skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Einde Bekertoernooi PH ZA3

Einde bekertoernooi PH ZA3

Na een prachtig schilderij, een aankomend standbeeld en een afscheidswedstrijd van een echte clubheld in de Grolsch veste , is het zaterdagmiddag tijd voor een potje bekervoetbal op niveau.

De gebroeders Brama lieten de training verstek gaan, want zij speelden vrijdagavond allen een wedstrijd in een ware tempel, voor 25.000 man. Velen uit ons team waren ook aanwezig in de tempel genaamd ; de Grolsch veste’,dus hadden zij niet de gewenste rustige vrijdagavond the day before ,zoals Koos dat graag ziet. 3 keer in de week voetballen is teveel van het goede, dus namen de gebroeders Brama donderdagavond rust. Voor Wout, Joost en Thijs is 2 keer in de week op respectievelijk leeftijd ook teveel, dus zij namen de zaterdagmiddag rust.

We moesten nog meer teamgenoten missen, want onze NTH is er ingetrapt, en stapt in het huwelijksbootje. En om goed in het huwelijksbootje te stappen, hebben zijn vrienden een boottochtje in Utrecht georganiseerd, om zo eerst te oefenen om in het (huwelijks) bootje te stappen.. Terwijl die boys zich aardig in de olie werkten, werkten wij ons aardig in het zweet…

Het was een warme zaterdagmiddag, en om 14:00 werden de volgende mannen het veld ingestuurd : Vraide in de goal.

Heerschop, Hans , Olde en Mini in de verdediging.

Bennie, bossen en Vuller op het middenveld.

Gijs, lange en periek 8.2 in de aanval.

Voor de wedstrijd gaf Dewi aan dat er een nieuwe periek 8.2 het veld op kwam. Het was echter nog wel een beta versie, en er zaten nog wat buggsss in. En die zat er niet in, want ik heb de beste speler Remco Haghouse niet in levende lijve gezien op de venelanden.

Het was PH die de beste kansen kreeg..

Na een goed één-tweetje van Periek 8.2 en Vuller, was het Vuller die vrij voor de goal kwam, en hem met uiterste precisie naast de linkerkant van de linkerpaal schoof. We zagen idd een Periek 8.2 met Bugs, want Periekie had die bal nooit gegeven en zou zelf schieten. Dus bugs moest wel in periekie zitten.

De tweede grote kans die om zeep werd geholpen, kwam op naam van bossen.

Na een onderschepping van bossen rond hun 16 meter gebied, kwam hij alleen de keeper met Periek 8.2 aan zijn linker flank. Bossen besloot zelf te schieten, en schoof hem met uiterste precisie langs de linkerkant van de linkerpaal. Periek 8.2 vroeg boos waarom hij hem niet gewoon op zij tikte. Zou de oude Periek 8.2 dan misschien in bossen zijn gekropen ??

Vraide hield de eerste helft een clean sheet, en we gingen met 0-0 de rust in.

Heerschop, Vuller, Lange en Mini konden niet meer dan 45 minuten volhouden en vroegen een wissel aan. De tweede helft gingen als volgt het veld in :

Vraide in de goal

Bennie, Hans, Olla, Gais

Bossen Bertus Luske

Boog, Periek 8.2

Bennie zei voor de aftrap met een lachend gezicht; wat een titje die Heerschop, hij kan het weer niet aan. Nog geen 5 minuten later was het de tegenstander van Bennie die met een individuele actie Bennie het bos in stuurde, en de 0-1 binnen schoot. Toen Bennie er op werd geattendeerd, dat zijn tegenstander puur rechts was, dus naar binnen zou gaan en dan gaat pleren, was Bennie zijn reactie : ik kan nooit zo snel van de ene been naar de andere been. Bennie had hem vrijdagavond natuurlijk goed geraakt, want hij is de aanvoerder van Gremma boys. Bennie, we zijn trots dat je daardoor je man liet lopen. We begrijpen het.

De betere kansen kwamen de 2e helft van Neo, en niet veel later stond de 0-2 op het scorebord. PH had nog wat mogelijkheden, maar het waren de boys van Koos niet gegund. Wellicht zal het een keer helpen als onze trainer Koos erbij is, want het was de 2e wedstrijd op rij dat hij in afwezigheid schitterde, en niet tactisch kon ingrijpen. Even later werd Vraide voor de 3e keer gepasseerd, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Onze vlagger zelf wist niet dat het buitenspel was, maar het schijnt dat als de voorstopper achter Vraide staat,dus de laatste man, en Vraide dus eventjes voorstopper word, de laatste man buitenspel niet opheft. Dus eigenlijk is die laatste man dus toch geen laatste man, want ook al staat hij er, hij telt toch niet mee op dat moment.

PH verloor dus haar 2e wedstrijd op rij.

Na de aftrap, waren er een paar dorstige teamgenoten die met kannetjes bier richting onze dug-out. Dat was natuurlijk niemand anders dan de aanvoerder van de Gremma’s, de tetter Bennie. Samen met Langnek. Na een paar koude rakkers op het dakterras, gaan we donderdag toewerken naar de wedstrijd tegen DOS’37 3.

De laatste bekerwedstrijd voor dit seizoen, want met 0 punten uit 2 wedstrijden, houden de mannen van za3 het voor gezien in de beker. Lekker een paar vrije weekenden.

 

Met sportieve groet Bossen

 

Back To Top