skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH3 Zakt Door Haargrens

PH3 zakt door haargrens

Na een beroerde reeks was de maat vol voor Koos. In de aanloop naar deze wedstrijd werd er een teamfeest georganiseerd om alle neuzen dezelfde richting in te krijgen. En dat kan behoorlijk lastig zijn, gezien het aantal breuken dat het ervaren team in de loop der jaren heeft gespaard. Toch moest dit het tij doen keren thuis tegen HHC5, niets bleek minder waar…

Een thuiswedstrijd met lekker weer, het kon niets anders betekenen dan een grote selectie.

Joost Brama maakte na jarenlange afwezigheid zijn rentree in de basis en maakte bekend dat 4 spelers een hele wedstrijd mochten spelen: Tom, Wouter, Thijs en Skup. (Dat Joost nog 1 maal voor zijn 40e verjaardag in de basis wil starten kan alleen maar duiden op een midlife crisis). Thijs was direct in de wolken en maakte de analyse dat je eigenlijk alleen in aanmerking komt voor man of the match als je 90 minuten speelt. ‘Als ik dan alleen maar op het veld blijf staan dan kan het eigenlijk niet misgaan en word ik motm’.

 

Voorgaande wedstrijd in Hardenberg werd omgezet in een zwaarbevochte minimale overwinning voor de manschappen van Koos. Dit en het feit dat de wat met overgewicht kampende mannen een zeer magere reeks hadden neergezet beloofde een zware wedstrijd te worden.

 

Opstelling: Wutru; Torpedo van Hengeloco (45. Bennie) -Skup (45.Daik)– Hans -Juspan; Little (45. Vuller) – Doc -Bossen (45. HIV) ; Perik -Josef (45. Lange)- Sjaaltje (35. Bettuss)

Bank: HIV, Lange, Betuss, Daik, Vuller.

Ha-ha-c5 had een behoorlijk warming up achter de rug en heel PH hoopte vurig dat ze zichzelf te pakken hadden genomen en zwaar vermoeid aan de wedstrijd zouden beginnen. Helaas bleek al snel dat deze wedstrijd niet op conditie gewonnen ging worden. Al vroeg in de wedstrijd kwam HHC

op 0-1 door de lange spits van HHC 5 die een afgemeten voorzet binnen kon tikken. De wedstrijd werd iets grimmiger en niemand kon zijn ogen geloven toen Periek bij 3 opeenvolgende incidenten een aandeel had. Eerst bijlde hij vakkundig zijn directe tegenstander neer, daarna werd hijzelf onzichtbaar neergehaald waardoor de nummer 8 van HHC 10 minuten mocht gaan zitten en een onzichtbare gele kaart ontving. Chef schoot even later in buitenspelpositie de bal weg en kreeg toen ook een onzichtbare gele kaart, gek genoeg was hij het niet eens met de scheidsrechter. Na 2 minuten waren de 10 minuten om en konden beide spelers het veld weer in.

PH kwam er voetballend niet door, Wouter moest er alles aan doen om zijn doel verder schoon te houden. Een vervelend moment 10 minuten voor rust, Tom Jansen blesseerde zich en moest zich laten vervangen door Bettuss. Op de vraag waar hij last van had, was zijn antwoord: ’Van veel, maar ik laat mij wisselen omdat ik last heb van mijn enkel.

In de rust gooide Koos het roer om. Vijf min of meer verse wissels kwamen het veld in. Bennie, Dijk, Vuller, Gijs en Lange vervingen een paar spelers.

De nodige mutaties zorgde voor een ander spelbeeld en een handjevol kansen in de 2de helft maar het spel werd ook een stuk slordiger en liep het in het mes.  Zo was het Dijk die Hans in de moeilijkheden bracht en zoals hij het zelf omschreef ‘je moet mij daar niet zo inspelen, maar ik moet ook niet als een mongool gaan voetballen’. Balverlies en heel HHC sneed door de defensie 0-2. Niet veel later was het man of the match Thijs die op de zijlijn niet heel lekker uitverdedigde, HHC kwam in balbezit en voordat je met je ogen knipperde lag hij alweer achter Wouter. PH deed zeker her en der wat terug. Een goede bal van lange werd niet benut door Bart. En Bart bediende Sjoerd, die vertrouwd naast kopte. De grootste kans kwam op naam van Gijs, die op een meter of 2 de bal naast kreeg. Het werd zelfs 0-4, het was N. Wennink die matig meeverdedigde en D. Wennink die matig verdedigde. Gelukkig redde HHC de eer voor PH door een bal in de laatste minuten nog achter de eigen doelman te werken. Eindstand 1-4.

