JO19-1 IS WEER TERUG, EN HOE?!

Na een paar pijnlijke jaren valt er eindelijk weer eens weer wat te vieren voor onze JO19-1. Het paradepaardje van de jeugd werd afgelopen zaterdag met vlag en wimpel kampioen van de 2e klasse. Een groot compliment voor trainer Guy van Straaten en zijn team. Ook JO8-2 en JO9-3 mochten de schaal omhoog houden. Wil je weten hoe? Lees dat verderop bij de wedstrijdverslagen. Verder besteden wij aandacht aan een paar belangrijke zaken nu het weer kouder wordt en dagen korter. Wederom weer genoeg om te lezen.

LEKKER DOUCHEN!
J
e ziet het regelmatig, ook bij PH, spelers en speelsters die na een training of wedstrijd niet douchen. Toch is het beter voor uw kind, als hij of zij meteen gaat douchen na het sporten. Helemaal nu het weer kouder wordt.

Er zijn meerdere goede redenen:

1. Het is niet gezond voor een kind om bezweet op een fiets te stappen en sterk af te koelen. Zeker in de koudere maanden verhoogt dit de kans op griep en verkoudheid.

2. Ook is het belangrijk om te weten dat juist het oude zweet zorgt voor mogelijke infecties.

3. Het is beter voor je spieren als je na het voetballen gaat douchen. Met een warme douche voorkom je dat je spieren te snel afkoelen en dat daardoor de doorbloeding ervan minder wordt. Die doorbloeding is erg belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat de afvalproducten in het lichaam snel worden weggevoerd uit de spieren. Bovendien kun je hiermee blessures voorkomen.

4. Na het sporten is je lichaam warm geworden. Deze warmte moet je weer kwijt. Dit gebeurt vooral via de huid (transpireren). Als je een warme douche neemt, blijven de haarvaten in de huid langer open staan.

5. Het is fijn voor de andere mensen die in de auto zitten, als er teruggereden wordt van een uitwedstrijd. Want zweet, vooral oud zweet ruikt niet fris.

Er is echter nog een belangrijke reden om je op de vereniging te douchen en dat is het ‘kleedkamer gevoel’. Een team ontstaat niet alleen op het veld maar ook in de kleedkamer!

Meer informatie of dit soort zaken kan je vinden in het Afspraak Beleid en Communicatie document:

LICHT AAN
Nu de dagen ook weer korter worden adviseren wij om je fietsverlichting goed na te kijken voordat je naar de training gaat. Als fietser moet je in het donker en bij slecht zicht een voorlicht en achterlicht aan hebben. Je mag hiervoor ook losse lampjes gebruiken. Daarnaast moet de fiets reflectoren hebben op de achterkant, trappers en wielen of banden. Zorg dat dit op orde is. Je gaat immers ook niet zonder voetbalschoenen voetballen.

SPOOKTOCHT
De welbekende spooktocht van PH voor de JO11 tot en met JO15 en MO11 tot en met MO15 komt eraan, deze keer belooft het spannender te worden vergeleken met afgelopen jaren. Alleen kan de activiteitencommissie deze geweldige tocht niet organiseren zonder hulp van vrijwilligers / ouders / trainers / leiders.  Voor degene die het leuk lijkt om mee te helpen met de spooktocht ( bijvoorbeeld als spook / achter de bar staan etc ) klik dan op de volgende link: https://chat.whatsapp.com/JheAaO8sJwHDtMcZAQ0tuo dan kom je automatisch in de spooktocht app van PH.

