PH ZA3 Boekt Eerste Overwinning Met Vraide Op Goal

PH ZA3 boekt eerste overwinning met Vraide op goal

Op wederom een warme zaterdagmiddag vond trainer Koos het eindelijk tijd om te komen opdagen. De eerste twee wedstrijden liet hij lopen wegens motivatie gebrek, maar zaterdag was hij aanwezig om de puntjes op de i te zetten voor de competitie. Het is nog niet zo erg als in Amsterdam, maar ondertussen wordt er al voorzichtig aan zijn stoelpoten gezaagd. In een zinderende voetbalwedstrijd waarbij de fans op het puntje van hun stoel zaten, kwam PH als overwinnaar van het veld af met een opmerkelijke 5-3 overwinning op DOS ’37 3.

Koos stuurde de volgende mannen en vrouw het veld in: Vraide, Skup, Dijk, Bennie, Juspan, Wout, Vuller, Bossen, Jansen, Bettus, Boog. Wissels: Periek 8.2, Hans, Joost en Olde.

ZA3 begon voortvarend en het betere van het spel en dit resulteerde ook al snel in de 1-0. Na een goede aanval kun Vuller rustig afronden op aangeven van Boog. ZA3 had veelvuldig de bal, maar vergaten wederom zelf de kansen erin te schieten. En dan treedt een oude voetbalwet in werking. De wederom uitstekend keepende Vraide had ook nog een mooie redding, maar niet veel later werd 1-1 en 1-2 voor DOS door twee persoonlijke fouten van de verdediging.

In de rust greep koos in en wisselde de hele verdediging, maar Ben-nie, en Jansen mocht ook gaan banken.

ZA3 begon de tweede helft goed en het was wederom Vuller die het net wist te vinden na een assist van Periek 8.2.

Lang konden we niet genieten van de voorsprong want na een onoplettendheid van Bennie en een ferme bijl van Hans werd het 2-3. Gelukkig voor ZA3 stelde Bennie kort daarna zelf orde op zaken. Na een goede dubbele combinatie met broertje Vuller schoof Bennie hem laag in de hoek. In eerste instantie werd ons een zuivere penalty ontnomen, maar kort daarna kregen wij wel een penalty. Periek legde aan maar faalde jammerlijk, gelukkig was Joost er als de kippen bij om in de rebound wel raak te schieten. Vlak voor het einde maakte Periek nog de mooiste goal van de middag. Vanaf een meter of 35 schoot hij de bal over de keeper in de goal. Het was mooi geweest en de scheids floot voor het einde.

Skup

• Afgelopen zaterdag maakte nieuwe aanwinst Wout zijn debuut bij ZA3. Na de wedstrijd was hij vooral blij dat hij 90 minuten blessurevrij was doorgekomen. Misschien had hij eerder richting Almelo moeten komen om op kunstgras te spelen.
  • De verre voorouders van Bugs zijn gevonden in de regio Paracas in Peru.

• Tot ieder zijn verbazing meldde Lit afgelopen week dat hij in training is voor een halve marathon. De man die liever maar 1 minuut speelt in plaats van een hele wedstrijd gaat samen met zijn vriendin over enkele maanden mee doen aan de hardloopwedstrijd. Lit ik hoop dat het duidelijk is dat je begrijpt dat het verder is dan 21x lantaarnpaal en terug.
  • Opvallende afwezige de laatste wedstrijden en trainingen is de dikke van de Skelf. Sinds hij is gaan samenwonen in Hengelo zien we hem niet meer op de Veenelanden. Af en toe komen er beelden voorbij dat hij buiten de tegels aan het stofzuigen is, maar verder blijft het angstvallig stil vanuit ‘de Mönninkskamp”. #StayStrongJelle.