skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Bekeravontuur Voorbij Voor ZA3

Bekeravontuur voorbij voor ZA3

 

Na 1 bekerwedstrijd te hebben gevoetbald is PH ZA3 al uit het bekertoernooi geknikkerd. Doordat ON zich heeft teruggetrokken en de eigen 3-8 nederlaag tegen Victoria, is het praktisch onmogelijk om nog eerste in de poule te worden. Een collectieve wanprestatie legden de spelers en afwezigen op de mat afgelopen dinsdagavond, TrainerKoos was dan ook direct duidelijk na afloop: “Aanstaande donderdag wordt er niet getraind!” Een bittere pil voor met name Twan Haghuis, die nu genoodzaakt is om de donderdagavond thuis door te brengen.

De ruime selectie van 23 bleek uiteindelijk net genoeg om 13 veldspelers beschikbaar te krijgen. En daarmee bedoel ik ook echt veldspelers, want er was helaas geen keeper te vinden. Uiteindelijk besloten Nick Wennink en Twan Haghuis beiden een helftje in de goal te figureren. De opstelling zag er als volgt uit: Nick; Gijs, Rik, Dennis (45. Jelle), Rupen ©; Niek, Twan, Philip; Yorick, Patrick, Robin (60. Joost).

Binnen 5 minuten keek het sterrenensemble van Van Duiven al tegen een 0-2 achterstand aan. Victoria was uit de startblokken geschoten en dat konden we niet zeggen van de familie Wennink die samen achterin geen beste indruk maakten. Na 15 minuten deed PH wat terug; een steekpass van Lange op Boog zorgde voor de aansluiting; 1-2. Helaas ging Bennie wederom in de fout en lag de 1-3 enkele minuten later alweer achter een verbouwereerde Vuller. Onze keepah was overduidelijk geen Kepa. Vlak voor rust wist debutant Niek Loohuis de ruststand van 2-3 op het scorebord te zetten, door middel van een mooie rush over 40 meter.

In de rust werd Bennie geslachtofferd voor Jelle. Ook Little en Vuller wisselden van positie, Twan ging ‘keepen’ en Nick nam zijn plek op het middenveld over. Joost bleef nog even veilig op de bank, zodat er ook enige vastigheid ten opzichte van vorig seizoen te zien was.

De startblokken van Victoria bleken nog niet uitgewerkt, want PH had de ranja nog in de slokdarm en de 2-4 hing alweer tegen de touwen. Er was nog een laatste stuiptrekking van PH die de 3-4 opleverde van Boog en wat kansjes op een vierde treffer. Maar uiteindelijk bleek zelfs Jelle niet fors genoeg om de gaten in de poreuze verdediging van PH te stoppen. Victoria maakte er nog wel een paar, waardoor de seizoensopening van PH ondanks de extreme droogte in het water viel. Eindstand 3-8.

 

Laatste nieuws:

In de zomermaanden is het jonge spul rond ZA3 wederom uitgebreid; Dexx Hofland, Dante Brama en Duuk Gasthuis zullen over enkele jaren furore gaan maken bij PH. Of ‘3D’ net zo legendarisch gaat worden als BBC, MSN, K2, MaGiCa of GreNoLi valt nog te bezien, maar we wensen de ouders alle geluk met hun pasgeboren zoons.

Daphne ‘Vraide’ Vrerink heeft helaas last-minute afgezegd voor haar tweede wedstrijd bij ZA3. Nadat ze vorig seizoen zeer verdienstelijke één helft het doel verdedigde tegen koploper Quick ’20 2 (zie omslagfoto), had ze blijkbaar geen zin om opnieuw tussen de palen van ZA3 te staan.

Met Niek Loohuis heeft TrainerKoos van Duiven wederom toegeslagen op de transfermarkt. De voormalig eerste elftalspeler maakte afgelopen dinsdag zijn debuut bij ZA3 en lijkt zich al helemaal thuis te voelen. Zo gaf hij voor de wedstrijd al aan last van de rug te hebben, een veel geziene truc bij spelers om hun Veenelandenvrees te verklaren. Maar Niek stond er gewoon 90 minuten en pikte direct zijn eerste goaltje mee. Zijn eerste wedstrijdverslag laat nog even op zich wachten, hij mag eerst even wennen en meekijken, zodat hij over enkele weken verslagsrijp is.

Wouter Hilgerink moest helaas wederom verstek laten gaan. De man die vorig seizoen slechts 20 speelminuten wist te maken, was helaas geblesseerd. Hoe lang de slepende blessure aan de ruggengraat aan gaat houden is nog niet bekend.

Rik Meijer had de bijl in de tweede helft weer even uit werkbus getrokken. Bij een 3-8 achterstand vond de blonde bijl het wel genoeg en zaagde menig Enschedeër bij enkels af. Een korte reactie van Rik na afloop: “Ze moeten ook niet zoveel pingelen.” Gelukkig voor Rik hield scheidsrechter Bentjes de kaarten op zak en mag hij zaterdag weer met hetzelfde bijltje hakken.

Verbazing bij barvrijwilliger Joost Brama over de keuze van enkele klanten bij de snackcorner van PH. Frikandel speciaal met ketchup, broodje bamischijf met mayo, kroket met curry, volgens Joost komen de laatste tijd steeds vreemdere snackverzoeken binnen aan het loket. Om te voorkomen dat deze trend door gaat zetten is Joost van plan om iedere 6e zaterdag van de maand snacksuele voorlichting te geven.

 

Back To Top