skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PHZa3 Kruipt Verder In Z’n Schulp..

PHZa3 kruipt verder in z’n schulp..

Zaterdag 4 november, een nieuwe dag, maar vooral een prachtige dag voor het Nederlandse voetbal. Na de oorwassing van vorige week was de verse mix van redelijke spelers en beunhazen er erg op gebrand om vandaag een beter resultaat te behalen. Op het moment dat s ‘ochtends de vogeltjes fluiten, de zon langzaam opkomt en menig odol is afgezogen, is er sprake van een flinke boost bij de spelers. Na 11 maanden van afwezigheid is het namelijk de voormalig beste speler van PH die zijn rentree zou maken vandaag tegen het veel jongere en lafjes drinkende ATC. Bugs zei er zelf het volgende over: ‘Heerlijk om weer terug te zijn en ik heb er echt zin, maar eerst die wedstrijd nog. Toch sta ik hier met een dubbelgevoel. Waar ik altijd een erg goeie band heb met de trainer, verwacht ik dat juist hij vandaag aanwezig zou zijn, maar helaas. Dit doet pijn. Ik ben de laatste jaren wel minder in de kantine geweest dus ik denk dat het een statement is. Toch voelt het ondankbaar als ik terug denk aan al die buitenkantjes die ik dit team heb gegeven in de jaren’.

De heren van PHZA3 kwamen verdeeld aan bij ATC, omdat er veel rechtstreeks gingen. Uiteindelijk als geheel in de kleedkamer ging het vooral over Bistro 115. Vriendengroep JKO was namelijk uiteten geweest, voor het eerst zonder ouders en waren dol enthousiast. Vervolgens konden we eindelijk beginnen met het bespreken van de tactiek om onze tegenstander uit Hengelo van de mat te tikken. Vooral ‘brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrre brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrre’ en ‘lekker boys’ was toch wel de tactiek waar de meeste zich in konden vinden. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat de volgende mix het veld betrad:

De opstelling: Hans (45. Lit). Verdediging: Gijs, Olde, Jelle en Little (.10 Bossen). Middenveld: Thijs (.40 Bugs), Wout (.45 Benny) en Vuller. Voorin: Quix, Joost en Chef. Vlagger: Bugs

Wat wellicht opvalt is dat Hans voor het eerst dit seizoen de handschoenen mocht aantrekken en  Bugs geen basisplek kreeg toegewezen. Door de afwezigheid van onze vaste keeper Vraide moest één van de spelers haar plek innemen. Er waren meerdere vrijwilligers om te keepen dat bijna uitmondde in een ruzie in de team-app. Hans begon uiteindelijk te dreigen dat als hij niet mocht keepen, hij net zo ging spelen als vorige week. Dit gaf uiteindelijk de doorslag. Waarschijnlijk gaan we Vraide helaas nog weinig zien in de opstelling, omdat haar eigen gelegenheidsteam op de zelfde tijden speelt de komende tijd. Vooral Little vond dat moeilijk; ‘Vroeger was ze al een ‘keeper’, maar heb ik haar toch moeten laten gaan. Ondanks dat ze elke week graag wil keepen bij ons, kunnen we haar nu niet keepen en moet ik haar weer laten gaan. Tuurlijk hakt dat erin.’

Om 12:30 klonk het eerste fluitsignaal en de wedstrijd ging van start. Al snel bleek dat het geen makkelijke opgave ging worden vandaag. Uiteraard had ook Little dit snel in de gaten waardoor hij het na 10 minuten wel prima vond. Hij werd gestoken door een mug in z’n knie en kon niet verder. De wedstrijd ging de eerste helft redelijk op en neer wat betreft kansen waarbij ATC wel wat meer balbezit had. Uiteindelijk brak ATC na ongeveer een kwartier de ban. Een afstandsschot bleek te hard waardoor Hans de bal niet klem had en de bal via zijn handen langzaam over de lijn rolde. Ongeveer 5 minuten later volgde ook de 2-0 op bijna de zelfde wijze maar vanuit een andere hoek. Hans concludeerde dat een voetbal toch wel anders is dan een klootschietbal.
Ph was in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk via Dewi, Wout, Quix en Joost, maar was de inzet steeds tevergeefs. Uiteindelijk werd PH toch beloond na 35 min spelen waarbij Vuller, Dewi assisteerde die de 2-1 kon binnenwerken. Kort daarna moest Bugs invallen voor Dokter Thijs. Na 11 maanden niet gespeeld te hebben pikte hij meteen een 2e bal op en begon met, ja ja, een buitenkantje meteen een gevaarlijke aanval voor PH. Helaas ging het schot van de Chef rakelings naast. De spanning kwam langzaam terug dachten we. Niks bleek minder waar, want 10 en 13 minuten later kregen we ondanks dat Juspan er niet was toch de deksel op onze neuzen. Met een toch wel geflatteerde 4-1 achterstand gingen we de rust in.

