennie: “Shan heeft er zeker geen moeite mee. Ik kan nu dingen in bed doen die ik nooit gekund heb, alles glijd lekker”.

Naar aanleiding van bovenstaande bericht over Dennis is onze man van glas Jeroen Hulsink ook begonnen met een eigenaardige trainingsvorm. Jeroen is gespot op een kletsnat kort geschoren veldje om slidings de trainen. Geheel volgens stijl heeft de middenvelder 69 slidings gemaakt voordat hij de douche opzocht. Gezien het feit dat hij onlangs zijn 3e kind heeft mogen verwelkomen lijkt ons een zelfde aandoening als Bennie niet noodzakelijk.

Grote afwezige van de afgelopen weken is Ranu van Ruth. Zelf gaf de badkuip dragende back aan dat druk aan het klussen is met de kinderkamer thuis. Nu circuleert er een verhaal bij PH dat dit niet de echte reden is voor de vele afwezigheid. Het blijkt dat Ranu niet meer de man van het huis is, Nero (zijn hond) heeft zijn plek ingenomen. De spaarzame momenten dat Ranu op de Veenelanden te bewonderen is wordt niet Nero maar Ranu uitgelaten. Mocht je onderstaande situatie tegenkomen bel dan niet de politie maar geef Ranu een paar brokjes en een aai over de bol. Een quote van Ranu over de situatie: “Woef, woef, grrrrrrrrr”.

 

 

Zoals jullie ongetwijfeld hadden verwacht heeft Wouter Hilgerink wederom weinig/geen minuten gemaakt. De alles- of nietskunner had weer eens een pijntje en wilde nog even nagenieten van zijn laatste balcontact (punter in de winkelhaak 4 wedstrijden geleden). Nu begint de voetbal langzamerhand voor hem toch wel een dure hobby te worden. Over de laatste 8 seizoenen heeft Wouter gemiddeld 426 speelminuten per seizoen gemaakt. Met 3 doelpunten in diezelfde periode is hij echter wel bepalend geweest als hij erin stond. Dat hij toch echt wel een liefhebber is van het spelletje laten deze statistieken wel zien. Voor het geld wat het kost om 5 minuten te spelen had de dorstige man ook 2 potjes bier in de kantine kunnen halen.

Rupen die nog steeds ambitie heeft om profvoetballer te worden heeft al jaren last dat hij met zijn onorthodoxe reukorgaan regelmatig buitenspel staat. Nu krijgt de Armeense Jaman steun van de hoogste baas van de UEFA, Aleksander Ceferin.  De topman zei in een intervuu: “Als je nu als speler een grote neus hebt, kun je door de VAR worden teruggefloten vanwege buitenspel. . Daarom hebben we als UEFA een voorstel in de maak dat we binnenkort willen voorleggen aan onze scheidsrechterscommissie: bepaal een buitenspelmarge van tien of twintig centimeter”. Nu is het te hopen voor Rupen dat ze de marge aanzienlijk vergroten anders zal hij er geen profijt van hebben.

Back To Top