skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Weekverslag 2 PH Jeugdopleiding 2022 Incl KNVB-updates

Weekverslag 2 PH Jeugdopleiding 2022 incl KNVB-updates

Yes! Na bijna twee maanden mocht er weer gevoetbald worden tegen andere verenigingen, ook mochten er ook weer toeschouwers aanwezig zijn. Deze laatste zaterdag van januari zou in de boeken gaan als een koude, winderige dag waar de versoepelingen van kracht gingen.

Dat het virus geen invloed meer heeft op het verenigingsleven is helaas erg fictief. Vele wedstrijden worden nog afgelast omdat er te weinig spelers zijn. Bij PH proberen we bij een afgelasting de overige spelers te verdelen over teams die wel spelen en proberen we een team met te weinig spelers aan te vullen.

We doen er dus alles aan om zoveel mogelijk wedstrijden vanuit onze kant door te laten gaan, we zijn namelijk blij dat we weer mogen voetballen.

KNVB Welkomstprogramma:

Dinsdag 22 februari staat het welkomstprogramma voor jeugdtrainers op het programma bij PH Almelo. Zoals vermeld in de trainer/leider-groepsapp kan je je daar vanaf vandaag voor aanmelden, doe dit het liefst zo snel mogelijk! Hierbij nogmaals de link: https://www.knvb.nl/info/60185/training-trainers/470/aftrapmodule. Een fijne start voor iedere jeugdtrainer, ook al ben je al een tijd trainer.

KNVB Pupillencursus:

Vanaf begin maart gaat de pupillencursus van de KNVB weer van start. We hebben op dit moment veel enthousiaste trainers, daarom hebben we kunnen regelen dat de cursus bij PH wordt gegeven. De vaste cursusavond wordt waarschijnlijk woensdag.

Zowel het KNVB-welkomstprogramma als de KNVB-pupillencursus worden verzorgd door KNVB Docent Bert Spekking. Heb je hulp nodig met aanmelden, vraag dan een coördinator om je te helpen.

Een aantal verslagen van 29 januari:

PH JO8-3:

Jo8-3 heeft goed gevoetbald stonden met de rust 6-3 voor. Door 4x 10 min waren de kinderen helaas niet meer bij de les en verloren ze met 11-13.

PH JO8-4:

JO8-4 heeft de eerste wedstrijd met 14-9 winnend afgesloten. Voor een aantal kinderen was het de eerste wedstrijd maar van zenuwen was geen sprake. Er werd goed samengespeeld en het plezier in voetballen was goed merkbaar. Ga zo door!

PH JO9-1:

Een kleine offday, niet fit, het missen van 2 sterkhouders, ongelukkig in de passing en zo konden we vanmorgen nog wel meer excuses verzinnen voor JO9-1. Waar voor de winterstop DETO JO9-1 nog met ruime cijfers werd verslagen was het vandaag compleet omgedraaid. DETO was veel feller en scherper en was dan ook de verdiende winnaar. Neemt niet weg dat het een mooi leermoment was voor ons team. Het gaat immers niet altijd van zelf en helemaal niet op dit niveau. Volgende week thuis tegen Achilles’12 JO9-1 gaan wij (voor de tijd) uithuilen en opnieuw beginnen.

PH JO11-4 & PH MO11-1:

JO11-4 Speelde vandaag tegen de meiden MO11-1 we hebben een hele mooie wedstrijd samen gespeeld en de dames mochten er ook wel zijn durven meer en zijn ook heel snel ze hebben het heel goed gedaan allemaal samen we hebben gewonnen met 7-4.

PH JO11-1:

De derde fase alweer, in de hoofdklasse. In fase 2 zijn we als derde geëindigd in de hoofdklasse, dat betekent dat de hoofdklasse in fase 3 bestaat uit de top 5 van 2 verschillende hoofdklassen uit fase 2. De eerste tegenstander was FC Eibergen JO11-1, om jawel 11:45. Dooddoeners als ‘’zijn we wakker’’ waren dus échte dooddoeners. Een vrij fysiek Eibergen maakte het PH af en toe voetballend lastig. Daarentegen was het een prima eerste wedstrijd, met vooral veel verbeterpunten in balbezit.

De overwinning kwam niet in gevaar en de punten gingen mee terug naar Almelo. Volgende week komt Rood-Zwart O11-1 op bezoek om half 9 in Almelo. Revanche-time!

Veel plezier en succes deze trainingsweek!

 

Back To Top