Afgelopen zaterdag begonnen de meeste jeugdteams aan fase 3 van het seizoen 23/24.
De bovenbouw mocht nog even in de wacht. Een aantal teams speelden wel een oefenwedstrijden met mooie resultaten.

Wout Brama Toernooi
De inschrijving voor het grootste voetbaltoernooi van Oost Nederlanden is vol. Met een fantastisch deelnemersveld met teams afkomstig uit heel het land belooft het weer een mooi weekend te worden op 14, 15 en 16 juni.

Sterre Kroezen Toernooi
Ook het meisjesvoetbal toernooi van PH Almelo zit vol. De bedoeling was dat dit op 16 juni zou plaats vinden, maar omdat Nederlands elftal dan zijn eerste EK wedstrijd speelt is dit verplaatst naar zaterdagavond 15 juni.

PHoorjaarstoernooi
Nog meer toernooi nieuws. Op 21 februari (voorjaarsvakantie) vindt er eindelijk weer eens een onderling toernooi plaats. In de ochtend voor O8 en O9 e in de middag voor O10 en O11. Binnenkort volgt er meer nieuws hierover.

JO9-1
JO9-1 had vandaag de 2e wedstrijd van de nieuwe fase. Een spannende derby tegen stadsgenoot ON 9-1. Het eerste kwart zocht PH direct de aanval met hoog pressie en mooi combinatie voetbal. Vele kansen volgden en we gingen met een kleine voorsprong de rust in. Het tweede kwart werd de voorsprong uitgebreid en was het verzet gebroken van ON. Uiteindelijk gewonnen met 16-3. Toppers 👍💪💪 Volgende week uit naar ATC 9-1 😊😊

JO9-4

Vandaag fase 3 begonnen met een uitwedstrijd:

SVZW JO9-5  –  PH JO9-4.

Wat een lekker begin,

Gewonnen met 2-9.

Vanaf de eerste 10 minuten waren we al beter, we hadden al snel een 0-3 voorsprong. Het samen spelen gaat steeds beter en posities worden beter ingenomen, bij veel spelers zien we vooruitgang 💪.  Tijdens het zaalvoetbal toernooi veel zelfvertrouwen opgedaan.  Ook hebben we een nieuwe speler: Chris, leuk om te zien dat hij ook heeft gescoord.

JO10-2
Jo10-2 mocht vandaag dan eindelijk de eerste wedstrijd van deze fase spelen thuis tegen ON. De jongens en meisjes begonnen fris en vol moed aan de wedstrijd. Er werd mooi samen gespeeld, maar de eerste helft bleek ON te sterk. Op een gegeven moment in het derde kwart kwamen we op 1-4 achterstand, maar het team bleef vechten en bleef samen voetballen. Dit resulteerde aan het einde van het derde kwart in een gelijkspel 4-4. Nu de laatste 12,5 minuut nog. Lekker voetballen, goed samenspelen en nog 2x scoren en winnen met 6-4!! Heel erg verdiend!!

JO11-1
JO11-1 verloor geflatteerd met 0-3 van DOS’37 JO11-1. De teams waren namelijk enorm aan elkaar gewaagd. En dat kwam het spel ten goede. Mooie duels werden er uitgevochten maar wel op een faire manier. Helaas konden wij ons zelf niet belonen met een paar doelpunten. Maar soms moet je een nederlaag ook met opgeheven hoofd accepteren.

JO11-2
Jo11-2 hebben een hele goede eerste wedstrijd van de derde fase gespeeld. Individueel waren ze sterk maar ook mooi overspel gezien. Tegenstander was goed, maar wij toch een slag beter en met 4-3 hebben we terecht gewonnen! Sterspeler Luano hield bal na bal van de lijn en zelfs een penalty tegen!

JO12-1
Vandaag heeft JO12-1 eerste wedstrijd gespeeld in de 3e klasse uit tegen diepenheim. We begonnen een beetje slapjes 1e kwart en ongeconcentreerd nadat wij de 3e kansen hadden gemist, ging de 1e kans er gelijk in van de tegenstanders. We hebben ons daarna aardig herpakt maar helaas stonden we na het 1e kwart al met 3 – 0 achter. De rest van de wedstrijd ging aardig gelijk op en uiteindelijk hebben we verloren met 5-3. Goed gevoetbald boys en vechtlust getoond, soms net iets te hard of te verbaal maar ja was de wedstrijd(scheids) ook wel na. Aankomende week maar weer goed trainen en zaterdag de thuis wedstrijd maar winnen.