Terugblik Week 4 Van Fase In – Jeugdvoetbal

Terugblik week 4 van fase in – jeugdvoetbal

Een regenachtige zaterdag deed ons confronteren dat de zomer voorbij is en dat de herfst is aangebroken. Dat betekent dat de thermo-kleding weer uit de kast ging en dat de toeschouwers weer een extra laagje kleding moesten aantrekken.

In weekverslag vier van fase één lees je updates m.b.t. de jeugdopleiding en ingestuurde wedstrijdverslagen van onze jeugdteams. Veel leesplezier!

Updates:

Herfstvakantietoernooi

Zoals bekend organiseren we bij PH elke vakantie een voetbaltoernooi op woensdag. Ook in de herfstvakantie. Zet het alvast in je agenda, woensdag 19 oktober!

Ajax Clinic

Train een dag als een Ajax-speler! Ben jij tussen de 6 en 14 jaar oud en wil je in de herfstvakantie een dag trainen als Steven Bergwijn, Dušan Tadić of Jurriën Timber? Doe dan op maandag 17 oktober 2022 mee aan de Ajax Clinic bij PH Almelo!

Train-de-trainer FC Twente/Heracles

Op vrijdag 7 oktober organiseren we train-de-trainer bijeenkomsten op alle zes de locaties waar de regiotrainingen van FC Twente/Heracles plaatsvinden. De coördinator van FC Twente/Heracles zal jullie door de training heen begeleiden en toelichting geven op de visie en werkwijze die wij hebben.

Aanmelden kan via onderstaande link. Vermeld daarin ook bij welke locatie je wil komen kijken.https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0jY38SeafyLBq8K9RfJwFKVJiavI712gWZKwBIoR4Ss_g1Q/viewform.

**In verband met de wedstrijd van Heracles Almelo, zal de train-de-trainer bij PH Almelo een half uur eerder beginnen en eindigen. Zo kan eenieder op tijd bij de wedstrijd zijn.

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

PH JO8-1:

PH jo8-1 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen SVZW jo8-3. Na 10 sec. Hing de 0-1 alweer in het net. Na 10 min voetballen was het nog steeds dezelfde tussenstand. Daarna ging het hard en was het al snel 0-7. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 1-10. Hopen dat we in fase 2 wat betere tegenstanders treffen.

PH JO8-2:

Ph jo8-2 tegen Luctor. Het was niet onze dag vandaag. De tegenstander was duidelijk beter. Door goed keeper werk bleef de stand beperkt. Eindstand 12-3. Op naar volgende week💪🏻

PH JO8-3:

PH JO8-3 tegen STEVO 8-2

Wat een strijd hebben de kids gegeven. Begonnen met een achterstand en de moed niet opgeven loont dus zeker. Wat een inhaalslag. Mooie samenspel, af en toe in een kluitje, maar daar word aan gewerkt.. Vandaag heeft het hele team alles eruitgehaald. Vol trots op de kids en hun prestaties.

Onze overwinning met 6-3🎉🎉

PH JO9-1:

Wat een wedstrijd vanmorgen voor jo9-1 tegen deto 09-1. PH liet zich van zijn beste kant zien. Hoog tempo, veel goede passen. Goed positiespel. Super wedstrijd om te kijken, deto had geen schijn kans. Mooi om te zien dat het team na afgelopen weekend zich weer goed heeft weten te herstellen van het verlies en dat het echt een compleet andere beeld was. Eindstand:12-3.

PH JO10-2:

Vanochtend weer een thuiswedstrijd voor ons(10-2) tegen VMC 10-2 eerste 12,5min ging het aardig gelijk op(3-1voorsprong) maar na de eerste 12,5min gingen onze jongens en meiden los..werd makkelijk rondgespeeld en elkaar goed gevonden..veel mooie akties en ook goede voorzetten waardoor we heel snel heel erg uitliepen..het is uiteindelijk 17-1 geworden(waar sommigen zelfs al op 21-1 zaten..wij houden het op 17-1 en nemen deze winst en zeer goed spel weer mee naar volgende week👌💪😎

PH JO10-3:

Jongens van JO10-3 moesten vandaag tegen Juventa. De 1e helft liep heel goed en stonden wij voor met 4-2. De 2e helft was rommelig en was Juventa de sterkere. Uiteindelijk is het 6-6 geworden. Op naar volgende week!⚽

PH MO11-1:

Deze grijze ochtend stonden de meiden MO-11 tegenover FC Aramea MO11-1.

