skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Nieuwjaarsreceptie Met Speech Van Voorzitter

Nieuwjaarsreceptie met speech van voorzitter

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de traditionele nieuwjaarsreceptie met voorafgaand een wedstrijd tussen OUD PH-1 en PH-1.

OUD PH-1 had alles uit de kast gehaald om goed voor de dag te komen tegen de jonge mannen van trainer Hodes.

Er werd niet alleen geput uit het sterrenteam van PH za-3 maar zelfs spelers uit het buitenland(Utrecht en Praag) gehaald. Helaas mocht het niet baten en werd de eer, na de verliespartij van vorig jaar, hersteld door PH-1.

Daarna was het tijd voor een nieuwjaarsspeech van de voorzitter. Door het ontbreken van een voorzitter is er een paar jaar geen speech geweest maar dat heeft kersverse voorzitter Looms uitstekend hersteld.

Hieronder de integrale tekst, voor de afwezigen danwel diegene die de tekst nogmaals tot zich wil laten komen:

PH 2019/2020

“Ik wil iedereen, ook namens het bestuur, van harte welkom heten op de nieuwjaarsreceptie 2020 van onze Sport Vereniging PH. Wij zijn vereerd dat de opkomst weer goed is. Ik voel ook, zeker sinds mijn aanstelling hoe groot de verbondenheid is met de vereniging. Dat is mooi om te ervaren.

Zo kort na de jaarwisseling is er een periode van bezinning en een moment waarin we terugkijken naar het jaar dat we achter ons laten. 2019 ligt achter ons en heeft zoals het hele leven toppen en dalen. Ik zal een korte opsomming geven. Als vereniging hebben we sportief gezien een wisselend seizoen. We sloten het vorige seizoen af met het kampioenschap in de 3de klasse.
Daardoor mochten we in augustus aantreden in de zaterdag 2de klasse

Dit seizoen gaat het met ups en downs,  We zijn met ons eerste elftal na een stroef begin op de 8ste plaats beland en hebben in de 2de helft van het seizoen nog 14 wedstrijden om dit te handhaven. Want zoals iedereen weet worden pas na 28 wedstrijden de prijzen verdeeld!

Het tweede elftal draait in hun competitie ook in de top mee. Sterker nog ze staan fier bovenaan. Dit geld ook voor ons 3de elftal. Voor beide teams en voor de club is het van belang dat ze een klasse hoger gaan voetballen. Doordat deze elftallen hoger gaan voetballen moet het makkelijker worden voor de spelers om door te stromen naar het eerste elftal. En kunnen de jongens uit eigen jeugd op niveau voetballen en op deze manier klaar te stomen voor het grote werk. Hiermee kunnen we onze eigen jeugdspelers binden om bij PH te blijven voetballen.

De jeugdopleiding heeft het de afgelopen jaren wat moeilijk, misschien iets minder aandacht door de wat moeilijker tijden van de afgelopen jaren. De meeste hoogste elftallen spelen toch nog op redelijk  acceptabel niveau. Wat ook weer resulteert dat spelers maar ook speelsters van PH uitgenodigd worden door de KNVB. Goed om te noemen is dat Sterre Kroezen in december is opgeroepen door de KNVB voor de landelijke selectie MO15. De lagere elftallen stralen het plezier uit wat bij een potje voetbal hoort. Daar ligt ook een taak voor ons als het bestuur! Maar daar gaan we in 2020 weer keihard aan werken. Mooi voorbeeld is dat er in 2020 het Wout Brama Pupillentoernooi word georganiseerd en wat ik persoonlijk nog mooier vind is dat dit door een stel enthousiaste leiders en ouders uit de club word gedaan. Wij als bestuur juichen dit enthousiasme toe en zullen waar nodig dit zeker ondersteunen.

Technisch gezien is er werk aan de winkel onze TC met hun mensen hebben na het evaluatiemoment het contract met onze hoofdtrainer Bjorn Hodes met 1 jaar verlengd, ik denk dat dit een goede zaak is wens Bjorn succes. maar er zijn nog vele posities onduidelijk voor komend seizoen. De Technische commissie heeft het niet gemakkelijk. Ik hoop dan ook dat men de keuzes van de TC accepteert en respecteert. Mocht er iets onverhoopt niet goed gaan, ga dan alsjeblieft in gesprek met elkaar en ga niet achter de rug om de vereniging in een slecht daglicht zetten. Want iedere keuze die gemaakt wordt is in het belang van de vereniging.

