skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH 3 Heeft Zijn 3e Offday Van Het Seizoen Te Pakken

PH 3 heeft zijn 3e offday van het seizoen te pakken

Welkom lieve lezers,

Dit weekend stond er een waar spektakel op het programma. Maar eerst moest er nog gevoetbald worden. De Zonnebloem 3 kreeg ATC ‘65 3 op bezoek, die op verliespunten 1e staan. Maar liefst 19 spelers hadden zich aangemeld, dit betekende maar 1 ding: Warme balln!! Maar da was nie, want aanvoerder en nestor Thijs B. had een voorgevoel dat hij niet zou worden gemist deze wedstrijd en liet de schoenen thuis.

Dennis, die overigens zelf afwezig was omdat hij moest afzwemmen, had vóór de wedstrijd zijn wiskundige formules op tafel gegooid en deelde ons mee dat we bij winst, 100% zeker waren van een eventueel (pidm) kampioenschap. Dit zou geen makkelijke klus worden, aangezien de heenwedstrijd verloren ging met 7-1. Dit had echter grotendeels te maken met debuutvlagger Wout die nu gelukkig ontbrak. Ook het keeperswerk van Immer Hansi en Litprou liet soms te wensen over.
Ditmaal hadden we een echte vlagger met een gebroken knie én een echte keeper die een allergie heeft voor vrije trappen. Of we het hiermee wel zouden redden, moest nog maar blijken.

De opstelling:
Wouter, Gijs(Jelle ’45), Stefan(Sjoerd ‘30), Rik, Joshua(Rupen ’70), Niek(Yorick ’45), Remco, Twan(Gijs ’65), Nick(Philip ’45), Patrick(Bart ’45), Robin(Dewi ’45)

1e helft,
Onder leiding van F. Bruns werd er afgetrapt. In het 1e kwartier golfde het spel op en neer zonder grote mogelijkheden. Daarna werd al snel zichtbaar dat ATC een goede mix had van redelijke spelers en zeer fitte spelers tegenover een mix van redelijke spelers en beunhazen van PH. Laatstgenoemden konden het niet belopen en waren overal een stapje te laat. Hierdoor vielen de 0-1, 0-2 en 0-3 al snel na enkele flitsende aanvallen. Player-coach Stefan had het wel gezien en liet zich wisselen door zijn pupil Sjoerd. Even later viel ook nog de 0-4 nadat één van hun nr. 9’s vijf fossielen voorbij mocht lopen en de bal langs Wutru schoof.

2e helft,
Enkele wissels aan beide kanten waardoor het een strijd werd van redelijke spelers en fitte spelers van ATC tegenover een paar redelijke spelers en nog meer beunhazen van PH. Nadat PH weer een prima 1e kwartier speelde waarbij de laatste bal telkens net niet goed viel, was het de 1e de beste aanval van ATC die erin vloog, 0-5. Twan liet zich vervolgens wisselen door Gijs, zodat er later in de wedstrijd nog een variant uitgevoerd kon worden met Gijs waarop getraind was. Na 70 minuten vond TrainerKoos, vanuit de kantine, dat er achterin snelheid ontbrak, waardoor Rupen erin kwam voor Josh.
Niek, waarvan naam met een ‘n’ begint, ging ook nog even warmlopen om in te vallen. Niet veel later vielen de 0-6 en de 0-7. Niek, waarvan naam met een ‘n’ begint, was klaar met warmlopen. Met een grimas op zijn gezicht zei hij: “Ik denk ik dat ik toch maar blijf zitten”. Dit tot grote blijdschap van de middenvelders, zodat ze nog een kwartier voorbij gelopen konden worden. Ook kregen we nog kans om onze variant uit te voeren, maar Gijs schoot helaas rakelings over (het hek).
De heer F. Bruns vond het wel welletjes en verloste de 3e helft strijders van een zeer onterecht en zuur verlies, zoals u heeft kunnen lezen.

