skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Eerste Voltreffer PH ZA3

Eerste voltreffer PH ZA3

Op sportpark de Veenelanden stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen PHZa3 en FC Berghuizen2 op het programma. In een doelpuntrijk duel waren het uiteindelijk de Almeloërs die volkomen verdiend met de 3 punten aan de haal gingen.

De wedstrijd die om 14.45 uur gepland stond begon 5 minuten later. Deels werd dit veroorzaakt vanwege het feit dat Berghuizen ‘pas’ 25 minuten voor de wedstrijd het veld op kon voor de warming up. Hoewel PH rond die tijd vaak pas de kleedkamer opzoekt had Berghuizen nog 5 minuten extra nodig. Een tweede oorzaak lag bij Wouter Haarhuis die zijn onervarenheid maar weer eens toonde door 10 seconden voor de wedstrijd er achter te komen dat Berghuizen (overeenkomstig met zijn keepersshirt) in het groen speelt. De jeugdspeler haastte zich richting kleedkamer en kwam terug in zijn favoriete roze zuurstokpakje waardoor de wedstrijd om klokslag 14.54 uur kon starten.

 

De startopstelling van de wedstrijd:

Wouter Haarhuis, Jelle Potijk, Dennis Wennink, Mike Laarman, Robin Bosch, Remco Haghuis (46. Rupen Sipaan), Twan Haghuis, Thijs Brama (69. Patrick Hofland), Philip Tigrinate, Dewi Perik, Jeroen Hulsink (46. Sjoerd Dijkstra).

PH begon de wedstrijd uitstekend, een van de eerste aanvallen bracht de Almeloërs meteen een voorsprong. Boog, vaak afgeschilderd als pure linksbuiten liet zien ook als back goed uit de verf te komen. Bij een aanval aan de linker kant stoomde hij goed op, trok mooi naar binnen en schoot de bal strak in de verre hoek. Hoewel er geen vuiltje aan de lucht was had Berghuizen een troef in handen. Dit in de vorm van een 2,10 meter lange reus, Hamer genoemd. Het was dan ook deze man die spijkers met koppen sloeg en een mokerslag uitdeelde door na 20 minuten koppend de 1-1 aantekende.

PH rechtte z’n rug en kreeg 10 minuten later een uitgelezen kans op opnieuw op voorsprong te komen. Wegens klemmen kregen de Almeloërs een indirecte vrije trap op 9 meter van het doel. Twan Haghuis schoot de bal onberispelijk is het dak van de goal. Vlak voor rust was het Philip die een prachtige aanval over links met het hoofd afrondde waardoor PH met een comfortabele 3-1 tussenstand de thee op kon zoeken.

De zwarte-gelen kwamen niet sterk uit de kleedkamer, binnen 10 minuten was het de kleinste man van het veld (gek genoeg was het dit keer niet Lit met een eigen doelpunt) die de 3-2 aantekende. Een kwartier later was het dans alsnog Twan Haghuis die opstoomde en zorgde voor de bevrijdende 4-2. In de 69e minuut mocht de Lange ook nog even invallen. Niet veel later toucheerde hij de paal maar hij kwam net te kort voor een nieuw hoogtepunt. Het slotakkoord was voor Boog die zijn tweede van de middag maakte door met z’n chocoladebeen de bal tegen de touwen te jaren. Zodoende stond er op het eind van de wedstrijd een afgetekende 5-2 op het scoreboard en zaten de 3 punten voor coach van Duiven in de tas.

Komende weekend speelt PH een uitwedstrijd tegen Wilhelminaschool. Hier zal blijken of de stijgende lijn wordt doorgezet en de Almeloërs blijven meedoen om de bovenste plaatsen.

Tot zover het nare verplichte gedeelte, gelukkig hebben we de nieuwsfeitjes nog 😊

Jeroen Hulsink

Laatste nieuws rondom PH (ZA3):

 