Uw correspondent van dienst Daik Dijkstra.                       

                              

 

WistjeDatjes

Dat Tom Jansen een blessure opliep verbaasde eigenlijk niemand. Na een zware training op donderdag is het niet verstandig om op vrijdag nog een potje te keepen bij TOP OS in de KKD. Helaas voor PH3 is Jansen ook geen geboren keeper.

Veel goede vrienden van de show waren bij het teamfeest aanwezig. Allereerst een pilsje bij Nielz om de weg te vervolgen naar Cue Palace, een hapje eten bij de wok en daarna een ouderwetse ‘wie blijft het langste staan’. Oud speler Hulsink was ook aanwezig bij enkele etappes, hij vond het maar gek dat er anderhalf uur op de planning stond bij Cue Palace om een potje te poolen. Hij gaf zelf aan dat hij na 2 x stoten wel klaar was.

De jongste van de groep werd wel heel bijzonder wakker. Wutru blijkt groot fan van teamgenoot Bierveld, hij kopieerde het fameuze bamischijf in broekzak verhaal, maar dan met twee lege glazen Amstel. Hoe deze hete kroketten-vanger aan deze glazen is gekomen weet hij zelf ook niet, want hij had naar eigen zeggen geen Amstel gedronken. Pijnlijk dat hij door de zonnebloem er wederom uit is gedronken.

Opvallende afwezige was D. Perik. ‘Het grootste probleem is bij ons een oppas regelen voor Lowen’. Dit gaat nog heel wat worden als er nog meer kinderen bij gaan komen. Als het op een naam aan komt dan is Perik voorbereid, hij liet al doorschemeren dat ze al wat namen paraat hebben. ‘Wanneer het een jongen is dan wordt het Heini en als ik het licht heb aangelaten dan heet ze Dini.

Juspan, een graag geziene gast in het nachtleven van Almelo is bij de wok officieel benoemd tot nachtburgemeester van Almelo. Het kreeg het ‘koos’ naampje Jus-Deelder.

Om zijn naam eer aan te doen, haalde hij deze nacht vol door, al eindigde deze wat langer dan gepland op het toilet. Na een avondje wokken is het niet verstandig om ook nog eens bij Ben’s wok langs te gaan, aldus de eerste Armeense burgemeester van Almelo.

Terwijl heel PH3 diep in de extra tijd zat, was Jelle nog flink aan het tijdrekken in de wok. Een jong ventje had hij meerdere malen geld aangeboden om meer bier te halen. Bij de uitgang bleek het jongetje een tweeling te zijn en Jelle is zelden zo verbouwereerd geweest. ‘Ben jij jezelf of ben jij je broer’? Hij werd die avond niet meer de oude. Zo kon hij zich de shamrock niet meer herinneren, laat staan zijn fiets, deze heeft hij balend op zondag moeten ophalen. Of dit door de tweeling kwam of door het alcoholgebruik laat ik even in het midden.

Het heeft even geduurd, maar Lange kan zich niet meer vermenigvuldigen. Hij had zich ingeschreven in Almelo en daar waren ze hem vergeten. Hij had zich in Oldenzaal ingeschreven om een schaar dr in te laten zetten, maar daar waren ze hem ook vergeten. Zoals hij het zelf zei: ‘Het is Gods wil dat ik mij voortplant’. Maar het is nu toch echt gebeurd, hij heeft ook iedereen het bewijs geleverd. Zo blijft de teller op 3 geregistreerde kinderen staan.

Een foto uit het archief waar Lange zich nog kon voortplanten.

Sinds kort is vriend van het team Joeroe vrijgezel af. Jarenlang was hij een soort Batman voor Almelo, die vaak op zaterdagavonden werd opgeroepen. Joeroe vertelde dat laatst alle draken in en rondom Almelo getemd zijn, en dat zijn taak als drakentemmer van Almelo nu is afgerond. We zijn erg blij en ook trots op hem. We blijven je altijd herinneren als heldhaftige stapelaar!

 

Back To Top