Uw verslaggever,
T. Haghuis

 

Wistjes en Datjes:

 • Ten 1e willen we de meest vernederlandste Turk euh Armeen van Nederland feliciteren met zijn 40e(!) verjaardag deze week. Zijn 1e óf 2e helft wordt tegenwoordig afgelegd op de elektrische fiets zonder accu en banden, maar in de 3e helft haalt hij alles in. Met een gemiddeld cijfer van 8,9 op de schaal van Wuoret is hij een welgewaardeerd teamgenoot.
  Ook is onze keeper Wutru is op de dag van uitgave jarig, gefeliciteerd hé! Hij is 21 geworden. Zijn ouders zijn nu niet meer verplicht om voor hem te zorgen, dat zal een verademing voor hen zijn.
 • Bij deze willen we nog even doorgeven dat Jelle 2 van zijn 5 kannetjes heeft afbetaald (lees: verjaardag en te laat). Dewi zal zijn fiets z.s.m terugzetten op het station, zodat hij niet meer te laat komt.
  Dat wordt zaterdag een ware kannetjes-parade, zoals Jelle zelf al aangaf. Hopelijk zal hij dit niet verstoren en de rekening vereffenen.
 • De Zonnebloem bestaat ook 75 jaar!! Gefeliciteerd PH 3! En dat willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In het laatste weekend van juni zal dit uitbundig gevierd gaan worden. Wutru en Joshua mogen ook mee ter ondersteuning om, waar nodig, de opvangzakken van de katheters te vervangen.
 • Het is weer rumoerig in Almelo wat betreft de huizenmarkt. Zo hebben al verscheidene teamgenoten een huisbezichtiging gehad en zijn ook Twan en zijn geliefde Kicky zich aan het oriënteren. Twan wil natuurlijk het liefst in Almelo blijven aangezien hij er alle shoarmaketen kent. Ook is de voetbal dan dichtbij, zodat hij wekelijks kan blijven trainen. Daar komt bij dat hij nogal sportief is aangelegd en Almelo onlangs is uitgeroepen tot sportiefste stad van Overijssel, want zoveel mensen in trainingspak zie je nergens. Daarnaast is er altijd wat te doen en voor ieder wat pils.
 • We kennen allemaal wel ‘De Grote Clubactie’. Wegens klimaatverandering en hoge energierekeningen is er iets nieuws opgezet, namelijk de ‘Spaar Energie-actie’. Ook Sjoerd wilde zijn steentje bijdragen vanuit de club vanwege zijn werk/affiniteit met energiebesparing.
  Heeft u nog tips nodig? Schroom niet en vraag Sjoerd.

 • Heeg staat ook weer gepland. Ekte nepvissers Yorick en Robin kregen hierdoor een grappige viscussie. Yorick bleef maar beweren dat hij daar een pratende vis had gezien. Robin geloofde het niet en vroeg naar het soort. “Een Babbeljauw” zei Yorick. Robin schoot in de lach, hij was dankbaars voor de grap, maar de voorn grap was leuker. Hij zalm wél onthouden.
 • Ook al is er nog niets gepland, toch zijn Remco & Naomi stiekem aan het kijken naar een naam voor een eventuele 2e In de wandelgangen kwam de naam ‘Fjord’ ter sprake. De inspiratie zou uit de Dikke vandale zijn gehaald: ‘Diepe inham in een rotsachtige kust’

 • Jelle kan eindelijk weer eens naar Zwarte Cross. Normaliter is hij dat weekend pokemons vangen, maar de Pokéballs zijn dit jaar uitverkocht. Ook de organisatie van de Zwarte Cross kreeg dit heuglijke feit mee en deelde een kiekje van hem en zijn vrienden in de tijd waar vroeger alles beter was.

  PS Mocht je je afvragen wat die witte vegen op Jelles buik doen: Bij het fotoshoppen voor een representatieve foto raakte de gum van Paint halverwege op…

 • Feestbeest Jelle had ook afgelopen zaterdagavond ook weer wat te vieren. 1 van zijn MVV moatn Boer Pots, heeft een koe die 10.000 kg eiwitten en vetten heeft geproduceerd. Wel ironisch aangezien de vleestorpedo dit in precies 1 jaar tijd naar binnen heeft gewerkt.
 • Snapchat, de koning der filters op social media. Voor de ene leuk, voor de ander confronterend. Zo stuurden ook enkele teamgenoten hun gefilterde foto in.

We sluiten af met een *Tip van de week*:

Bent u een wanhopige single, upload dan uw tinderfoto op de kop. Hij/zij/het/hen zal vervolgens zijn telefoon draaien en zal per ongeluk naar rechts swipen. Pas vervolgens de regel toe “gematcht is gematcht’ en plan een ‘eventuele’ in. Mocht dit niet werken, de beste raad die ik deze mensen dan kan geven is voorraad #nofeardrinksomebeer

 

Back To Top