WEEKVERSLAG 2 FASE 1 JEUGD PH ALMELO

Op de foto:

Deze toppers van PH JO8-2 namen drie punten mee uit Wierden!

Het was weer een bloedwarme week op sportpark Veenelanden, maar daar gingen de jongens en meisjes van PH niet voor opzij. Er werd weer hard getraind en gevoetbald met veel mooie resultaten. Daarover straks meer in de massaal ingestuurde wedstrijdverslagen. Verder was er een officiële aftrap voor de trainers en teammanagers waarin Coach Club werd gepresenteerd en nodigen wij de ouders uit op 12 oktober voor een bijeenkomst van NOC-NSF over de rol als sportouder. Dat en nog veel meer in weekverslag nummer 2!

Veel leesplezier toegewenst!

Met sportieve groet,

Arjan Laarman

Coördinator Algemene Jeugdzaken

UITNODIGING OUDERS BIJEENKOMST NOC-NSF VOOR SPORTOUDERS (12 OKTOBER)
Wij hebben allemaal geleerd, dat binnen talentontwikkeling de driehoek ouder – coach – sporter belangrijk is. Maar hoe nemen we de ouders mee in het traject van hun kind? Hoe kun je als sportouder je kind optimaal steunen? Patrick van Bruggen van stichting topsport van NOC-NSF kan dit haarfijn uitleggen.

In de workshop die hij op 12 oktober bij PH Almelo geeft van 19.00 uur tot 20.30 uur voor sportouders komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Talentontwikkeling is geen sprint (heb geduld)
  • Hou de ambitie bij je kind,
  • Kinderen hebben de volgende wensen t.a.v. hun ouders:
  • Niet zeiken in de auto op weg naar de wedstrijd en na de wedstrijd
  • Onvoorwaardelijke vertrouwen geven
  • Positieve aandacht geven
  • Feedforward geven
  • Wat zijn de maatschappelijk positieve elementen aan een topsportopleiding?
  • Puberteit
  • Mentale druk
  • Oefening met de ouders (wat gaan jullie anders doen?)

Wil je als sportouder van PH Almelo hieraan deelnemen, geef je dan voor 20 september op door te mailen naar aanmelden@phalmelo.nl

Wij zien je dan graag op donderdag 12 oktober om 19.00 uur in de PH kantine!

SAMENWERKING COACH CLUB

Afgelopen woensdagavond stond voor de jeugdtrainers en teammanagers van PH de officiële aftrap van het nieuwe seizoen op het programma. Deze bijeenkomst stond volledig in het teken over de nieuwe samenwerking met Coach Club. Benjamin Sietsma van Coach Club gaf aan zo’n 30 jeugdtrainers en teammanagers een presentatie en uitleg over de voordelen van Coach Club. De desbetreffende trainers hebben zich die avond ook meteen aangemeld voor de app. Was je die avond niet aanwezig, en heb je je nog niet aangemeld? Laat het dan weten aan je coördinator.

MINI’S PH TEAM VAN DE WEEK OP 30 SEPTEMBER

Op 30 september zijn de mini’s van PH team van de week bij de wedstrijd PH 1 tegen Tubantia 1. De activiteitencommissie is achter de schermen druk bezig om het programma in elkaar te zetten. Jullie ontvangen binnenkort de definitieve uitnodiging. Daarnaast zal er ook weer een pupil van de week worden aangewezen.

KAMPIOENENPARADE

Elk jaar organiseren sportbedrijf Almelo in samenwerking met Heracles Almelo een Kampioenenparade. Tijdens deze Kampioenenparade worden Almelose sporters op feestelijke wijze gehuldigd voor hun bijzondere prestaties. In de rust van de wedstrijd tegen FC Utrecht (aanstaande zaterdag, 21:00) krijgen alle Almelose kampioenen de kans om een ereronde te lopen bij Erve Asito. Vanuit PH nemen ook weer een aantal teams aan deel.

INGESTUURDE WEDSTRIJDVERSLAGEN

JO8-1:

De jo8-1 speelde vandaag hun allereerste wedstrijd ik vond dat ze echt als een team hard aan het werken waren voor elkaar. Er waren zeker dingen dat beter konden maar voor de eerste wedstrijd ben ik zeer tevreden uiteindelijk toch met 3-5 verloren.

