skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH3 Nog Steeds Ongeslagen In 2024

PH3 nog steeds ongeslagen in 2024

FC ’t Centrum 2 – PH3

Nieuw jhaar, nieuwe kansen.

Het einde van de winterstop en het begin van de 2de seizoenshelft.

Bennie zag bij de tussenstand dat als we de komende 4 wedstrijden zouden winnen en dan dat die andere zouden verliezen die andere ook, dat we dan zomaar weer eens zouden kunnen meedoen voor het kampioenschap. Het bracht ons donderdag maar liefst 11 man voor een trainingspartijtje skerp en dit was direct de gehele voorbereiding. Al was er nog een mooi Hennie Blom tussendoortje, daarover later meer.

Koos is blijkbaar niet geheel tevreden over zijn reserve aanvoerder Juspan. De trainer pakte zijn portemonnee en versterkte het team met linksback Joshua. Josh staat tot nu toe bekend om zijn Ranuaanse manier van manifesteren.

Vooraf werd er nog even gekeken bij PH4. Beste speler Bekhuis was niet aanwezig en iedereen vroeg zich direct af waarom Bruns de wedstrijd door heeft laten gaan.

Met maar liefst 17 man reisde PH3 af naar FC ’t Centrum. Opvallend aangezien dit centrum niet echt in het centrum van Enschede gelegen is. Het is maar net vanaf waar je iets een centrum noemt denk ik dan maar. Ook een bijzonder weetje: ’t Centrum 2 kent geen ’t Centrum 1 op zaterdag. Het zorgt allemaal voor zand in de ogen. De wedstrijd werd als erg lastig omschreven. Zonder keeper en tegen een team dat thuis nog geen punten heeft afgestaan weet je dat je bij zo’n volksclub een moeilijke wedstrijd tegemoet gaat.

PH3 staat nou niet erg bekend om zijn uitgebreide warming up, want dit is natuurlijk niet echt nodig als je zoveel talent hebt. Koos kreeg onderweg een voiceclip van de trainer van ’t centrum 2 met de vraag waar we bleven. We hadden nog 25 minuten, meer dan voldoende tijd. Op het sportpark FC ‘t Centrum stond Broer al te wachten op de rest van het team. Normaal gesproken zijn ze hier niet zo happig op Wouten, maar vandaag wel! Ook de scheidsrechter dacht dat we nog meer tijd nodig hadden om ons voor te bereiden en stelde voor om 15 minuten later te beginnen. Koos vond het allemaal maar veel heisa, met zijn jarenlange ervaring weet hij dat de kearls met een potje de bal de lucht inschieten direct warm zijn. Broer was wel erg blij met gras in plaats van kunstgras. Hij riep vooraf enthousiast: Gras! Maar na de wedstrijd had hij direct door dat mensen met een goede techniek meer last hebben van een slecht grasveld.

Koos stuurde de volgende 11 het knollenveld in:

Barthez; Juspan (C)- Daik-Bennie- Hiv; Little-Broer-Bossen; Quix-B-Boog

Wissels: Sjaaltje, dikke vd skelf- Josh- Chef-Vuller.

Assistent scheidsrechter: Fredsj

Koos had maar 1 tactiek voor ogen en dat was via de vleugels aanvallen. De tip kwam van Eeeric die doorhad dat zij toch erg sterk zijn in het centrum.

Het veld maakte het moeilijk om verzorgd voetbal te spelen. En van combinatiespel was deze middag niet echt sprake, nja van scheenbeen naar scheenbeen van de tegenstander. Strijd was er zeker, grote kansen leverde het in eerste instantie niet op. Bij een uitbraak van ’t Centrum en verkeerd stappen van de verdediging van PH kon de rechtsbuiten de bal fabelachtig met buitenkant links panklaar leggen op het mooi geknipte kapsel van de nummer 9 van ’t Centrum en liet Barthez kansloos 1-0. PH kwam hierna beter in de wedstrijd en had het over(ge)wicht in en buiten het veld. De druk werd verhoogd en de keeper van ’t centrum moest een aantal keren redding brengen. Zeker het geplaatste schot van Bossen pakte hij met souplesse uit de hoek. Een tegenvaller in de 30e minuut. Broer moest het veld verlaten. Iedereen had gehoopt dat de duurste aankoop in de geschiedenis van PH3 eindelijk fit genoeg was voor een hele wedstrijd. Vuller kwam hem vervangen. In de 35e minuut werd het betere spel van PH beloond met de gelijkmaker. Little schoot van grote afstand de 1-1 binnen.

De tegenstander van vandaag had wel een erg gekke manier van ‘op adem komen’. De mannen van 2 hadden zich verzameld in de kleedkamer en rookten gezamenlijk een sigaretje. Het leek alsof Perik de bediening van de rookmachine in zijn beste dagen bij  ‘t Naphoes in handen had. Het was alsof het afscheidsfeest van the Applestreet gaande was in de kleedkamer van de tegenstander.

Een 4 dubbele wissel in de rust: Dikke voor HIV, Hans voor Daik, Josh voor jus en Chef voor Little.

Jansen was nog niet geheel hersteld van een virus en bleef nog iets langer op de bank zitten.

De 2e helft kan ik het beste omschrijven als chaotisch. PH had de eerste 15 minuten van de 2de helft de beste papieren voor een goal maar tot grote kansen leidde dit niet. De wedstrijd draaide een beetje na 60 minuten toen ‘t centrum ook een 4 dubbele wissel deed. Nou wisselen was het technisch gezien niet, drie spelers gingen eruit en 4 spelers kwamen het veld weer in. PH had dit helaas pas na 10 minuten door en dit kostte blijkbaar toch veel kracht. Het laatste kwartier was er 1 met veel ren en vliegwerk. Perik verloor ergens zijn oogkleppen en kon de wedstrijd niet meer afmaken nu hij zoveel vrije mensen zag. Veel strijd werd er van beide partijen geleverd, maar van scoren kwam het niet meer. De spits van ’t Centrum kreeg nog een geweldige kans, maar deze hielp hij vakkundig om zeep.