De meiden begonnen de pot met 3 opdrachten, veld breedt houden/niet op een kluitje, bij aanval schuift alles naar voren mee en bij verdedigen terugzakken en meer centraal voor het eigen doel. De eerste twee kwarten ging super goed. We kwamen helaas snel op 0-1 achterstand maar door aan de afspraken te houden kwamen we rap gelijk en liepen we uit naar 5-1. Mooi om te zien dat de meiden het inzicht gaan krijgen wat ze moeten en kunnen.💪🏼 De laatste 2 kwarten werd lastiger, Aramea begon zich fysieke (en mondeling) wat meer te roeren. Dat bracht PH niet van z’n stuk en hebben de overwinning met 6-2 veilig gesteld. Ruud, ik en de supportersvereniging van MO-11-1 zijn super trots op de groep.

PH JO11-2:

Vandaag mochten de Jongens en meisje van JO11-02 na 2 uitwedstijden hun derde wedstrijd van Fase 1 eindelijk thuis spelen tegen SVZWJO11-3.

Na afgelopen week lekker te hebben getraind en veel met positiespel bezig te zijn geweest hebben we geprobeerd de Jongens en meisje dit mee te geven in de wedstrijd. Het 1e kwart ging helaas niet zoals de training maar alsnog stonden we met 2-0 voor na twee opgebouwde aanvallen.

Na het 1e kwart hebben we het team bij elkaar geroepen en vertelt dat ze beter hun posities moesten proberen te houden zodat we meer ruimte zouden krijgen op het veld, In het 2e kwart ging dat al iets beter en daardoor konden we er 2 mooie goals bijschrijven. In de rust stonden we dus lekker met 4-0 voor ondanks zo nu en dan een plaagstootje van de tegenstanders. We konden toen lekker vrij beginnen in het 3e kwart en hebben een en ander qua posities omgegooid in het team om te kijken of dit werkt. Helaas kwam daardoor het 1e tegengoal maar al vlot wisten we de marge weer terug te brengen naar 4 goals door een voortreffelijke aanval. We ging dus met een stand van 5-1 het laatste kwart in. In dit kwart hebben we op een aantal posities weer de oude basis neergezet wat tot gevolg had dat de oefeningen van afgelopen week in de training langzaam zichtbaar waren met als eindresultaat een 6-2 overwinning. Boys en girl super gespeeld met voortreffelijke inzet. Op na de laatste wedstrijd van deze fase voor JO11-2.

PH JO13-1:

JO13-1 ging gisteren op bezoek bij de Zweef JO13-1. Helaas werden de verdiende 3 punten niet meegenomen uit Nijverdal. Ondanks de 2-1 nederlaag kunnen we terug kijken op een prima wedstrijd.

PH JO17-1:

Wij moesten spelen tegen RKSV Bornebroek JO17-1. Wederom een tegenstander waar we vooraf gezien de uitslagen het makkelijk tegen zouden krijgen. Dat was ook zeker het geval. De eerste helft kwam de tegenstander maar 2 of 3x op onze helft, dit door lange ballen die bij ons verkeerd werden ingeschat. Uiteraard kwamen wij op voorsprong. Een fantastische knal vanaf 28 meter strak in de kruising van Pim Gierveld liet een verbouwereerde keeper achter. De 2-0 was ook weer een fraaie goal. Luca schoot vanaf de rand 16 vanuit de draai strak in de onderhoek. Het spel was van ons ook om te genieten. Helaas konden we niet meer scoren in de eerste helft. De tweede helft was zelfs nog beter. Bornebroek heeft alle hoeken van het veld gezien en werd van het kastje naar de muur gestuurd. Gilano was zeer getergd ivm zijn wissel in de eerste helft en maakte een mooie hattrick. Allemaal goede “spitsen” goals. Alle kansen van hem waren doelpunten. We hadden met meer geluk nog ruimer kunnen winnen dan de 5-0. De begeleiding heeft genoten van het spel en de teamspirit op het veld.