WEEKVERSLAG 3 FASE 1 JEUGD PH ALMELO

JO13-1 boekte een knappe overwinning op koploper NEO JO13-1

De 3e speelronde zit er alweer op voor de jeugd. En daarmee gaan wij alweer richting de helft van fase 1. Er waren weer een aantal knappe prestaties waaronder de overwinning van JO13-1 op concurrent NEO JO13-1. Dat en meer lees je verderop bij de wedstrijdverslagen. Verder vragen wij in dit weekverslag aandacht om de eerste stappen te zetten voor de communicatie via de voetbal.nl app. En ook de toernooicommissie komt met een update over o.a. het Wout Brama Toernooi 2024.

Veel leesplezier toegewenst!

Met sportieve groet,

Arjan Laarman
Coördinator Algemene Jeugdzaken

COMMUNICEREN VIA VOETBAL.NL APP
Momenteel zijn wij bezig met de teammanagers om er voor te zorgen dat we over kunnen gaan om te communiceren via de Voetbal.nl app. Als eerste stap is het van groot belang dat alle spelers (en bij voorkeur ook alle ouders/verzorgers) een KNVB account hebben. Tom Duindam zal hier de komende weken met de teammanagers mee aan de slag gaan. Om je alvast voor te bereiden hebben wij een aantal links toegevoegd:

KAMPIOENENPARADE

Afgelopen zaterdag stond de jaarlijkse kampioenenparade weer op het programma. De kampioenenparade is een ereronde op Erve Asito voor de Almelose sportkampioenen. Jaarlijks organiseren Heracles Almelo en het Sportbedrijf Almelo dit evenement om de Almelose kampioenen in het zonnetje te zetten. Zo namen ook enkele kampioen van vorige seizoen van PH Almelo hier aan deel namelijk JO8-2, JO9-2, MO11-1, JO11-3 en JO11-4. In de rust van de wedstrijd Heracles Almelo – FC Utrecht mochten alle kampioenen een ereronde over het veld lopen. Onder het toeziend oog van duizenden supporters konden de jongens en meisjes genieten van een terechte staande ovatie. Voorafgaand aan de wedstrijd werden alle kampioenen ook nog eens feestelijk gehuldigd in de IISPA.

WOUT BRAMA TOERNOOI 2024

Vrijdag 14 juni t/m zondag 16 juni organiseert de toernooicommissie alweer de 4e editie van het Wout Brama Toernooi. Het toernooi zal georganiseerd worden voor alle mini’s, JO8, JO9, JO10, JO11, JO12, JO13, JO15, JO17 en JO19 teams. De inschrijving zal medio januari 2024 van start gaan.

STERRE KROEZEN TOERNOOI 2024
In navolging op het Wout Brama Toernooi organiseert de toernooicommissie dit jaar ook een toernooi volledig gericht op het meisjesvoetbal. Wie anders dan voormalig PH en op dit moment PEC Zwolle speelster Sterre Kroezen zal haar eigen naam hier aan verbinden. Het toernooi zal plaats vinden op zondagmiddag 16 juni en staat volledig in het teken van de MO11, MO13 en MO15 teams. Ook deze inschrijving zal medio januari 2024 van start gaan.

SJORS SPORTIEF
Sjors Sportief maakt alle sportieve en creatieve aanbieders uit de gemeente Almelo zowel online als in een boekje zichtbaar voor kinderen tot 12 jaar. Zij kunnen zich het hele jaar door online inschrijven voor leuke kennismakingsactiviteiten. Ook PH Almelo doet hier aan mee. Inmiddels hebben zich al een aantal kinderen hiervoor ingeschreven. Zij zullen spoedig door de coördinator onderbouw Jorn Nijhof en meidencoördinator Daphne Vrerink worden benaderd.

MIDWEEKSE SPEELRONDE

JO9-3:
JO9-3 heeft vanavond een geweldige inhaalwedstrijd gespeeld tegen ASV JO9-1 en met maar liefst 11-2 gewonnen! We stonden met 0-1 achter maar lieten ons niet kennen. Ze waren echt in topvorm en hebben fantastisch samengewerkt. Zelfs onze keeper heeft een goal kunnen maken!
Wat een prestatie! ⚽️🔥

JO11-1:
JO11-1 speelde woensdagavond ook een inhaalwedstrijd. De tegenstander was SVVN JO11-1. Afgelopen zaterdag werd er met 1-2 gewonnen van ASV’57 JO11-1. Dus een mooie gelegenheid om de stijgende lijn door te zetten. En dat lukte ook. De Nijverdallers werden met 6-1 terug naar huis gestuurd. Uitblinker van de avond was doelman Dezzley Bosch met een aantal fantastische reddingen. Maar misschien nog belangrijker is dat wij hem hebben kunnen behouden. SVVN had hem bijna meegenomen naar huis 🤣.

