skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH Za3 Wint In Hardenberg

PH za3 wint in Hardenberg

Afgelopen zaterdag stond, op een mooie zonovergoten lentedag, het Oktoberfest op het programma. Logischerwijs kwamen er daarom veel afmeldingen voor de wedstrijd tegen HHC. “Een goeie voorbereiding van de slokdarm, begint immers al in de middag”, aldus een van de afwezigen, HiV.

Gelukkig was Joshua de bereid mee te doen met de slechts 12 aanwezigen in Hardenberg.

Trainer Koos ervoor om met de volgende spelers op de bank te beginnen:

Quicks, onze nieuwe aanwinst was nog niet fit genoeg, nadat hij 3 weken op zoek naar de Big Five met zijn kin op een kussen had gelegen.

Rupen…

Patrick, Bossen, Rick, Sjoerd, Joshua, Twan, Nick, Thijs, Boog, Bart en Philip begonnen de wedstrijd als vanouds en keken al snel tegen een achterstand aan, na fraai afwerken door Hans in eigen doel. Een prima voorzet werd vakkundig binnen gekopt.

Na omzettingen van gelegenheidstrainer Bart, die ondergetekende van positie wisselde met Bossen, begon het bij PH beter te lopen, waarna de 1-1 volgde. Een vrije bal aan de rand van de 16 werd feilloos ingeschoten door Hans, die niet van slag was na zijn eigen goal.

De wedstrijd op bleef op hoog tempo heen en weer golven. Mede door de 532-opstelling van HHC opstelling kregen zowel PH als HHC moeilijk grip op het middelveld. Helaas kwam na een miscommunicatie achterin de defensie bij PH, de de thuisclub op 2-1. Spondtrainer Joost besloot om te wisselen en bracht Quicks ipv Thijs. Dit tot verdriet van Twan, die voor de wedstrijd al voorstelde dat het verstandiger was om met hem als wissel te starten, “en anders fake ik wel een blessure”, sprak hij aangedaan. Met de inbreng van quicks ging PH op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam van de voeten van Bart, die eerst moeite had om de voorzet van Bossen onder controle te krijgen maar daarna beheerst door de benen van de keeper afrondde. HHC had steeds minder de bal en kwam er nog spaarzaam uit met wat snelle counters. Een counter werd vakkundig maar toch onrechtmatig gestopt door Hans waarna de vrije trap op de rand van de zestien in de 3-2 resulteerde. Met weer een tactische wijziging, dit keer van de dokter, kwam Rupen binnen de lijnen voor Twan. Hierna volgde snel de 3-3, ook uit een vrije trap, dit keer van Vuller, waarna het elan was gebroken bij de Hardenbergers.

De 3-4 volgde redelijk snel daarna, weer van Vuller, met een afstandsschot zoals hij ze vaker maakt. PH kwam daarna niet meer in de problemen en voetbalde de 90 minuten beheerst uit.

Komende zaterdag staat het optreden van Michael Pigge op de programma in de Tine. Daarvoor spelen we om 12:30 thuis tegen Helios.

Pipo

Hilux was het roerend eens dat voor een Oktoberfest niet gevoetbald kon worden. Helaas vergat hij na de training om net als Hiv een blessure te faken. Hij besloot daarom om met de navigatie van Little naar Hardenberg te gaan. Naar verluidt is hij nog steeds op zoek naar het sportcomplex.

Joost concludeerde dat Boog de enige roker nog is van het team. Fred vertelde met een grote glimlach dat hij echter ook kon genieten van een heerlijk sigaretje. Maar zei hij erbij: “ik ben geen echte roker”. Alleen op feestjes en partijen of als het echt gezellig is rook ik nog een sigaret. Op de vraag wanneer hij dan voor het laatst had gerookt, gaf hij tevreden aan dat het 30 jaar geleden was.

Een groot aantal afwezigen waren gezamenlijk naar Amsterdam voor een weekendje PES Pottn.

Het potje van de lamme tegen de blinde is gewonnen door Remco. Ondanks zijn bescheidenheid mag Remco zich een jaar, de beste PES Pottn speler van PH noemen.

Het warme weer aan het eind van deze oktobermaand is te danken aan een Spaanse Pluim. Hulsink kon beamen dat hij ook zeer kon genieten van een Spaanse Pruim. Twan keek bedenkelijk bij het horen van deze woorden, het enige dat hij zich kon herinneren van Mallorca, was zijn Spaanse kraag.

Quicks, terug van weg geweest, heeft in 3 weken Zuid-Afrika helaas de Big Five niet weten te spotten. Aan het bleke huidje van Quix, waar Bugs jaloers op zou zijn, was al te zien dat hij alleen in de nachtelijke uurtjes op zoek ging. Het bleef daarom bij The Big Three, wel mooi samen op camera vastgelegd.

Back To Top