PH Onderuit Bij Hulzense Boys

PH onderuit bij Hulzense Boys

In een matige wedstrijd van zowel Hulzense Boys als PH was  uiteindelijk de thuisploeg de gelukkige van de middag. De eindstand van de wedstrijd stond vlak na de rust op het scorebord ondanks dat de wedstrijd minuten lang stil heeft gelegen en PH nog een slotoffensief voorbereidde. Hulzense Boys 2 – 1 PH.

Opstelling: 1. Lars Kroezen 2. Lennart Mannes 3. Jelmer van Harn 4. Stefan Olde Olthof 5. Rick Olde Olthof; 6. Alen Ramic (80 Jurre van de Hof) 8. Andrej Piljic (70 Rick Droste) 10. Guy van Straaten (60  Ivan Munoz Boza); 7. Mart Bekhuis 9. Koen Lubbers; 11 Sam Hesselink

PH wilde vanaf de eerste minuut ruimte creëren om aan het voetballen te komen tegen de koploper van de 2e klasse H. Vanaf de doeltrap moest Stefan gezocht worden die vervolgens door middel van een lange bal Koen zocht die er op zijn beurt weer voor moest zorgen dat de diepgaande linksback Rick in stelling gebracht werd. In het begin gebeurde dit vrij aardig alleen op het laatste moment kon de verdediging van Hulzen ingrijpen en leek de aanval onschadelijk gemaakt te worden. Waar Hulzen alleen niet op gerekend had was het meteen weer volle bak druk geven van Koen die hiermee de bal onderschepte en Sam vrij speelde op zo’n twintig meter van de goal. Sam verlegde het spel op Mart die vrij door kwam in het strafschopgebied en met een bekeken schot via de binnenkant van de paal voor de 0-1 zorgde. De grensrechter vlagde nog resoluut voor buitenspel maar de scheidsrechter moest hier niks van weten (volledig terecht achteraf gezien de beelden) en keurde de goal van de uitploeg goed.

Vanaf dat moment moest PH meteen omschakelen naar plan B. Dit betekende voornamelijk in de voorste linie een aantal positiewisselingen en werd in plaats van druk zetten gekozen voor het inzakken en proberen in de counter gevaarlijk worden. Doordat zo snel werd omgeschakeld naar plan B ontstond er een aantal minuten lang chaos is in de ploeg waar Hulzense Boys geen gebruik van maakte.

Waar Hulzen wel gebruik van maakte is de kwalitatief goede linkerkant. Met name de veel opkomende linksback en behendige linksbuiten die veel naar binnen komt stichten voor gevaar en beslisten uiteindelijk ook de wedstrijd. PH werd al een keer gewaarschuwd toen de linksbuiten van Hulzense Boys doorkwam maar veel te gehaast de bal in het vangnet schoot.  Bij de volgende aanval over de linkerkant was het wel raak. En bal van achteruit werd niet goed weggewerkt waardoor in de as van het een speler van Hulzen de aanval kon opzetten. De naar binnengekomen linksbuiten werd vrijgespeeld die vervolgens de opkomende linksback vrijspeelde in de 16 meter van PH. Waar een voorzet voor de hand lag koos hij voor een lage schuiver in de korte hoek. Ook doelman Lars had hier niet op gerekend, liet de hoek vrij en zo stond de 1-1 op het scorebord. PH kwam voor de rust niet verder dan een paar speldenprikjes uit voornamelijk standaardsituaties. Met een gelijkspel gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft begon voortvarend voor de thuisploeg. Een lange bal van Hulzen werd door uitkomende doelman Lars niet goed weggekopt, hij kopte de bal richting de linksbuiten die op zijn beurt van zo’n 20 meter de bal in het lege doel leek te kopen. Maar Lars schakelde snel en met een goeie sprint en dito redding bleef het gelijk. Het volgende moment voor Hulzen resulteerde in een penalty. De bal werd op rand van de vijf meter voorgegeven, waar Lars uitkwam en niet de bal kwam vloerde hij de linksbuiten van Hulzen.  De nummer tien van Hulzen ging zelf achter de bal staan, stuurde Lars de verkeerde hoek in en zette in de 48e minuut de 2-1 op het scorebord.

In het vervolg van de tweede helft was Hulzen gevaarlijk met een tweetal afstandsschoten, was PH wederom gevaarlijk uit standaardsituaties maar was het de scheidsrechter die een hoofdrol vervulde in de tweede helft. Het spel werd door de leidsman na zo’n 75 minuten stilgelegd omdat hij zelf verzorging nodig had, kon uiteindelijk door maar besloot om toch in minuut 82 definitief te stoppen omdat hij niet meer verder kon. Waar beide ploegen er niet op zaten te wachten om het restant van de wedstrijd op een doordeweekse avond uit te spelen moest naar een oplossing worden gezocht. Deze deed zich voor in een vervangend KNVB scheidsrechter die toevallig bij de wedstrijd aanwezig was.

Met nog acht minuten plus blessuretijd op de klok naam trainer Bjorn Hodes zijn ploeg mee naar de kleedkamer aangezien de vervangend scheidsrechter zich nog moest klaarmaken. In de korte pauze bereidde PH een slotoffensief voor. Stefan werd vanuit achter naar voren gestuurd om ‘oorlog’ te maken. De lange bal moest vanuit achteruit komen in de hoop dat die nog een keer goed zal vallen. Dit gebeurde helaas niet en moest PH het onderspit delven tegen de koploper. Eindstand Hulzense Boys – PH: 2-1.