PH was leeggespoeld en was blij dat de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd maakte.

Door naar belangrijkere zaken:

De wistje en datjes:

 • Een nieuw jaar met nieuwe voornemens. In het jaar 2023 is Perik 8.2 ontstaan. Maar in het jaar 2024 gaat Jelle door het leven als de Dikke vd Skelf 0.0. Na het Hennie Blomtoernooi was hij 2 fietsen kwijt, zijn spullen en werd hij wakker in het verkeerde bed. Het roer moest om. En voilà Jellz 0.0. Hij had op 2 januari 2 fietsen, zijn spullen en een deel van zijn waardigheid weer terug.
 • Little sinds vorig jaar maart in het bezit van een ongebruikt basic fit pasje moest zijn belofte waarmaken. Vorig jaar werd er al gehint op basic Lit. ‘In 2024 moet ik gebruik maken van mijn pasje’. En zie daar Little 2.0, de teller staat nu in 3 keer basic fit in 2024.
 • Met aankoop Quix had trainer Koos verwacht wat meer body op de donderdagavond te hebben. Tot nu toe wil dat niet lukken, hij is in geen velden of wegen te bekennen. Het blijkt dat Quix zijn vaardigheid op het gebied van de borstcrawl aan het bijschaven is. Hieronder het resultaat.
 • Hoe staat het ervoor met Wutru? De inspectie kwam langs in Valencia vorige week. Hoofdinspecteur Koos was niet blij met wat hij zag. Man, man, man wat een slechte drinker. Ook medewerker Olde van de Zonnebloem wist niet wat hij zag, is dit nou de jeugd? Pipo de neef van Aliiii kon Wouter achteruit nog bijhouden. ‘Dit is Wouter -1.0’. De Dop en achterneef van Youssef: ‘Bij ons in de familie komen dit soort taferelen niet voor en word je geroyeerd’. Het is maar zeer de vraag of Wouter direct kan aansluiten in februari. 
 • Volgens verschillende bronnen blijft Vraide eerste keeper van PH3. Rapporteur Juspan gaf haar een 9.5 dit weekend. ‘Ze heeft zich dit weekend weer geweldig staande gehouden in de kantine, bij Heracles en in de stad’.
 • Het 6de had op z’n zachtst gezegd een grote mond jegens de organisator van het toernooi Joost. Ze verdachten Joost van vals spel en warme ballen. Joost zijn manager wilde niks kwijt over de loting, maar Joost zelf wel: ‘ongekend warme ballen’. PH3 werd glorieus eerste in de poule en won het toernooi door in de halve finale met 3-0 af te rekenen van het 1e en 3-1 te winnen in de finale van het 7e. PH6 kwam niet door de poule, maar had wel verwacht dat ze anders het toernooi zouden winnen. Ook bij het fameuze dartoernooi was er veel succes bij de PH3ers. In totaal 11 spelers kwamen de poule door. Saillant detail: Bij PH6 kwam geen enkele speler de poule door. Het 6e staat weer met beide beentjes op de grond.

 • Een shout out naar vriend van het team Niiels vt Hoog. Helaas is het avontuur bij het 1e niet geworden wat iedereen er van gehoopt had. Olde neemt het stokje tijdelijk van hem over. Dit zorgde voor gefronste wenkbrauwen. Is Koos niet gepolst? Heeft Koos direct bedankt? Het zou waanzin zijn dat de succesvolste en langstzittende trainer (in de kantine) niet is gevraagd voor het vlaggenschip van PH. Daarnaast zorgt dit ook voor frictie binnen het team. Olde is toch met hoge verwachtingen aangetrokken dit seizoen. Koos heeft direct ook maatregelen getroffen. Er worden vanaf nu geen spelers meer afgestaan aan het 2e en Olde mag maar sporadisch meedoen met wedstrijden van PH3.
 • Sjaaltje voelde zich niet fit voor deze wedstrijd. Toch gek dat Jansen zich niet fit voelde. Heerschop kwam nog een artikel tegen waarin te lezen was dat Sjaal uiterst zen moet zijn. Het blijft een aparte vogel.
 • Rebus:

   

  In het kort

  • Vuller wordt wederom vader van een meisje, dit zagen zijn vrienden aankomen. Door meerdere weddenschappen moet hij 10 kisten betalen.
  • Chef heeft een bank verkocht, maar kreeg een ware Facebook ruzie omdat de koper de keutel introk.
  • Lange is een enorme fan, van coltruien. Een normale trui, voelt bij hem als een v-hals.
  • Sjaaltje kan carnaval Harbrinkhoek niet halen, hij zit dan in Athene. Hans vond het maar gek, ‘ik ga liever naar carnaval dan zitten in een container’.
  • Niekus had wel een erg zware 30 december. Na een avondje ‘rustig’ bier drinken bij Juspan had hij de grootste moeite om vuurwerk te halen in Duitsland. Dit kotste hem 2 extra stops.
  • Je weet nooit hoeveel er donderdag trainen. Van 11 naar 9 man en terug naar 11. HIV had last van een tussenspareribspiertje en toen weer niet, Boog deed de Houdini en Bugs genoot nog even van z’n winterstop en Hans kreeg pas laat te horen dat het donderdag was.
Back To Top