PH Za3 Speelt Gelijk In Spektakelstuk.

PH Za3 speelt gelijk in spektakelstuk.

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen RDC op het programma. Op papier een tegenstander die de mannen van trainer Koos moeten kunnen verslaan. Helaas was dit mede door de afwezigheid van de trainer zelf een ander verhaal. Hierover later meer.

Opstelling:

Vrede, Gijs, Benny, Hans, Boog (45. Jelle), Thijs (45. Bossen), Vuller, Deniz, Sjaaltje (45. Bettus), Lange (70. Joost) en Periek.

PH begon goed aan de wedstrijd en had gelijk vanaf minuut 1 de wedstrijd onder controle. De verdediging onder leiding van Vrede kwam de 1e helft nauwelijks in de problemen en aan de bal werden de juiste keuzes gemaakt. Dit leidde ook tot de 1-0 van Jansen. Een goeie steekbal van Deniz, op de diepgaande sjaal, werd vakkundig afgerond door de heer Jansen die veel sneller was dan de uitkomende keeper van RDC. PH bleef de wedstrijd onder controle houden en had in de 1e helft uit moeten lopen naar 2 of 3-0. Met name Periek had het vizier niet op scherp. Meerdere pogingen gingen over het vangnet en helaas niet op doel. Naar verluid was er ook een scout van rugbyclub Big Bulls aanwezig om de kunsten van Periek te bewonderen.

Rust.

De 2e helft werd een waar spektakelstuk. Waar er in de 1e helft geen vuiltje aan de lucht leek voor PH, werd dat na rust een ander verhaal. Het spel ging op en neer. PH kreeg in de 50e minuut een penalty en dit is normaal een koud kunstje voor Bettus. Dit bleek niets minder waar want de robuuste keeper van RDC pakte de strafschop en verwerkte hem als corner. Uit deze genomen corner van Periek, knikte Lange de 2-0 binnen. Er leek niks aan de hand voor PH, maar niks is minder waar. Binnen 15 minuten keek PH tegen een achterstand aan en stond het 2-3. Vlak daarna kreeg PH opnieuw een penalty. Periek had de naam mee en werd hard onderuit gehaald in de 16. Dit keer geen Bettus achter de bal, maar Periek zelf. Waar de scout van Big Bulls er eens goed voor ging zitten, ging deze bal gelukkig voor PH wel in het doel (3-3). Daarna was het weer de beurt aan RDC die vervolgens de 3-4 maakte uit een counter. Het slotakkoord was voor PH. Periek versierde een vrije bal aan de rand van de 16 en Vuller schoot de 4-4 eindstand binnen.

Graag willen we de gastspelers Vrede en Deniz nog even bedanken voor hun deelname zaterdag.

WistjeDatjes

Door de tegenvallende resultaten in 2023 gaan er steeds meer geruchten rond, op de Veenelanden, dat trainer Koos op korte termijn het veld moet ruimen. Helemaal nu bleek dat de trainer zelf koos om afgelopen week een weekend weg te gaan. In de spelersgroep is er al een stemmingsronde gaande. Ook de supporters lijken het niet meer te pikken en kwamen al met verschillende protesten op social media. #Koosout? We houden jullie op de hoogte.

De volgers van ZA3 weten dat de beste voetballer van PH al een tijdje buitenspel staat met een blessure. Wat nu blijkt, in de 3e helft van afgelopen zaterdag, is dat het om een slokdarm blessure gaat. Aan de foto te zien, snappen we nu ook waarom. Ik ken het zelf niet, maar de familie Haghuis is er nogal dol op.

Afgelopen zaterdag was er een matige bezetting in de kantine, dus besloot Hans om op het eind nog even 2 kannetjes te halen voor de echte drinkers; Lange, Jelle en Vuller. Hier had onze robuuste man geen rekening mee gehouden en had in de tussentijd snel een bestelling geplaatst bij Ben Wok. Gelukkig was Jelle net op tijd om te genieten van z’n bestelling.