 • Ondergetekende is blij dat dit waarschijnlijk zijn laatste wedstrijdverslag ooit is aangezien de kans groot is dat hij na dit seizoen afzwaait. Voetbaltechnisch loop ik al 20 jaar achter de feiten aan, verslagtechnisch is het niveau ook al lang niet meer wat het geweest is. Tijden veranderen, ik ben misschien nog te veel van de oude stempel. Waar is de tijd gebleven dat we na de wedstrijd onder Coach Woesthuis konden lachen om flauwe grappen als “Wat zijn billen in het Chinees (Wang Snee Wang) en wat is schoonmoeder in het Chinees (Tang)”. Om het nog niet eens te hebben over de good old “It’s white and you can’t see it” joke (an egg around the corner).
 • Grote consternatie afgelopen zaterdag op de Almelose bank. Scheidsrechter Bram Entjes, politieagent in het dagelijks leven sommeerde Rupen te blijven staan. Rupen, enigszins bekend met de straffe hand van oom agent gooide plots zijn handen omhoog. Langs de kant was men verbijsterd door de ietwat vreemde actie van beide heren. Gelukkig bleek er sprake van een misverstand aangezien Entjes Rupen gewoon aangaf niet verder naar voren te lopen waarna Rupen een ingooi voor zijn rekening nam. Achteraf was het dus een storm in een glas raki.
 • Maandag 4 oktober was het dan weer zover; Wereld Dierendag. Uiteraard is deze feestelijke dag ook niet aan PHZa3 voorbij gegaan. Wederom werden Fret v/d Belt, Patrick de SLange en Robin Boschuil ook dit jaar weer verwend met een lekker muisje. Dewi Berik kreeg een heerlijke zalmmoot voorgeschoten, Thijs van Duiven werd van extra zaad voorzien, kreeg moT Jansen een ouwe jas ter beschikking, terwijl Bugs een extra worteltje te verorberen kreeg. Last but not least werd onze Rupen Sipanda verblijd met een verse bamboestok.
 • Oplettende lezers zullen denken dat de auteur van deze week de benjamin van de groep vergeten is, maar niets is minder waar. Ook Wouter Haarluis werd op Dierendag verrast. Zo mag hij zich de komende tijd gaan nestelen in de mooiste haardos van de selectie van Za3 en heeft zodoende een nieuw Gasthuis.
 • Rupen Sipaan kreeg alvast een voorproefje van dit wedstrijdverslag en beklaagde zich dat bovenstaande stukje hem bekend voor kwam. Een klaagzang van onze ranke linksback was wel het laatste dat ik verwachtte aangezien ik dacht dat juist Rupen de instelling “beter goed gejat dan slecht verzonnen” wel kon supporten. “Rupen Sipanda………als je een keer origineel zou zijn had je er dit jaar op z’n minst een keer Rupen Sipanter, Rupen Sipansee of Rupen Sipangasiusfilet van gemaakt”
 • Naast Za3-ers werden er op dierendag ook nog andere PH coryfeeën in het zonnetje gezet: Bjorn “Gier”veld, familie Uilenreef en familie zalm beleefden een prachtige dag terwijl ook Harcel Muis in het Veld de gevierde man was.
 • De afgelopen perioden hebben de mannen van Coach van Duiven regelmatig getoost op de diverse geboortes van kinderen van diverse teamgenoten. Op dierendag is het meest feestelijke team van PH ook nooit te beroerd om op dierendag te toosten op de huisdieren van de teamgenoten. Zo heeft b.v. aanvoerder Thijs Brama 2 honden thuis: Nelly en Liv. Aangezien Thijs afgelopen zaterdag snel weg moest uit de kantine vanwege een feestje vond de toost op z’n viervoeters plaats zonder hem, echter was dit niet minder gemeend: “Op z’n hondjes” klonk het luidkeels door de kantine door de groep nathalzen van Za3.
 • Het is algemeen bekend dat Patrick Hofland een voorliefde heeft voor de hertachtigen in het dierenrijk. Patrick kan de diverse hertachtigen (zoals edelhert, damhert, eland, rendier, muildierhert, Chinese waterhert) wel dromen. Toch heeft hij één grote favoriet: “ Het zijn allen echt prachtige diertjes, maar voor mij gaat er toch echt niets boven een lekker reetje” aldus onze bronstige voorhoedespeler die zich overigens onlangs heeft opgegeven voor het open NK burlen van 2022 waarbij een gooi wordt gedaan om een bronstig edelhert te imiteren.
