Jeugdafdeling Week 6 Van Fase 2

Jeugdafdeling week 6 van fase 2

Er werd afgelopen weekend niet alleen gevoetbald aan de Veenelandenweg maar ook Sinterklaas kwam bij PH langs. De beste man bracht per shovel een bezoek aan onze jongste leden en deelde vervolgens cadeaus uit in een volle kantine. In dit weekverslag lees je updates met betrekking tot de jeugdopleiding en de ingestuurde wedstrijdverslagen van een prachtige, maar ook koude, zaterdag.

Updates:

FC Twente/Heracles academie

Vorige week ontvingen Jurre Knobben en Teije Visschedijk uit JO15-1 een uitnodiging voor het Regioteam O14 van de FC Twente/Heracles academie. Een omgeving om hun kwaliteiten nog verder te ontwikkelen eenmaal per week. Gefeliciteerd en succes jongens.

Daarnaast trainen Lenn, Efraim, Dezzley, Jelle, Isis, Peter, Daley en Lucas dit jaar één keer per week mee bij het Regio Plan O9, O10 en O11.

Sinterklaasfeest:

Afgelopen zaterdag ontkwam PH er ook niet aan! want we hadden bericht gekregen dat Sinterklaas en z’n pieten rond 12uur langs zou komen voor onze jongste jeugd tot en met JO10… En ja hoor rond 12uur stonden er zo’n 75 kinderen te wachten en kwam Sinterklaas en z’n pieten aan met een trekker + platte wagen er achter!!

Tijdens het sinterklaasfeest in de kantine hebben we genoten van onze sinterklaasband die ons ondersteunde met liedjes zingen ook mocht elk team 1 voor 1 bij Sinterklaas naar voren komen en mochten sommige kinderen zelfs nog even op schoot komen want er stond namelijk iets in het grote sinterklaasboek over hem of haar! Na het bezoekje aan Sinterklaas kregen alle kinderen een cadeautje

Al met al een zeer geslaagde middag voor onze jongste jeugd

Winterstop periode

Vanaf maandag 19 december t/m zondag 8 januari is het winterstop. Vanaf maandag 9 januari kan er weer getraind worden. Het kan zijn dat er nog zaalvoetbal activiteiten worden ingepland, daar worden wij nog over geïnformeerd door de federatie. Mocht dit zo zijn dan informeren we jullie zo snel mogelijk.

Kerstvakantietoernooi

Woensdag 28 december gaat het kerstvakantie toernooi uiteraard wel door.

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

PH JO8-2:

Jo8-2 moest vandaag thuis tegen On8-3.

Ph begin geweldig aan de wedstrijd het was na tien minuten 3-0.

Ze waren lekker fanatiek aan het voetballen. En na 20 minuten was het 5-1.

De wedstrijd leek in de pocket.

Besloten om de laatste helft in een keer te spelen.

Dit was mischien toch te veel want de concentratie zakte in en de tegenstander kreeg steeds vaker de bal.

Dit resulteerde in goeie kansen en doelpunten.

Helaas met een eindstand van 5-6

Ze hebben vandaag laten zien dat ze echt kunnen voetballen.

Dus ze gingen met een goed gevoel van het veld af

Volgende week ON8-4

Dan afsluiten met winst

PH JO8-3:

Op deze vroege en koude ochtend speelde jo8-3 uit tegen Deto. Mutsen op, handschoentjes aan en we startten gelijk met een warming up.

Ondanks de kou hadden ze er allemaal veel zin in!  We begonnen goed en stonden ook al gauw met 0-1 voor. Vervolgens schoot de tegenstander de bal het goal in vanaf de lijn ipv eerst in te dribbelen. Maar oke.. doelpunt was goedgekeurd. Nog voordat de eerste 20 minuten erop zaten hadden we een mooie voorsprong. 5-2

Er werden mooie actie’s gemaakt, en jawel met nog 3 hele mooie doelpunten erbij!

Wat een topprestatie van de kids.

Eindstand 2-8

PH JO9-2:

Jo9-2 moest vanmorgen spelen bij HHC in Hardenberg, wat een eind rijden. Vanwege de kou met 8 tegen 8 gespeeld zodat minder Kids aan de kant hoefden te blauwbekken.

Ze gingen goed van start en daar kwam al gauw een doelpunt uit voor ph.

Gedurende de wedstrijd werd ph wat afwachtender en voorzichtiger vanwege fysiek spel van de tegenstander. Uiteindelijk werd er een prima wedstrijd gespeeld maar werd er toch verloren met 5-2

JO9-5:

JO9-5 is vanmorgen in Vroomshoop geweest tegen de Vroomhoopse Boys.

Ze hebben helaas alweer verloren met 6-3 maar het was voor het eerst een “echte” wedstrijd We hadden 2 uitvallers, dus met 6 spelers op het veld gespeeld. Geen score van de tegenstander die in de dubbele cijfers zit

En de jongens beginnen steeds meer als een team te voetballen.

MO11-1:

Ik wil de meiden nog ff een groot compliment maken. Door snel te verdedigen, kort bij de bal te blijven en vrij mee te lopen tot de goal hebben ze prachtig gewonnen van onsympathieke tegenstandsters. Verdedigers stonden goed, middenveld dribbelde mooi de vrije ruimte in en de aanval liep goed mee naar voren. ook de onderlinge 1op1 duels waren vaak voor ons.

Eindstand 5-0

(en door het goede spel van alle meiden hebben we GEEN tegendoelpunten! Net zo belangrijk als scoren, vind ik!)

PH JO11-2:

De toppers van de JO11-2 mochten vanmorgen thuis aantreden tegen Oranje Nassau JO11-3!! Vanaf de start ging het de eerste paar minuten het spelletje op en neer.. na een goeie 5 minuten kwamen we via een prachtige pass op 1-0 Jill ging diep en legde de bal perfect op maat terug op Danny die koelbloedig de 1-0 binnen schoot ( die een wedstrijd met ons mee speelde ) !! Na de 1-0 bleven we lekker voetballen en scoren en was het met rust 5-0 Met de kwart en rust de kinderen gecomplimenteerd met hun inzet en drive alleen aangegeven dat ze moeten proberen om wel op hun eigen positie te blijven en dat ze niet het hele veld hoeven door te rennen want daar staat wel een teamgenootje!! 2de helft en laatste kwart hebben we goed afgesloten met als einduitslag 9-1 voor ons wat zagen we soms mooie combinaties / samenspel !! Ondanks fase 2 best stroef loopt voor ons is deze overwinning zeer welkom en Al met al zijn wij als trainers elke training en wedstrijd trots op onze boys en girl !! Nu gaan we ons klaar maken voor de laatste wedstrijd uit bij Excelsior.

JO11-3:

11-3 mocht vandaag tegen BWO 11-6 aantreden…van de kou hadden ze wel een beetje lastvoor de coaches en het publiek was het zo spannend dat we de kou vergaten het ging mooi op en neer en ondanks dat de tegenstander ons op de hielen zaten(soms letterlijk) hebben we door veel strijden en doorzetten gewonnen met 6-5⚽️ nog een laatste wedstrijd knallen⚽️