In de rust werd vooral gepraat over de tegengoals en wie de tweede helft tussen de palen zou gaan staan. In eerste instantie zou Little dit doen of toch niet? Of moest Vuller? Kon Little wel keepen in verband met zijn knie? Bennie zei dat Vuller moest, Vuller zei dat Wout moest en Little trok de handschoenen aan. De 15 minuten rust bleek tekort voor de discussie. Terwijl Dokter Thijs met een gebroken teen en een dienblad vol bekertjes thee richting de dugout liep, volgde daarachter ook de tegenstander en scheidsrechter al voor de 2e helft. Verder werd bepaald dat Benny voor Wout het veld in kwam en Wout zelf de vlag mocht overnemen. Zo win je de eredivisie en zo sta je met de vlag in de lucht, weliswaar 10 meter van de buitenspellijn af.  Achteraf bleek dit een opdracht van trainer, omdat hij niet content is met de fitheid van de legende uit Enschede.

Eindelijk begon na veel dom gelul de 2e helft. Het spelbeeld van de 2e helft was dat deze voetballend gezien minder was dan de 1e helft. Het lukte PH bijna niet om de bal na 3 x overspelen nog in bezit te houden of de eindpass was niet goed. Ook begon richting het einde van de wedstrijd de fitheid van ATC op te vallen, waar het bij PH minder werd. We kregen in de 2e helft uiteindelijk 3 goals tegen waarvan je er 1 normaal alleen ziet in filmpjes uit de kelderklasse. Via een flipperkast van kopballen ging de bal richting goal. Op de lijn probeerde Little de bal te vangen, maar leek het alsof de bal was besmeerd met Danisch chef en daardoor toch in het netje belandde. Na de 7-1 waren er nog een paar minuten te spelen, maar vooral op verzoek van Vuller, floot de scheids af om PH uit haar lijden te verlossen. Vuller had namelijk last van z’n ribben. Achteraf bleek dat er een bot van de Entrecote Oeleh van de vorige avond tegen z’n wervel drukte.

Wistjes en datjes

*             Zoals aangegeven waren er een aantal grote namen afwezig bij de wedstrijd. Onder andere Trainer, Juspan, Philip, Dijk en Fred waren er niet bij. Zij waren allemaal in Terschelling om onderdeel te zijn van de Berenloop 2023. Dit is een hardloopwedstrijd waar Dijk, Philip en Fred de halve marathon van zouden lopen. Zij hebben de marathon uitgelopen in 1 uur en 45 minuten en 1 uur 47 minuten. Bij deze wil ik hen feliciteren met deze mooie en knappe prestatie. Uiteraard blijft dan nog steeds de vraag waarom Trainer en Juspan zaterdag verstek lieten gaan. ‘Marathon, geen idee wat dat is? Ik ken wel Maradonna. Lekker niks doen en zuipen gaf Trainer aan en dat is ook wat ik gedaan heb. Tevens weten we allemaal dat Philip normaal als kip zonder kop rond rent op het voetbalveld. Als ie op het middenveld speelt staat ie voorin en andersom. Ik heb in overleg met de organisatie hem mogen helpen zodat ie wel de juiste route pakte. Verder denk ik er wel over na om mee te doen aan de Afberenloop 2024 na wat ik gezien heb afgelopen weekend, want het was een nat weekend’.

*             Ook Juspan heeft van zich laten horen en gaf zijn reden van afwezigheid. ‘Ook ik had geen idee wat een marathon is. Ik ken wel Maradonnie, die heeft een paar goeie Nederlandstalige platen. Ik ging om mijn teamgenoten te steunen, maar vooral, omdat ik groot fan ben van het strand en de zee. Althans van wat ik op tv heb gezien en Terschelling was de uitgelezen kans om eens in het echt de zee in te gaan. Ik heb zelfs een duikbril meegenomen om de blauwneus en blobvis eens te spotten. Het was een prachtig weekend!’