JO8-2:
Vandaag mochten we met PH jo8-2 uit tegen Juventa jo8-1. Op deze warme ochtend stonden we scherp en dat ondanks de warmte. Iedereen had er zin in en dat was in de wedstrijd goed terug te zien. Binnen een aantal minuten pakten we dan ook een voorsprong van 0-3. Na 20 minuten spelen stonden we op een stand van 1-5 hiermee gingen we de rust in. Helaas in de laatste minuten spelen kregen we allemaal wat last van de warmte maar wisten de voorsprong toch te behouden, door een fantastisch team spel gingen we met winst terug na Almelo. Eindstand 3-8 ⚽

JO9-1:
de 9-1 speelde vandaag tegen ON jo9-2 vorige week was het best rustig dat ging deze week ging dat veel beter met mooie aanvallen en goed rust bewaard wonnen we met 11-2

JO9-3:
Svzw jo9-4 vs PH jo9-3
Omdat afgelopen week onze eerste wedstrijd werd afgelast, hebben we vanochtend onze allereerste wedstrijd mogen spelen van het nieuwe seizoen. De kinderen hadden er allemaal enorm veel zin! ondanks de hitte gingen ze er 100% voor. En wat werd er ongelofelijk goed gevoetbald! Onze keeper had een relaxte ochtend want veel had die niet te doen 🤣
Welverdiende winst voor PH met een eindstand van 0-19 💛🖤

JO10-1:
Vandaag mocht de jo10-1 het opnemen tegen jcle slagharen 10-1.
Helaas toch weer een maatje te groot, ze hebben er goed voor gezorgd dat wij totaal niet aan voetballen kwamen. Een aantal keer toch wel goed doorgekomen en zo 1 keer kunnen scoren.
De tegenstander had de wedstrijd goed onder controle en wisten maar liefst 15 keer te scoren.
Eindstand 1-15, na de eerste blok toch maar een klasse lager indelen.

MO11-1:
Op deze snikhete zaterdag eindigde de wedstrijd tussen PH Almelo en Sportlust Vroomshoop in 1-8. Bij rust stond het 1-7, en dat ene doelpunt voor PH Almelo werd gemaakt door Tyshara.
Vanaf het begin was duidelijk dat beide teams er vol voor wilden gaan, ondanks de hete weersomstandigheden. Sportlust Vroomshoop speelde beter en scoorde snel doelpunten, waardoor ze met 1-7 voor stonden bij de rust.
Het leukste moment voor PH Almelo kwam vlak voor de rust, toen Tyshara een heel mooi doelpunt maakte. Alleen op de keeper afgaand wist ze koel en beheerst de keeper te passeren.
Isabella, de keeper van PH Almelo, verdient ook een pluim voor haar moedige optreden onder de hete zon. Ze deed het heel goed door veel belangrijke schoten tegen te houden.
Diara, de aanvoerder van PH Almelo, ging voorop in de strijd en gaf niet op, zelfs niet toen ze ver achter stonden. Dat was heel knap van haar; net als de rest van het team trouwens.
Het hele team van PH Almelo verdient natuurlijk een compliment voor het harde werk. Ze bleven vechten tot het einde, wat laat zien dat ze echt van voetbal houden en er ondanks een tweede verliespartij nog steeds plezier in hebben en dat is altijd het belangrijkste om te hebben.
Hoewel Sportlust Vroomshoop uiteindelijk met 1-8 won, zijn we weer trots op de meiden van MO-11. Met nog paar mogelijkheden aan het einde van de wedstrijd had er nog een doelpuntje meer ingezeten, maar die bewaren de meiden dan vast en zeker voor volgende week. Dan spelen we een uitwedstrijd om 09:00 bij s.c. Lemele. Supporters bedankt voor het aanmoedigen en wij zien elkaar weer langs de lijn bij een nieuwe wedstrijd 😁⚽️☀️

JO11-2:
Deze week speelde JO11-2 een inhaalwedstrijd bij Luctor op woensdag en hadden ze zaterdag Zenderen thuis. Na in de brandende hitte tegen Luctors eerste met 17-2 verloren te hebben, hebben ze dit goedgemaakt op zaterdag. Na 5-0 voorsprong tijdens half tijd, werd het toch nog spannend in de tweede helft, en eindigde de wedstrijd 5-3 voor PH. Super scherp gespeeld, ze zijn helemaal klaar voor het seizoen!

