Volle Buit Voor PH 1

Volle buit voor PH 1

PH 1 heeft haar eerste driepunter van het voetbalseizoen 2021-2022 te pakken. In een zwaarbevochten strijd met WVF was PH de meest gelukkige. Vlak na rust kwam de thuisploeg op voorsprong en gaf deze niet meer weg. Na 98 minuten spelen floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en was de blijdschap aan Almelose zijde groot. PH 1 – WVF 1: 1-0.

Opstelling: 1. Arjan Nijenkamp, 2. Jurre van den Hof, 3. Lennart Mannes 4. Stefan Olde Olthof ©, 5. Sem Dijkers, 6. Koen Lubbers, 8. Jorn Nijhof, 10. Alen Ramic, 7. Mart Bekhuis (78. Rick Olde Olthof), 9. Kevin “Potlood” Stokkingreef, 11. Rick Droste

Trainer Bjorn Hodes sloot de wedstrijdbespreking af met een korte motivatievideo om de ploeg extra scherp te maken voor deze “aanhaken-of-afhaken” wedstrijd. Er gold maar een opdracht voor vandaag en dat was winnen! Dat deed PH met het vertrouwen dat uit de wedstrijd tegen Quick’20 gehaald in het achterhoofd. Vanwege afwezigheid van Munoz koos trainer Hodes voor debutant Jorn Nijhof in de basis, de rest van de ploeg bleef in tact. Al na 3 minuten was er een grote kans voor de thuisploeg, Rick Droste werd de diepte ingestuurd door Kevin Stokkingreef. Hij snelde via zijn geliefde rechterkant langs zijn tegenstander en liep op de keeper af. Aan de rand van het strafschopgebied haalde Rick verwoestend uit, maar de bal belandde in het zijnet. PH had moeite met de teruggetrokken rechtsbuiten van WVF, die met zijn rechterbeen aan de binnenkant speelde voor een aantal dreigende situaties zorgde. Eén keer dwongen de bezoekers keeper Arjan Nijenkamp tot een ultieme reflex, met een uiterste krachtsinspanning kon hij de bal tot corner degraderen. Ook PH was er twee keer dichtbij, maar twee vrije trappen van Stefan Olde Olthof vlogen rakelings langs de paal.

In de rust werd de situatie rondom de rechtsbuiten van WVF besproken en pepten we elkaar op om de ingezette lijn vast te houden. Vlak na rust was het dan ein-de-lijk raak: een velddoelpunt. Rick Droste, die toch al een grote plaag bleek voor de bezoekers, werd de diepte ingestuurd door de ook al zo sterk spelende Alen Ramic. De keeper van de bezoekers dacht deze steekbal te kunnen onderscheppen, maar speedy gonzales Droste was hem te snel af en kon de bal in het lege doel schieten. Gesteund door de snelle voorsprong in de 2e helft kon PH de ruimtes verdedigend klein houden en probeerde het de wedstrijd “dood” te maken. WVF begon zich te irriteren en vergat via positiespel de verdedigende stellingen van PH uit elkaar te spelen. Wel leverde de pompen of verzuipen tactiek nog één levensgrote kans op voor de sympathieke linksbuiten, maar Arjan dankte een van zijn doelpalen dat de bal aan de goede kant terugkaatste het veld in. De scheidsrechter had mededogen met WVF en trok maar liefst 8 minuten blessure tijd bij, maar toen ook hij besloot dat het genoeg was voor vandaag was de blijdschap aan Almelose zijde groot. PH pikt aan bij de onderkant van de middenmoot en zal volgende week opnieuw voor een 3 punter gaan in eigen huis. Dan ontvangt het IJVV die momenteel een knappe 2e plaats bezet.

Man of the Match: Jurre van den Hof

Doelpuntenmaker: Rick Droste