Met sportieve groet,

Arjan Laarman
Coördinator Algemene Jeugdzaken

WEDSTRIJDVERSLAGEN VORIGE WEEK:

JO9-1
Ph jo9-1 speelde een thuis wedstrijd tegen Deto jo9-1. We kwamen snel 1-0 voor, daarna volgden een paar goeie aanvallen. We liepen uit in de stand. Eindstand 8-2 overwinning. Volgende week uit naar Neo jo9-1 de kampioenswedstrijd.💪🏻⚽

JO8-1
Ph jo8-1 speelde een thuis wedstrijd tegen Tvc jo8-3 we kwamen op een 2-0 voorsprong, daarna scoorde tvc al redelijk snel een goal het was tot de laatste 10 minuten een spannende wedstrijd. Uiteindelijk wonnen we met 9-5 ik ben zeer trots op het team ik zie steeds verbeteringen!💪

WEDSTRIJDVERSLAGEN DEZE WEEK:

JO8-1
Gisterochtend speelde de jo8-1 een spannende wedstrijd tegen de Tukkers we kwamen al best snel op een 2-0 achterstand door fouten achterin. Daarna vochten we ons terug en maakten we de gelijkmaker door 2 goede goals. Vervolgens ging alles gelijk op tot aan de laatste minuut stond het 5-5. En in de laatste minuten ging het mis en gingen we met 7-5 onderuit. Ik ben zeer trots op hoe het team heeft gepresteerd tegen een goed Tukkers en blij met de scores van fase 1.💪

JO8-2

Crystel van der Horst: Vanmorgen konden we met de jo8-2 uitslapen om 10:00 uur mochten er gevoetbald worden tegen Enter vooruit jo8-3. We begonnen al sterk en stonden al gauw met 0-6 voor. Dit bleef de hele wedstrijd met een eindstand van 0-25 pakten we de winst en daarmee ook kampioen van fase 1! ⚽⚽⚽⚽

JO9-1
We speelden afgelopen zaterdag de kampioens wedstrijd uit naar Neo. De spelers waren erg gespannen en dat merkte we in de wedstrijd we kwamen 0-1 voor. Door 2 lange ballen snel 2-1 achter. daarna volgde een spannende slotfase waar Neo er als de winnaar uit kwam.

Nu op naar fase 2 waar de hoofdklasse staat te wachten.

Trots op de spelers🙌🏼⚽️

JO9-3

Zaterdag was het dan zover de kampioenswedstrijd van de JO9-3! De kids waren gespannen, maar hadden er erg veel zin in. We kwamen in de eerste 10 min snel op een voorsprong van 5-0. We wisten dat de tegenstander niet zou opgeven en alles zou geven, dus bleven we gas geven en schoten we in de tweede 10 minuten nog een aantal in! In de laaste twee helften gingen we door en brachten we de stand tot een 21-2 overwinning en dat betekende KAMPIOEN!⚽️

JO9-4
Gisteren heeft JO9-4 een zware uitwedstrijd gehad tegen JO9-2 van VMC uit Manderveen. We hebben kansloos verloren met 20-0.

De tegenstander was gewoon veel te goed. We bleven wel gaan voor die ene goal, een paar keer zeer dichtbij geweest, maar helaas zonder resultaat.

JO10-1
Vanochtend mocht de jo10-1 thuis spelen tegen Gramsbergen. Met goed samen spel al vroeg op voorsprong gekomen. De hele wedstrijd goed onder controle gehouden en de eindstand bepaald op 10-3.

De spelers weten elkaar weer goed te vinden en goed samen te spelen.

Op naar de volgende fase. 👌👌👍

MO11-1
De MO-11 meiden van SVO Wierden en PH Almelo speelden hun laatste wedstrijd van de eerste fase, waarbij SVO Wierden won met 11-4. In het begin had PH Almelo het lastig en stonden ze snel met 5-0 achter.

Gelukkig herpakten ze zich na het eerste kwartier en begonnen ze iets beter te spelen. Ze scoorden zelfs vier keer, wat een nieuw record is 💪🏼. Toch moeten ze flink blijven werken aan o.a. het dekken van tegenstanders die vrij staan, het spelen van de bal naar voren en op de juiste plek blijven staan.

Desondanks zijn de meiden van PH Almelo vastbesloten om in de volgende fase hun uiterste best te blijken en hopen ze op hun eerste overwinning.

JO11-1

Een zware dobber op papier vandaag tegen Vroomshoopse Boys JO11-1. Tegenstander maakt na onze wedstrijd zelfs nog een kans op het kampioenschap. Echter moesten ze wel veel scoren vandaag. We konden de marge tot 3 tegendoelpunten houden. Helaas kwamen wij zelf niet verder dan een paar kleine speldenprikjes. Wel hadden wij vandaag een debutant in de naam van Elyan van der Lip uit JO10-1. Elyan nogmaals bedankt voor het mee doen.

