skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PHZa3 Neemt Punt Mee Uit Hulzen

PHZa3 neemt punt mee uit Hulzen

Het heeft even op zich laten wachten, maar voor u dan echt het verste vers-lag van uw favoriete zaterdag 3 elftal van PH. Sommigen zullen na zo’n lange tijd wachten een boekwerk verwachten. Echter, het meest gelezen lange boekwerk ter wereld is ook in maar 10 geboden samengevat, dus dat kan ook in dit verslag. De 10 geboden van PHZa3:

 1. Vereer naast Koos geen andere trainers
 2. Maak zoveel mogelijk slechte photoshops, met name van Koos
 3. Misbruik de naam van Koos niet
 4. Houdt de 3e helft in ere
 5. Toon eerbied voor gastspelers
 6. Pleeg geen onnodige overtredingen
 7. Pleeg overspel met andere zaterdagelftallen wanneer nodig
 8. Steel niet andermans bier
 9. Beschuldig een ander niet van een slechte aanname als de pass slecht is
 10. Zet je zinnen niet om eigendom van teamgenoten (zoals slippers, WAGs en ezels)

Het verslag in het kort.

 • Trainingskamp Brama’s werpt vruchten af
 • Manneke pis verplaatst naar voetbalveld Hulzen
 • Foutloze wedstrijd bennie

En verder

 • Juspen loopt met erectie tegen muur
 • Maak de lyric af
 • Transferwaarde Wout brama op nieuw ijkpunt
 • Wellness weekend PHZa3

Zaterdag 14 oktober was het weer zover. Een korte trip naar bekende grond voor PHZa3, de plek waar het elftal van succestrainer Koos zijn grootste succes behaalde. Ook werd het team er kampioen. De rit er naar toe, werden de mooie herinneringen aan kleurrijke fakkels en gescheurde achillespezen dan ook goed opgehaald. Ook Lange had de wedstrijd goed voorbereid met 4 hotdogs van de Ikea en Wout mocht mee als pupil van de week. Alle ingrediënten voor een mooie middag zou je zeggen.

Bij aankomst in Hulzen gebeurde er echter iets vreemds. De scheids, ogenschijnlijk vers van Hulzense afdeling van de KNVB academie kwam even naar Koos toe om te pispotten (schat lag onder, zonder trucjes) om de wedstrijdregels te bepalen. Scheids won het voet-duel en bepaalde dat tijdens deze wedstrijd een handsbal of overtreding niet tot een dode spelsituatie zou leiden.

De beste opstelling voor deze week tegen het: en jansenVertrouwd tussen drie harde palen: Vrede. Achterin: Skup, Olde, Hans en Juspan. Middenveld: Thijs, Little (-5 Wout), Vuller. Voorin: Philip, Lange, Jansen.

De opvallende lezer zal zijn opgevallen dat Little zich voor aanvang van de wedstrijd al liet wisselen (“Prima wedstrijd om een blessure te faken” zou hij later nog melden). Bij de voorbereiding, waarbij Little even wat schaamhaar op de doellijn wilde gooien, was het hem namelijk in zijn musculus non zinnus geschoten.  Derhalve kon Little nog voor het fluitsignaal naar de bank en kon Koos toch niet met de beste elf beginnen. Wout (pupil van de week) nam de plek van Little over.

Deze onfortuinlijke ingreep liet PH niet onberoerd. De pupil van de week ontving na de aftrap de eerste bal en speelde deze direct in de voeten van de tegenstander. Het leek alsof er voor de wedstrijd een poging was gedaan om Wout om te kopen met bier. Gelukkig was de poging weinig effectief en bleek het een gevalletje koude spieren te zijn. Nadat Jansen een niet te missen kans miste, kwam Hulzen op voorsprong. De scheids deed hier zijn voordeel met zijn winst van het pispotten: Ook al beroerde de Hulzense speler de bal minimaal een seconde, hiervoor hoefde hij gelukkig niet te fluiten (1-0).

Lang kon hét Hulzense Boys 3 van trainer René Snellink (met namen als Joey Beltman, Niels de Jonge en Raphael Schepers) echter niet genieten van de voorsprong. Over de rechterflank van de 16 vond W. Brama, T. Brama, die de bal vakkundig achter de keeper van Hulzen werkte (1-1). Omdat Jansen nadat hij de bal in de 16 wonderbaarlijk goed mee nam, maar toch weer een kans om zeep hielp, konden we met deze stand de kleedkamers opzoeken.