ZATERDAG 16 SEPTEMBER:

JO8-1:
Vanochtend waren de jongens van jo8-1 vroeg op weg naar tvc in Tubbergen. Het was een doelpuntrijke wedstrijd we kwamen met 2-0 op achterstand, maar de spelers lieten hun koppie niet hangen en gingen door we kwamen daardoor op 2-2. Vanaf toen was het elke keer goal naar goal dan scoorde tvc dan PH uiteindelijk kwam de uitslag op 7-7 gelijkspel. Ik heb veel verbetering gezien vergeleken met vorige week. Ook zeker dingen gezien waar nog verbetering ik moet komen. Ik ben absoluut zeer trots op hoe het team samen heeft gepresteerd!

JO8-2:
Vanmorgen mocht PH jo8-2 het opnemen tegen Oranje Nassau jo8-3. We moesten de eerste minuten spelen nog even wakker worden we begonnen met een tegendoelpunt wat ON bracht op 0-1. Al gauw hadden de jongens en meisjes van PH door dat het anders moest en kwamen door samen te spelen op een stand van 6-1. Na de rust was er van beide partijen een sterk spel. Met een eindstand van 15-4 behouden we de winst van 3 gespeelde wedstrijden volgend weekend hebben we rust ⚽⚽

JO9-2:
Vanochtend hadden de jongens van jo9-2 een thuiswedstrijd tegen Excelsior’31 jo9-2. We kwamen snel op 0-3 achterstand maar ze gaven het niet op waardoor het 1-3 werd. We kwamen goed in de wedstrijd met veel kansen, de tegenstander kwam nauwelijks op onze helft. Tot een counter waaruit ze de 1-4 scoren. Door goed te voetballen en de kansen af te maken kwamen we nog terug met 3-5 achterstand. Helaas zat er de laatste 10 minuten niks meer in en kregen we er nog 2 tegen. Ik heb veel verbetering gezien op voetballend gebied alleen verdedigend en positioneel moet nog even aan gewerkt worden. Ik denk dat we mooie stappen maken en het een leuk team aan het worden is. De jongens hebben veel plezier met elkaar. Ik ben erg tevreden met deze verbeteringen!

JO9-3:
Vanochtend speelde jo9-3 een thuiswedstrijd tegen Deto jo9-2. We hadden tegenstanders tussen zitten die twee koppen groter waren, maar daar maakten de kinderen zich niet druk om en gingen er weer volledig voor! De eerste 20 minuten moesten ze er nog inkomen. Er werd gescoord, maar ook de tegenstanders kregen de kans om wat doelpunten te maken. Na een goede peptalk was de energielevel gestegen en speelden ze keigoed tot het einde van de wedstrijd.
Een mooi potje voetbal met een uitstekende eindstand weer voor PH!
9-4 winst 🔥 ⚽️

JO9-4:

JO9-4 heeft na de eerste wedstrijd met 18-4 te hebben verloren, de tweede wedstrijd te moeten cancellen vandaag de wedstrijd met 4-7 gewonnen, er zaten zeer mooie goals en goed samenspel bij, ik ben trots op de jongens en dame.

JO10-1:
Vanochtend mocht de jo10-1 het opnemen in en tegen Ommen. De eerste 2 kwarten ging het nog redelijk gelijk op met een ruststand van 3-0 voor Ommen.
Na de rust werden we overlopen wat resulteerde op een eindstand van 12-1. Op naar de volgende wedstrijd

JO10-2:
Vanmorgen mocht jo10-2 de eerste wedstrijd spelen tegen juventa. Iedereen begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar al gauw bleek de tegenstander veel te sterk. Helaas kregen we heel veel doelpunten om te oren, waardoor de lol er voor velen halverwege de wedstrijd echt af was. Eindstand 0-30