JO11-3:

Vandaag speelde JO11-3 de eerste wedstrijd van het seizoen. En dus ook voor het eerst op een half veld! We moesten uit tegen AVC Heracles. Na onze goede 0-1 werd het even later 1-1. En toen begon het bij ons steeds beter te lopen. Goede acties, mooie passjes en we liepen snel uit naar maar liefst 1-7! De eindstand was 2-10 en we waren allemaal heel blij, ook met het welverdiende ijsje na afloop! Want warm was het vandaag zeker!

JO12-1:
Na vorige week te hebben verloren zonder vooraf goed te hebben kunnen trainen ivm de vakantie. Mochten we vandaag na een week lekker te hebben getraind thuis aanvangen tegen Dos ’37.
We begonnen sterk met een aantal mooie kansen maar helaas kwamen we op een 0-1 achterstand. Na een behoorlijke overtreding kregen de tegenstanders ook nog een penalty mee. Gelukkig ging deze er niet. In de 2e kwart hebben we de stand gelijk kunnen trekken na een mooie aanval en ging we de rust in met een 1-1 stand.
In de 2e helft begonnen we ijzersterk en met een paar mooie aanvallen liepen we al snel uit naar een 5-1 voorsprong. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd afgesloten met een 7-1 overwinning. Die misschien nog wel veel hoger had kunnen zijn maar we moesten de tegenstanders ook nog een beetje hoop geven😉😅
Supertrots op de prestaties van de boys en girl met mooi voetbal⚽ Aankomende week lekker trainen en dan wacht zaterdag STEVO op ons.

MO13-1:
Vandaag om 10:30 mocht MO13-1 thuis tegen SVO MO13-2. Het was al bloedjelink heet op het veld tijdens de lome warming up. Respect voor de teams die nog na ons moeten! 🥵🥵
We begonnen met een iets andere opstelling op het middenveld dan vorige week: 4 in ruit ipv 3. Sneller druk zetten en de bal veroveren. Dit pakte goed uit. De start was toch wat onwennig, veel voor ons doel verdedigen maar na 10 minuutjes waren de meiden warm gespeeld en ging het om het echie. We speelden goed met elkaar samen.
Verdedigers gingen de duels schouder aan schouder aan, voorzetten kwamen mooi over en de aanvallen via de vleugels liepen goed. Dat zorgde voor een prima 2-0 voorsprong en liepen uit naar 3-2. We sloten af met 4-2 winst! Puike teamprestatie voor de meiden. Ze hebben met z’n 15 er keihard geknokt! 💪🏼🦵🏼⚽

JO13-1:
Oranje Nassau jo13-1 PH Almelo jo13-1
PH JO13-1 had vandaag een bekende tegenstander op het programma staan, namelijk Oranje Nassau.
Vandaag kregen wij hulp van René de Visscher, in de kleedkamer was al duidelijk te zien dat een trainer met veel ervaring een impact kan hebben op jonge spelers.
Vanuit de aftrap maakte ON een fout en dit zorgde ervoor dat Cenk de bal mee kreeg in de 16 meter en in 2e instantie de bal in de goal kreeg.
Nog geen 10 seconden later ontstond er een zelfde situatie alleen dan aan de rechterflank van ON. Tim liep op de keeper af, helaas belandde de bal deze keer niet in het net.
De hele 1e helft regende het kansen alleen werden deze kansen net niet afgemaakt.
Tijdens de rust is er nog even gepraat over hoe we de tegenstander nog harder konden aanpakken met betrekking tot het druk zetten.
Dit werd goed opgepakt door de jongens en ON kon de rest van de 2e helft geen kant op.
PH bleef maar kansen krijgen gedurende de 2e helft alleen was er het gevoel als hij er bij ons niet in gaat dan krijgt de tegenstander nog wel een keer een kans.
Helaas was er achterin een kleine miscommunicatie waar ON slim gebruik van maakte. Stand 1-1
Daarna kwamen er nog meer kansen die weer niet afgemaakt werden. Voetballend was PH veel sterker dan afgelopen week en dit zag je ook wel aan het balbezit in de wedstrijd.
Op het einde ontstond er veel irritatie en als de scheidsrechter dan ook nog een rare keuze maakt dan helpt dat niet mee natuurlijk.
Een hele verbetering van afgelopen week waar we trots op mogen zijn, helaas een minder resultaat. Volgende week beter!! Eindstand 1-1

