PH 1 Wint In Extremis Van ZAC 1

PH 1 wint in extremis van ZAC 1

PH heeft een broodnodige (zeker gezien de uitslagen op de andere velden) zege toegevoegd aan haar totaal. Op sportpark de Veenelanden was het de thuisploeg dat aan het langste eind trok, nadat het tot twee keer toe op achterstand was gekomen. PH klimt daarmee naar 14 punten en een 9e plek op de ranglijst. PH 1 – ZAC 1: 3-2.

1. Lars Kroezen, 2. Hugo Seckel, 3. Jelmer van Harn, 4. Stefan Olde Olthof, 5. Arthur JR Provoost, 6. Koen Lubbers, 8. Lennart Mannes, 10. Guy van Straaten (60. Andre Piljic), 7. Sam Hesselink (65. Rick Olde Olthof), 9. Mart Bekhuis, 11. Sander Bekhuis (80. Ivan Munoz Bosa)

Twee jarigen in ons midden vandaag en de vorige keer dat er iemand jarig was op een wedstrijddag leverde dat drie punten op. De voortekenen waren dus goed, maar zou het dan vandaag 6 punten opleveren? Ja, dat deed het en nee niet vanwege een zogeheten 6 punten duel (beide ploegen stonden op 11 punten voor de aftrap) maar vanwege de zege van zowel PH 1 als PH 2 die daarmee als ‘herbstmeister’ de winterstop in gaan. Gefeliciteerd!

In een gelijkopgaande wedstrijd was het ZAC dat na 25 minuten voor het eerst wist te scoren. Miscommunicatie of eigenlijk gebrek daaraan zorgde ervoor dat de rappe spits de bal voor het binnenschieten kreeg, maar die trof keeper Lars Kroezen op zijn weg. De bal belandde voor de voeten van Hugo Seckel en die dacht meer tijd te hebben dan dat hij daadwerkelijk had en verloor de bal. Lars was nog uit positie dus was het een koud kunstje om de bal binnen te werken. Gelukkig kwam binnen een minuut PH weer op gelijke hoogte. Koen Lubbers slalomde een aantal ZAC verdedigers voorbij en trof de paal, Mart Bekhuis was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Zo stonden beide ploegen direct weer op gelijke hoogte. Het spelbeeld veranderde daarna niet veel. Beide ploegen wilden wel, maar waren erg slordig aan de bal waardoor aanvallen vaak al in alle vroegte strandden.

In de rust spraken we af het punt te koesteren en van hieruit te kijken wat er nog meer te halen valt. Diep van binnen wisten we natuurlijk dat er van dit soort ploegen gewonnen moest worden, zeker thuis, om lijfsbehoud veilig te stellen. Extra zuur dat vlak na rust ZAC voor de tweede keer op een voorsprong kwam. In de 48e minuut strafte ZAC een dekkingsfout in de verdediging genadeloos af. Lange tijd leek er geen overwinning meer in te zitten, maar zeker na de komst van Rick Olde Olthof kreeg PH weer wat nieuwe energie. Het zocht de aanval en werd beloond. Rick slingerde al een aantal keer de bal gevaarlijk voor, maar buiten een kopkans van Koen konden deze niet door een PH-er worden afgewerkt totdat een lage strakke voorzet voor de voeten van Sander Bekhuis belandde. Die knalde de bal tegendraads binnen en bracht PH op gelijke hoogte. Op dat moment had PH ZAC bij de zak en drukte door. Wederom een aanval via de linkerkant belandde voor de voeten van Sander Bekhuis. Die drukte af en de keeper had dusdanig moeite met het schot dat hij de bal los liet. De keeper wilde zijn fout herstellen maar nam daarbij ook Arthur JR mee. De uitstekend leidende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen en dat deed hij dan ook. Dit buitenkansje liet Stefan ‘pOlde’ Olthof niet onbenut en hij zette de Almeloërs in de slotminuut op een 3-2 voorsprong. De scheidsrechter trok nog een aantal minuten blessuretijd bij maar daarin hield PH haar doel schoon en vierde het de overwinning!

Zaak voor PH om nog één keer 90 minuten lang volle bak te gaan voor een goed resultaat, wat het maximale dan ook maar mag zijn, volgende week  tegen IJVV om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

Man of the Match: Bjorn Gierveld

Doelpuntenmakers: Mart Bekhuis, Sander Bekhuis & Stefan (p)Olde Olthof