 • Rupen Sipaan heeft aangegeven wel een beetje uitgekeken te zijn op alle flauwe onzin in de wedstrijdverslagen. Hij heeft het gevoel dat hij bovengemiddeld vaak de sjaak (of in zijn geval de Sjaan) is waarbij ook nog wel eens de feiten worden verdraaid en optimaal gebruik wordt gemaakt van dichterlijke vrijheid. “Het valt me nog mee dat mijn naam nog niet direct gelinkt wordt aan de afgelopen Coronaperiode. Een grapje als de Rupen Si-pandemie waarbij veel mensen Si-paniekaanvallen kregen had een slechte auteur natuurlijk eenvoudig kunnen maken.
 • Jelle Potijk heeft over vele onderwerpen een geheel eigen visie, iets wat wij enorm in hem waarderen. Zo ook omtrent de gehele coronaperiode: “Ik vergelijk het verloop van de coronatijd gewoon met mijn ideale wederhelft: Het is enorm spannend wanneer zo’n eerste golf op je afkomt. Tussendoor moeten de wonden even goed gelikt worden zodat ze een 2e golf ook met vertrouwen tegemoet kan zien” aldus onze likkebaard.
 • Ook de Lange heeft de coronatijd op geheel eigen wijze beleefd: “Gek genoeg is er voor mij niet veel veranderd de laatste tijd, afgezien van een kleine wijziging in grootheden”. Uiteraard was deze cryptische omschrijving voor mij niet helemaal helder maar de oud doelman was niet te beroerd om een toelichting te geven: “Kijk, in coronatijd heb ik me uiteraard aan alle opgelegde maatregelen gehouden waaronder de anderhalve meter regel. Voor coronatijd heb ik echter ook al regelmatig dames de anderhalve decimeter bij willen brengen” aldus de sluwe vos.
 • Oud keeper Matthijs Bake (ja die van de kaas met eiersalade) laat regelmatig zijn stem horen via Facebook. Zo ook in coronatijd waarbij hij de berichten “red de horeca” frequent deelde. Trainer Koos had hierbij zijn eigen opvatting: “Hij had de afgelopen jaren ook gewoon elk weekend naar de kroeg kunnen gaan als hij zo begaand is met hen” aldus de Almelose topcoach in geheel eigen stijl.
 • Fred v/d Belt is een fervent liefhebber van limoncello. Hij kon z’n geluk dan ook niet op toen Sjoerd afgelopen zaterdag aankwam met een lekker flesje. Het thuisfront werd direct op de hoogte gesteld dat het iets later werd (uiteraard niet door hem hemzelf want een telefoon is alleen om op gebeld te worden). Dat meneer v/d Belt creatief wordt na zo’n flesje limoncello blijkt wel aangezien hij binnen een uur zijn eigen versie van de Mart Hoogkamer hit in elkaar had geflanst: “Fred gaat zwemmo, in de limoncello. Een echte vlagger, valt niet te temmo. Allemaal……….”
 • Sjoerd Dijkstra was afgelopen zaterdag weer aanwezig na genoten te hebben van een welverdiende vakantie. Plaats van bestemming was Sicilie, terwijl ook Malta werd bezocht. Of de keuze voor eerstgenoemde eiland geïnspireerd is door moederlief Ceciel is overigens niet bekend. Volgens de Dijk zelf had hij heerlijke weken achter de rug. “Ik heb veel gezien, lekker gesnorkeld en de Etna beklommen”. Wij elftalgenoten vinden het een beetje vreemd om de nieuwste scharrel te vernoemen naar een vulkaan, zijn benieuwd wanneer Etna wordt voorgesteld, maar zijn er wel van overtuigd dat er een flinke uitbarsting heeft plaatsgevonden, circa 6.9 op de schaal van Richter.
 • Nick Wennink schitterde afgelopen zaterdag door afwezigheid. Hij had donderdag al aangegeven af te willen zeggen indien er voldoende spelers zouden zijn. Helaas was dit niet het geval en zou hij toch z’n opwachting moeten maken. Toen hij zich zaterdagochtend echter “ziek” meldde werd dit door zijn teamgenoten niet in dank afgenomen: Zo werden er termen door de kleedkamer gegooid als “Stik Wennink, Flik Wennink en Dick Wennink”. Z’n vrouw die aangaf dat hij toch echt ziek is nam het voor ‘m op: Totaal onterecht dit, wanneer ik aan mijn mannetje denk ik alleen “die jongen verWeN ick”. Of de flamboyante middenvelder al op de avances van zijn vrouwtje in heeft kunnen gaan en zijn bijnaam “Vuller” eer aan heeft gedaan is nog niet bekend. Dat zijn vrouw deze zelfde zaterdag jarig was en Nick thuis moest blijven is natuurlijk slechts een vals gerucht.
 • Hoewel Rik Meijer afgelopen zaterdag verstek moest laten gaan was hij voor de wedstrijd nog wel even onderwerp van gesprek. Zijn hoveniersbedrijf is sponsor bij PH en zodoende zijn ook 2 perkjes nabij het hoofdveld door hen aangelegd. Eén van de tuintjes lag er echter niet erg florissant meer bij waarop een jolige Za3’er grapte: “We kunnen in dit geval beter praten over een beperkje”.
Back To Top