*             Zoals aangegeven ging Wout vlaggen en bleek dit opdracht van Trainer. Dit komt dus vooral doordat Trainer niet blij is met de fitheid van onze zeer bekende aanwinst. Wout gaf aan dat dit vooral te maken heeft met het succesverhaal van zijn boek. Hier zit veel meer tijd in dan dat we verwacht hadden. We hebben er inmiddels 5000 verkocht dus Maud en ik zijn een beetje slachtoffer van ons eigen succes waardoor sporten soms lastig is. Dit zal de komende tijd ook niet veranderen, want we zijn bezig met nieuwe boeken. Daarom was Hulsink ook ineens bij PH vorige week. Ik heb hem gevraagd om mee te denken. We kennen Hulsink allemaal en weten wat hij mooi vindt en in die hoek willen we het misschien zoeken. De titels ‘Maud is stout’ en ‘Als Wout ‘m erin douwt’ liggen al bij de uitgever. We wachten nog wel officieel op groen licht. Ter ere van PH ZA3 willen we misschien een speciale editie uitbrengen, namelijk ‘Wout op zoek naar het vloeibare goud’.

*             Hulsink schijnt na het onderonsje met Wout ook met the Lord gesproken te hebben. Zij zijn namelijk onlangs vogels gaan spotten samen en Hulsink wilde alweer een nieuw vogelspotweekend boeken. Het schijnt dat ze een paar bijzondere gevleugelde beesten gespot hebben, maar de favoriete vogel van Hulsink nog steeds niet. Jullie vragen je vast af wat voor beest dat dan is en ik heb het Hulsink gevraagd; ‘Het is een uil, een hele bijzondere, die je niet vaak spot. Zeker in Wierden niet!
Zij is erg veelzijdig en vooral in de nacht actief. Zij kan dik, dun, wit en zwart zijn. Ook draait ie haar kop alle kanten op en steekt deze graag in andermans zaken zei hij met een inmiddels rood hoofd. Deze vogel noemen ze de Partneruil.’
Succes Hulsink en hopelijk vind je d’r snel!

* Zoals bekend is Quixie my man, weer in die lande. Hier zijn we erg blij mee en keken ook erg uit naar de mooie verhalen van down under. Hij vertelde onder andere een uitstapje gemaakt te hebben naar Nieuw-Zeeland en daar The Shire bezocht te hebben. ‘Dit is het prachtig dorpje dat vooral bekend is uit The Lord of the rings. Hier wonen die vriendelijke kabouters genaamd Hobbits. Helaas hebben we geen Hobbit gezien. Het was namelijk vrij koud en dan komen die kleine geesten amper buiten. Dit is juist de tijd dat een ander soort Hobbit veel te zien is. De HobLits. Die komen normaal de deur niet uit, omdat ze een hekel hebben aan mensen en lopen, maar klagen wel graag. We mogen ons zelf gelukkig prijzen, want wij hebben er 1 gezien en een foto gemaakt!’

*             Benny staat bekend om zijn affiniteit met de techniek en handel in kabels. Vooral zijn eigen ontworpen HSMI-kabel gaat als een trein. Dit was ook de reden dat hij zaterdag wat later arriveerde. Hij zou en moest voor de wedstrijd nog even een goeie deal binnen harken. Benny gaat namelijk nu ook actief bezig op social media als Benfluencer. In plaats van het plaatsen van foto’s wil Benny zich onderscheiden door alleen spraakberichten te posten. ‘Zo kan ik ook goed uitleggen waarvoor een bepaalde kabel is. Ik heb ook gehoord van Podcasts, maar dat is niks voor mij. Ik ga wel Potgasts uitzenden. Elke week heb ik een nieuwe gast op bezoek en daar drink ik dan een pot bier mee, terwijl de ene na de andere kabel de revue zal passeren. Dit neem ik dan op en plaats ik weer. Ik heb een goed gevoel om op deze unieke manier verder de markt te betreden.’

*             Inmiddels is bekend dat de spelers van PH ZA3 zich in razend tempo voortplanten. Onder andere Bettus, Heerschop en Vuller verwachten met de dames in kwestie een 2e kindje. Via deze weg nogmaals gefeliciteerd boys.  Daarom hebben de heren onlangs voor één keer de sleutel gekregen van de vrouw van de ketting en hebben hier goed gebruik van gemaakt. Ze zijn samen naar een wedstrijd van Feyenoord geweest om zich voor één van de laatste keren nog lekker te misdragen. Zelfs Chef ging mee en ook Olde als ras-echte Feyenoord fan sinds 2 jaar. Vuller ging liever naar een potje van Almelo of Chelsea, want die is dol, maar heeft ook een mooie dag gehad.

Back To Top