Weekverslag 15 PH Jeugdopleiding

Naast de wedstrijd rondjes racen is er ook nog gevoetbald dit weekend!

De laatste wedstrijden in de 2e fase van de competitie zijn afgelopen zaterdag gespeeld.

Een speciale ochtend voor JO8-1, zij wonnen met 12-6 en werden kampioen. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Leuk om te vermelden is dat PH JO8-4 en PH JO8-5 vanaf fase 3 gaan instromen in de competities, weer een positieve ontwikkeling binnen onze jeugdopleiding. Er komen steeds meer aanmeldingen in allerlei leeftijdscategorieën. Een compliment voor iedereen die actief is in de jeugdopleiding van PH.

Nu de meeste wedstrijden zijn gespeeld gaan we uitkijken naar de geplande activiteiten. Deze zijn al een tijd eerder vermeld in het winterprogramma, maar hierbij nogmaals:

• Vrijdag 17 december staat de spooktocht op het programma voor de O11 t/m O15
  • Zaterdag 18 december staat voor de jongste jeugd de vossenjacht op het programma.
  • Maandag 20 december staat er voor alle trainers/leiders een bijeenkomst op het programma.
  • Dinsdag 28 december het FIFA-toernooi, hier zijn nog een paar plekken voor vrij. Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmelden@phalmelo.nl.
  • Woensdag 29 december staat het wintertoernooi gepland. Hier doen alle teams aan mee!
  • Zaterdag 8 januari staat de grote sponsorloop op het programma.

Nog één speciale wedstrijd: kampioenswedstrijd PH JO11-2 tegen MVV’29 JO11-1 is verplaatst naar maandag 27 december om 15.30 uur.

Hieronder staan een aantal verslagen van afgelopen zaterdag:

PH JO8-1:

Na een 6-12 overwinning vanmorgen zijn de boys van de 8-1 kampioen geworden!!

PH JO9-1:

Vandaag ging JO9-1 op bezoek bij TVC’28 JO9-1. Ondanks de kou werd het een vermakelijke wedstrijd. Meteen vanaf de aftrap werd het gaspedaal goed ingetrapt door onze boys. Door hoog druk te zetten op de helft van de tegenstander en alles voetballend op te lossen leverde het vooral veel frustratie op bij de Tubbergenaren. De voorsprong liep al snel op.

Ook de eerste kwart van de tweede helft was het beeld weinig anders. De tegenstander kwam er wederom voetballend niet aan te pas. In het laatste kwart zakten we wat weg. De tegenstander geen fysieke spelen en dus moesten de mouwen opgestroopt worden. Het leverde uiteindelijk wel op dat de 7-5 overwinning over de streep werd getrokken.

Al met al kunnen we wederom terugkijken op een geslaagde 2e fase. Na de winterstop gaan wij het proberen in de hoofdklasse. Een mooie uitdaging voor onze jongens.

PH JO11-1:

JO11-1 speelde een goed eerste half uur tegen NEO O11-1. Helaas voor ons kon NEO nog een stapje harder en daarom liepen ze uit naar een geruime voorsprong en eindstand. Een terechte kampioen in de hoofdklasse. Een leerzame tweede fase voor ons, waarin we onszelf sterk hebben ontwikkeld. Voorbode voor fase 3 en 4!

PH MO12-1:

MO12-1 tegen Haaksbergen JO-12, een mooi gelijkwaardige tegenstander. Het was een spannende wedstrijd.  Het was “dames in de mist”. Helaas gaan we zonder punten naar huis met 0-3. In de tweede helft waren we even overzicht kwijt waardoor de doelpunten vielen. Maar voor een nieuw team in de 2de fase hebben we ontzettend goed gedaan. Het zijn toppers💪🏾🥳

PH JO17-1

Vandaag een oefenwedstrijd gespeeld omdat voor ons de competitie stilgelegd is.

We hebben vandaag gespeeld tegen Hulzense Boys JO17-1. Dit team zou ook vandaag de tegenstander in de competitie zijn geweest als we doorgegaan waren.

Net als ons hebben zij ook nog geen wedstrijd gewonnen in de competitie.

Dus een tegenstander waartegen mogelijkheden liggen.

We starten ook sterk en kregen vanaf het begin al een paar goede kansen.

Helaas konden we nog niet scoren. Na een minuut of 15 maakten we de 1-0. Maar in plaats van dat we doordrukten gaven we de wedstrijd aan de tegenstander en door 2 afstandsschoten stond het zo 1-2. Daarna pakten we het weer op en maakten we voor rust nog de 2-2.

Direct na rust kwamen we heel scherp uit de kleedkamer en maakten vrij snel de 3-2 en 4-2. De tegenstander gaf het daarna op en konden we makkelijk uitlopen naar 7-2.

Vandaag bij vlagen mooie aanvallen gezien. Hele sterke tweede helft gespeeld en eindelijk een keer weer een overwinning. Dit smaakt naar meer.