skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Weekverslag 3 PH Jeugdopleiding (en Enquête)

Weekverslag 3 PH Jeugdopleiding (en enquête)

Er stond ons een zonnige zaterdag op ons te wachten. De onderbouw speelde alweer zijn derde competitiewedstrijd en de middenbouw en bovenbouw de laatste bekerwedstrijd.

In het weekend dat Heracles en FC Twente driepunters behaalde, werden er ook veel leuke wedstrijden in zwart-gele tenues gespeeld.

Eerst even iets anders..

We willen bij PH in kaart brengen waar onze mogelijkheden liggen voor de toekomst. Op het gebied van de jeugdopleiding, maar ook de faciliteiten eromheen.
Denk hierbij aan verbeterpunten of het eventueel toevoegen van nieuwe onderdelen aan onze voetbalclub, of misschien een struikelblok. Door middel van een enquête willen we in kaart brengen hoe wij er als voetbalclub PH voor staan. Het kost je niet veel tijd!

Hieronder zijn van een aantal teams de ingestuurde kleine wedstrijdverslagen te lezen. Het zou leuk zijn als we het elke week kunnen variëren. Veel leesplezier!

JO9-1:

Het was een aftastend begin in een zonovergoten Rijssen op een veld vol met dauw en natte schoenen op een prachtig mooi “echt grasveld”.  Het team kwam op een 0-1 achterstand in de eerste 10 minuten en wist deze uiteindelijk om te buigen. Maar bovenal kwam het plezier naar voren en kwam de gelijkmaker al in de 11e minuut. Hierna heeft iedereen op verschillende posities op het veld gespeeld en dit leverde mooie combinaties en veldoverwicht op, waardoor de tegenstander niet meer onder de druk uit kon voetballen.

De tegenstander kwam er een aantal keer gevaarlijk uit en pakte hierdoor ook een aantal doelpunten mee. De combinatie van het plezier en de gemaakte afspraken resulteerde uiteindelijk in een gewonnen eindstand van 3-12. Na afloop van de wedstrijd werd er nog getrakteerd door onze jarige Milan en hij was ook zo sportief om ook de tegenstander een traktatie te geven. Dit alles met elkaar heeft een leuke en vooral ook sportieve ochtend opgeleverd met een sportief en gemotiveerd team en veel voetbalplezier. Het team kijkt al uit naar de volgende wedstrijd.

JO11-1:

Een moeizame start in de schaduw van het Erve Asito, maar uiteindelijk binnen de gemaakte afspraken de kwaliteit van JO11-1 laten zien. Het begin was vooral erg slordig en daardoor werd ON in het zadel geholpen. In het verdere verloop van de wedstrijd werd er geconcentreerder gevoetbald en werden belangrijke duels in de as van het veld gewonnen. Vanuit daar kwamen er attractieve aanvallen en dit leidde tot een grote overwinning. Aankomende zaterdag om 08:30 komt AVC bij ons op bezoek. Een aantal jongens hebben een kamp deze week, de trainer is erg benieuwd naar zaterdag..

JO11-3:

Na een spannende wedstrijd is de eindstand van Den Ham JO11-2 tegen PH JO11-3 6-6 geworden. Er is superhard gewerkt en we hebben mooie aanvallen en doelpunten gemaakt. Al met al een leuke en leerzame ochtend in het zonnige Den Ham.

JO13-1:

Met 6 punten uit de afgelopen 2 bekerduels had PH genoeg aan een gelijkspel om door te gaan in de beker. Deze week werden er al duidelijke afspraken gemaakt in balbezit en balbezit tegenstander. Met vlagen was het een slordige wedstrijd, maar we probeerden onze afspraken na te komen. We probeerden zorgvuldig op te bouwen. Dit ging uiteraard niet altijd goed, maar we bleven dit proberen. In verdedigend opzicht speelden we echt als een team! We maakten de ruimtes klein waardoor we het HHC lastig maakten. Het werken als team resulteerde in een O-1 voorsprong en uiteindelijk ook de winst. We kunnen terugkijken op 3 bekerwedstrijden waarin we ons hebben ontwikkeld en ook nog wedstrijden hebben gewonnen. 3 van de 3 bekerwedstrijden werden gewonnen waardoor JO13-1 verder gaat in de beker. Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma waarin we op bezoek gaan in Hengelo: BWO JO13-1 – PH JO13-1.

JO15-2:

Wij hebben vandaag onze laatste bekerwedstrijd gespeeld en helaas verloren met 6-0 we zijn 2de geworden in de beker, dus zijn we helaas niet door maar we hopen de competitie volgende week goed te beginnen.

JO17-1:

Zaterdag uitwedstrijd tegen 7e divisie ploeg ON JO17-1.

We wisten van tevoren dat het lastig zou worden, want in een oefenwedstrijd eerder dit seizoen hebben we ook verloren. We konden heel lang goed meekomen, hadden zelf de beste kansen om de 0-1 te maken, maar dat lukte telkens niet door de goede keeper van ON. Uit een snelle tegenstoot scoorde ON wel de 1-0. Tot de rust bleef het daarbij. Na de rust ging het helaas snel en stond ON in een paar minuten met 3-0 voor. Daardoor was het geloof op een goed resultaat helemaal weg. Uiteindelijk kon ON uitlopen naar 7-0. De bekercompetitie zit er voor ons op. Nu opmaken voor de competitie, die voor ons zaterdag start met de thuiswedstrijd tegen Wijhe ’92 JO17-1. Aanvang 10:30 uur.

Ik lees alweer veel uitnodigingen voor aankomende zaterdag. Hopelijk zien we jullie in grote getalen op de Veenlandenweg 34 om de prachtige affiches weer te aanschouwen. Voor nu, fijne werkweek en hopelijk tot zaterdag!