MO11-1:
In een spannende voetbalwedstrijd tussen de meiden van Sportclub Lemele en PH Almelo, zagen we een gelijkopgaande strijd met een ruststand van 1-0 en uiteindelijk een eindstand van 3-2 in het voordeel van Sportclub Lemele.
Het was een boeiende eerste helft waarin het spel op en neer golfde. Sportclub Lemele slaagde erin om de leiding te nemen met een laat doelpunt, terwijl PH kansen en mogelijkheden had om eerst op voorsprong te klkomen. De ruststand bleef steken op 1-0 en het beloofde een enerverende tweede helft te worden, want de meiden waren in de rust vooral bezig met de festiviteiten die plaats zouden vinden bij een eventuele overwinning.
Misschien waren sommige meiden in hun hoofd al bezig met het beloofde feestje, want Sportclub Lemele wist hun voorsprong na rust vrij snel uit te breiden tot 3-0. Deze meiden van PH Almelo geven uiteraard nooit op en vochten zich terug. Diara van PH Almelo onderscheidde zich door twee indrukwekkende solo-inspanningen waarbij ze beide keren alleen op het doel af ging en zonder twijfel de bal hoog langs de keeper schoot, waardoor de score 3-2 werd.
Met nog ongeveer tien minuten op de klok gingen de meiden op zoek naar de gelijkmaker. Er kwamen nog paar goede kansen voor o.a. Emily en Roos die er net niet ingingen. Met iets meer geluk hadden we vandaag een puntje mee naar huis kunnen nemen, maar voor nu moeten we toch nog even wachten op de eerste punten van het seizoen; en die komen er ongetwijfeld als we zo door blijven gaan!
Het was een goede teamprestatie van PH Almelo. Het team toonde tekenen van vooruitgang in hun spel, hoewel er nog werk aan de winkel is op het gebied van dekking. Met inzet en training lijkt een eerste overwinning slechts een kwestie van tijd voor PH Almelo. Volgende week zaterdag is er weer een nieuwe speelronde met nieuwe kansen! ⚽️😎

JO11-1:
Na 2 gewonnen wedstrijden stond vandaag DES JO11-1 op het programma voor PH JO11-1. Het werd een zware ochtend tegen een fysiek betere ploeg. Onze boys lieten zich wel erg makkelijk aftroeven en kregen maar geen grip op de wedstrijd. Het werd 1-7 voor de Nijverdallers.

JO11-2:
Vanochtend speelde JO11-2 tegen Deto met maar 8 spelers, dus geen wisselmogelijkheden. Super leuke wedstrijd waar beide teams best aan elkaar gewaagd waren. Na een prachtige openingstreffer van Simon, helaas in eigen doel, stonden ze snel op 3-0 achterstand, wat best een vertekend beeld vormde want er waren veel kansen voor PH.
Eindstand was 9-3, met Altug en Indy die wel in het juiste doel schoten. De jongens waren kapot na een uur rennen in best warm weer, maar hadden zelf ook een goed gevoel bij de wedstrijd.

JO11-3:
Vanochtend stond er met de jo11-3 een thuiswedstrijd op het programma tegen DOS’37, al redelijk vroeg in de wedstrijd kwamen we 0-3 achter. Jongens waren daarom lichtelijk geïrriteerd maar desondanks heel knap doorgezet tot 4-3 met een goede instelling! Uiteindelijk in een van de laatste minuten krijgen we de 4-4 nog tegen uit de counter. Gelijkwaardige tegenstander daardoor denk ik dat we tevreden moeten zijn met 1 puntje maar de 3 punten hadden er ook ingezeten , Ik ben in ieder geval trots op de jongens (en 1 meisje)!dinsdag avond staat er weer een competitie wedstrijd op het programma tegen Luctor Et Emergo, knallen met z’n allen!!⚽️💪🏼

JO12-1:
Vandaag mochten we eerst lekker uitslapen want onze wedstrijd van JO12-1 begon pas om 1130. Helaas moesten we het op het laatste moment met 1 speler minder doen omdat hij ziek was geworden(Beterschap nogmaals). We zijn met 9 boys en 1 girl afgereisd naar Stevo en daar zijn we lekker gaan voetballen. We kwam snel op 0 – 1 voorsprong maar het werd ook snel weer 1-1. Daarna hebben we alles op scherp gezet en gingen we lod. Na de 1e helft stonden we 1-5 voor en uiteindelijk hebben we de wedstrijd met een 1-14 winst binnengehaald. Met mooie combinaties zijn er verschillende mooie goals gemaakt. Op het eind ging het team zover dat ze iedereen wilde laten scoren. Dat is helaas niet gelukt. Trots op deze toppers, lekker gewerkt en kijken uit naar de volgende wedstrijd.

JO13-1:

JO13-1 speelde vandaag tegen koploper NEO JO13-1. Na een valse start met 2 gelijke spelen was het vandaag de hoogste tijd voor 3 punten. De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. De ploeg uit Borne zette meteen druk op onze verdediging, maar tot echt kansen kwam het niet. Na 10 minuten was het de beurt aan ons. Bij de eerste de beste aanval was het Onur die met een bekeken boogballetje de keeper te kijk zette. 1-0! Om niet dezelfde fout te maken als vorige week gingen de boys meteen op zoek om de voorsprong uit te breiden. Dat lukte ook! Het was Tim die Sepp met een bekeken pass vrij voor de keeper zette. Sepp bleef rustig en rondde keurig de 2-0 af. Dit was ook tevens de ruststand. De tweede helft werd helaas geen fraaie voorstelling. Het was bij vlagen erg rommelig. Maar door het solide spel van onze verdediging kwamen wij geen moment echt in gevaar. Eindstand 2-0!