JO11-2
Vanochtend mochten we de laatste wedstrijd tegen DOS, uit in Vriezenveen.  Helaas waren ze toch echt een maatje te groot en na 3-0 achterstand na 15 minuten. Na een uur werd het 13-2 voor DOS. Veel leermomenten voor Rico om mee te nemen naar de trainingen voor volgende week.

JO11-3

Vanmorgen speelde JO11-3 tegen SVZW. We stonden dicht bij elkaar in de ranglijst. Dat kwam ook tot uiting op het veld. We hebben met 3-1 voorgestaan, maar door 2x slecht balverlies werd het toch nog 3-3. Dat voelde als een nederlaag. En daar hadden we allemaal erg de P in…

JO12-1
Vandaag moest JO12-1 hun laatste wedstrijd van fase 1 tegen juventa’12. Met goede moed begonnen we aan het 1e kwart en  na een aantal gemiste kansen sloten we het 1e kwart toch af met een 3-0 voorsprong. Tijdens het 2e kwart hebben we geprobeerd iets meer te voetballen maar helaas kwamen we niet verder dan een ruststand van 4-0.  Na wat positiewisselingen en mooie aanvallen  hebben we de wedstrijd toch met een 9-0 overwinning binnen gehaald. Het had veel meer kunnen zijn dus a.s. trainingen veel oefenen  op de afwerking⚽⚽⚽. Lekker einde van de 1e fase met altijd veel strijd op het veld. Trots op het behouden van de 0👍.

MO13-1
De laatste wedstrijd moest MO13 thuis tegen Deto MO13-1, de nr 2 van deze fase.

We begonnen met een iets andere opstelling 4-4-2, omdat we stug wilde verdedigen en hopen op een countertje. De meiden speelde goed geconcentreerd wat resulteerde in een  gelijke start. Een pijnlijk moment was er voor de keepster van Deto, die haar knie verdraaide en geblesseerd moest afhaken. Er kwam een leuke wedstrijd tevoorschijn, waar PH echt niet onderdeed en waar we zeker kansen kregen. Maar toch met 1-4 van het veld af liepen. Nu lekker een rustperiode en volgende fase weer knallen.

JO13-1

Voor de tweede keer in een week tijd stond DETO JO13-1 op het programma. Afgelopen woensdag werd er al met 7-1 gewonnen tijdens een demo wedstrijd voor de Twente/Heracles Academie. Vandaag was het wederom éénrichtingsverkeer. Met 9-0 werden de Vriezenveners weer naar huis gestuurd. Trots kunnen wij vermelden dat wij twee debutanten konden verwelkomen namelijk Bas Laarman en Batu Ozkuc uit JO11-1. Beide jongens deden het uitstekend. Complimenten aan onze eigen boys hoe ze deze jongens op hebben gevangen. Er werd goed gecoacht in het veld. Een mooie afsluiter van fase 1.

JO13-2
De laatste wedstrijd van deze fase namen de boys van de O13-2 het op tegen Ommen 13-1.

*1e helft: *

We begonnen de wedstrijd met de intentie om de tegenstander vast te zetten. Dit ging nog niet helemaal zoals we dit voor ogen hadden en zodoende  kwamen we 0-1 achter. Vanaf dat moment lukte het de boys wel om zo te staan dat de tegenstander niet wist wat ze moesten doen. Dit resulteerde ook in doelpunten. We gingen de rust in met een 3-1 voorsprong.

*2e helft*

In de rust aangegeven dat we de 2e helft moesten beginnen hoe we de 1e helft geëindigd waren. Zo gezegd zo gedaan. Na 10 seconden werd de 4-1 gescoord. Vanaf dat moment werden de ruimtes groter en groter. Hierdoor kwam er een einduitslag van 7-1.

Fase 1 de nadruk gelegd op teamfunctie aanvallen.