“Deze wedstrijd hoef je niet te verliezen, maar gelijkspelen doen er hier ook maar weinig” Aldus assistent trainer Joost. De nodige wijzigingen werden doorgebracht (Bennie voor Skup; Bossen voor Wout; Boog voor Philip), er werden wat handtekeningen gezet en foto’s gemaakt, en we konden weer door.

De tweede helft kende hetzelfde wedstrijdbeeld als de eerste. Beide teams konden niet domineren waardoor de volgende opening in de wedstrijd uit een dode spelsituatie moest komen. Na een afgeslagen aanval kon Vuller, via Corne, een hoekschop nemen. Het was wederom T. Brama, dit keer met het hoofd, die de bal achter de Hulzense keeper kon werken (1-2). Buiten wat afgekorte vingertoppen bleek er weinig slijtage bij de bijna 42 jarige middenvelder.

PH verzaakte om de voorsprong uit te breiden. Om deze reden voerde assistent trainer Joost nog wat wijzigingen door en bracht o.a. Wout weer in het veld voor Thijs, Philip voor Juspan en bracht zichzelf in voor Jansen, die later voor Boog weer het veld mocht betreden. Ook deze wissels mochten nog niet baten. Een aantal keren bleek manneke Pis, vakkundig vanuit Brussel naar de rand van de 16 geplaatst, in de weg te staan. Verschillende keren werd het standbeeld voor een volwaardige speler aangezien, maar meer dan tegen de bal aan pissen kon het niet. Elke bal rolde hierdoor zonder snelheid en hoogte op het doel van Hulzen af.  Daar waar PH verzaakte, scoorde Hulzen (2-2). Het slot van de wedstrijd beloofde dus nog een spektakel te worden.

Dat bleek ook zo te zijn. Een paar minuten voor tijd stoomde Bossen op in de 16. Een duidelijke overtreding van een Hulzense speler op Bossen volgde. Een penalty zou je zeggen, maar ook dit keer kon de scheidsrechter beroepen op zijn winst met pispotten. Bovendien “was de bal al weg” en kon het derhalve géén overtreding zijn. Terwijl de spelers van PH nog verbouwereerd protesteerden wist Hulzen het ogenschijnlijk winnende doelpunt te scoren (3-2). Met nog een paar minuten op de klok zetten de talenten van Koos nog één keer aan. Wonder boven wonder kreeg PH een vrije trap op een meter of 18 van het doel. Om het spannend te houden werd besloten om de enige Nederlandse speler die met dezelfde club alle te behalen Nederlandse voetbal prijzen wist te behalen, maar nooit een vrije trap raak schoot, achter de bal te zetten. Desondanks schoot hij de bal onberispelijk in de kruising (3-3 W. Brama). Met enkel doelpunten van Brama’s kan wel gesteld worden dat het trainingskamp van de Brama’s zijn uitwerking heeft gehad. Het doelpunt was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en is overigens uitstekend gefilmd met een aardappel. “Gelukkig niet over het schaamhaartje van Little gestruikeld”, besloot Vrede.

Wistjes en datjes

Raadsel:

Wat gebeurt er als Juspan met een volle erectie tegen de muur aan loopt?

Antwoord onderaan deze wistjes en datjes

Voor wie het kan, maak de lyric af:

“Special edition for Quixy my mate, 

Desje, 

Coca-cola,

Ha-ha, oe-oe-oe,

Take it off, I wanna love you

And everybody wanna touch you

You movin’ right, wanna see what’s up under

Then back it up …”

De lezer die tijd heeft genomen het verslag te lezen heeft kunnen lezen dat manneke Pis op de 16 stond tegen de bal te pissen. Gelukkig heeft iemand een foto kunnen maken van het vreemde beeld. Ondertussen wordt er in de app ook druk gespeculeerd over het geslacht van het aankomende nageslacht. Dat kan er maar één zijn (v).

Afgelopen weekend hebben een aantal leden van PHZa3 een lekker wellness weekendje gehad. Samen hebben ze lekker in de sauna genoten. De avond duurde nog lang …

Voor de wedstrijd werd er door de tegenstander stevig geïntimideerd en onderhandeld over deelname en speelstijl van Wout. Uit de onderhandeling bleek dat de transferwaarde van Wout Brama op een nieuw ijkpunt is gekomen. Of Wout hiermee tevreden is, weten we niet.

Antwoord: dan breekt hij zijn neus

Back To Top