Het technische beleidsplan voor de komende 5 jaar zal in 2020 zijn vorm gaan krijgen en de eerste aanzet is daarvoor gedaan, u hoort hierover van ons in de komende maanden.
Het plan dient zowel ons recreatieve voetbal als ook ons prestatiegericht voetbal!

Wat het allerbelangrijkste is, is dat iedereen plezier beleeft aan het voetbal. Ben je te hoog ingedeeld dat verlies je wedstrijden en beleef je weinig plezier aan het voetbal. Ben je te laag ingedeeld dan win je alle wedstrijden te makkelijk en haal je weinig voldoening uit het spelletje. Het is dus een kunst om iedereen op het juiste niveau te laten voetballen. Het niveau wat aansluit bij het talent van de voetballer. Zo proberen wij maximaal bij te dragen aan het plezier in het voetbal. Dit geldt voor alle voetballers: in de hogere en lagere elftallen. En als er plezier is, dan komen de resultaten vanzelf.

Financieel was 2019 voor de vereniging een goed jaar. Dit is door de penningmeester al verteld op de algemene jaarvergadering, We willen met de vereniging veel! Maar moeten de tering naar de nering zetten. We zullen zuinig moeten zijn om eventuele toekomstige zaken te overzien. Waar we zelf wat aan kunnen doen, is zuinig zijn met de energie en de schoonmaakkosten. Dit is vrij gemakkelijk te realiseren door niet onnodig de kleedkamers vuil te maken en op tijd de lichten uit te doen.

De Vrienden van PH bestaat al heel wat jaren en is een verrijking voor onze vereniging. Dit bedoel ik letterlijk en figuurlijk. Door de investeringen van De Vrienden van PH zijn er plannen om de kantine een wat hedendaagse uitstraling te geven. Ook dit zal in 2020 gestart worden.

Bestuurlijk is er in 2019 ook een wijziging geweest. Tijdens de laatste ledenvergadering mocht ik de voorzittershamer van interim voorzitter Fried Lubbers overnemen.

Grootte waardering en een diepe buiging voor de ruggengraat van onze vereniging! De vrijwilligers, mensen die belangeloos hun ding doen voor de vereniging!

Groote waardering voor de mensen die het allemaal mogelijk maken: Onze bargroepen , organisatie Oktoberfeest, regelen sinterklaascadeautjes, de scheidsrechters……en iedereen die zijn steentje bijdraagt, groot of klein, voor de vereniging.

Toen ik de voorzittershamer overnam, kwam ik in een gespreid bedje. Bestuurlijk gezien alle posities dubbel bezet, het huidige bestuur heeft de afgelopen jaren voortreffelijk werk verricht en er voor gezorgd dat de club staat waar het nu is. Onze accommodatie geeft nog wel wat problemen de komende jaren, ik doel hiermee op de kleedkamers, een grote verbouwingen of nieuwbouw is niet nodig. Maar zoals al gezegd in de ALV zal er zeker wat gedaan moeten worden.
Toch hebben we onze zorgen voor het onderhoud van de komende jaren.

Dat ik voorzitter ben geworden van onze mooie club is eigenlijk heel eenvoudig:
omdat ik gevraagd ben. Laat het dit dus een lesje zijn. Er zijn binnen de vereniging mensen genoeg die wat willen betekenen voor de vereniging…. maar ze moeten wel gevraagd worden. Hier ligt dus een taak voor ons allemaal! Willen we verder met de uitbreiding van vrijwilligers (en dat is nodig)  dan moeten we om ons heen kijken en mensen vragen!

En als je wat doet voor de vereniging geeft dat vaak veel voldoening!

Rest mij om het glas te heffen en iedereen het allerbeste voor 2020 te wensen en hopen op een mooi en sportief jaar.

 

 

Back To Top