JO13-2:
JO13-2 speelde vandaag de eerste wedstrijd in Geesteren tegen STEVO O13-1. PH begon scherp en sterk aan de wedstrijd. Stevo werd vastgezet en dat resulteerde binnen 5 minuten al in de 0-1. Ook daarna werd goed gevoetbald, volgden veel kansen en scoorde Deon ook de 0-2 en 0-3 waardoor hij zijn hattrick te pakken had. Voor rust werd het ook nog 0-4 voor PH.

Na rust stond er een heel ander Stevo en namen zij de regie. Toch scoorde PH de 0-5. Stevo nam daarna weer het heft in handen, kreeg veel kansen en maakte de 1-5. Nadat ze nog een aantal goede kansen en een penalty misten, maakte PH het af en scoorde uit een counter de 1-6, wat tevens de eindstand was.

Een mooie start van het seizoen dus op naar volgende week!!

MO15-1:

MO15-1 mocht op deze warme zaterdag naar Tubbergen om daar tegen de MO15-1 te spelen. Onze meiden keken naar de tegenstander en zeiden direct: wat zijn ze allemaal groot. Deze meiden spelen ook al voor het 2e jaar in de O15. Dit verschil was ook goed te zien op het veld. Onze meiden hebben enorm hard gestreden, maar de tegenstander was beter en sterker. Gelukkig lieten de meiden zich niet uit het veld slaan, en hebben er alles aan gedaan om de meiden van TVC tegen te houden en zelf nog geprobeerd te scoren. Wies heeft dan ook veel ballen tegengehouden en Angel heeft in de tweede helft bijna nog gescoord. Met rust stonden we 3-0 achter, in de tweede helft zijn daar nog drie tegendoelpunten bijgekomen, 6-0 is de einduitslag. Een wedstrijd waar we veel van kunnen leren en er op die manier ook op zullen terug kijken.

JO19-1:
JO19-1 kon in de hitte richting HHC. Bij aankomst hadden we al een raar vermoeden dat we op een niet al te prettig veld moesten spelen. Zeker geen excuus, maar het veld was bijna een keer zo klein als een “normaal” veld. Vanaf zijlijn tot 16 was 3 stappen. Desondanks, schouders eronder en proberen vanuit achter op te bouwen. Ik moet zeggen dat dit ook wel geprobeerd werd maar het veld was zo klein dat er gewoon heel weinig ruimte was voor de vrije man. Waar wel echt de ruimte lag was achter de verdediging. 0-1. Uit het niets een vrije bal tegen. 1-1. De wedstrijd begon steeds fysieker en pittiger te worden. We lieten ons meeslepen door emoties van de tegenstander en dat resulteerde er eigenlijk in dat we meer met elkaar bezig waren dan het spelletje.
Een moment van kalmte en koppie erbij in we scoren binnen 5 minuten 2 keer, terwijl dit ook 4/5 keer had kunnen zijn met 2 ballen op de lat.
In de rust (1-3) aangegeven dat ondanks warrige beslissingen en de fysieke tegenstander ,we ons koppie erbij moeten houden. Lekker voetballen, die bal het werk laten doen.
Ik vind dat we dat in de tweede helft echt veel beter hebben gedaan. De spelers werden regelmatig onderuit geschopt of nageschopt.
Mooie goal uit vrijebal 1-4. Laatste minuut nog 2-4