Weekverslag 2 Fase 1

Weekverslag 2 fase 1

Een bomvol weekverslag met wedstrijdverslagen van afgelopen weekend. Enorm fijn om te zien dat iedereen weer zo enthousiast is gestart. Veel leesplezier!

Updates:

OUDERBIJEENKOMST

Vanavond staat de ouderbijeenkomst op het programma. Om 18:45 starten we en het duurt tot ongeveer 19:30. Tijdens deze bijeenkomst ga ik (Tim van Vlijmen) geïnteresseerden bijpraten over het beleid, de gemaakte afspraken en de communicatie vormen binnen de jeugdopleiding van PH.

AJAX CLINIC:

Wil jij in de herfstvakantie een dag lang trainen als een Ajax-speler? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie en meld je snel aan voor de Ajax Clinic! Een leuk cadeau om weg te geven!

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

PH JO8-1:

Vanmorgen mochten onze jongens van Ph jo8-1 voetballen tegen Deto jo8-3. Onze tegenstander die net allemaal over waren gekomen van de mini’s waren voor onze team dan ook niet echt een tegenstander. Al gauw stond het na 5 minuten spelen dan ook al 4-0 vóór PH jo8-1. Ook al was het spel aan onze kant niet zo heel best en dit kwam name door kluitjes voetbal van de tegenstander. Uitsluitend hebben wij gewonnen met 10-2 en zien wij voornamelijk een mooie groep die stuk voor stuk mooie ontwikkelingen maken.

PH JO8-2:

Vandaag moest jo8-2 tegen Heracles voetballen.

Het was een mooi begin waar beide teams erg gelijk opgingen.

Na tien minuten was het 1-1

De tweede tien minuten bleef de wedstrijd aardig hetzelfde maar helaas 2-1 achter.

De derde tien minuten was de concentratie even weg waardoor de tegenstander snel uitliep naar 7-2 dit was niet nodig.

Dus even de jongens toegesproken dat ze meer op de bal moesten voetballen en in de laatste tien minuten zag je dit terug.

De eindstand 8-3 was terecht maar het had ook andersom kunnen zijn.

Trots op de jongens voor het mooie samenspel. Op naar de volgende wedstrijd

PH JO8-3:

Vandaag tegen MVV verloren met 13-2 (hoe dan!)

Heel simpel MVV heeft een oud Heracles/Turkije speler als trainer en die kennis is overduidelijk te zien t.o.v. ons. Ook zijn zoon was keigoed uiteraard en sleept simpel zijn team naar de overwinning. Was dit het? NEE. We herkenden onze kids met de capaciteiten zeker niet terug vandaag en dus was het een chaotisch dagje. Ergste was dat ze ook totaal geen plezier hadden waarin wij als coaches onze moed al bijna opgaven.. Doen we dat? NOPE! Goed hard tegenaan en bezig met de verbeterpunten. Op naar de volgende wedstrijd…💪🏻

PH JO9-1:

O9-1 mocht in alle vroegte naar Hellendoorn. De kinderen begonnen zeer goed en stonden binnen een aantal minuten met 3-0 voor. De 2e 10 minuten verliep wat minder soepel, het samenspel verliep wat minder en de verdedigende taken werden wat vaker vergeten. Hierdoor kwam Hellendoorn wat beter in de wedstrijd met een paar tegendoelpunten tot gevolg. De 2e helft begon met een 2-4 tussenstand en Hellendoorn was nog steeds wat scherper. Met als gevolg dat we de laatste 10 minuten een 5-4 voorsprong moesten verdedigen. De spanning was voelbaar, zowel op het veld als daarbuiten. Gelukkig werd er de laatste 10 min niet meer gescoord en gingen de punten mee terug naar Almelo! Goed gedaan!

PH JO9-2:

JO9-2  mocht vandaag uit naar Juventa. Vol goede moed begonnen ze de wedstrijd. Er werd netjes samengespeeld en niet allemaal op een kluitje. Helaas was Juventa te sterk en kregen ze goal na goal om de oren.

Toen ook onze keeper geblesseerd het veld moest verlaten en er geen wissel meer over was,  zonk de moed een beetje in de schoenen. Maar wat hebben ze gevochten,  tot de laatste minuut en met opgeheven hoofd.

We kijken terug op een wedstrijd waar we goed terug konden zien waar op getraind was.  De score is daarom ook niet belangrijk😉

PH MO11-1:

Vanmorgen mochten we voor het eerst de wei weer in. BWO MO11-2 komt bij ons op bezoek. De eerste wedstrijd tegen een meidenvoetbalteam. PH MO11-1 had er zin in en dat was ook te merken. Ze begonnen fanatiek op de bal te verdedigen en dat resulteerde snel in een prachtig goal, een boog vanaf een meter of 15. 1-0! Het fanatieke bleef in het spel en we liepen uit naar 2-0. Een keer niet opletten kostte ons een tegengoal.  Uiteindelijk komt de eindstand op 3-1! GEWONNEN🥳🥳

We hebben leuk gevoetbald, als een team gespeeld en samengespeeld. Iedereen zette een stap extra en dat was mooi om te zien. 💪🏼

PH JO11-2:

Aangezien wij als JO11-2 vorige week vrij waren mochten we vanmorgen onze eerste wedstrijd spelen en dat deden we bij TVC’28 te Tubbergen.

Onze toppers gingen het veld op en werd de eerste kwart behoorlijk terug gedrongen op eigen helft en kwamen redelijk snel achter met 1-0😔. Met kunst en vliegwerk soms hielden we het vol en gingen we de 2de kwart in.. ook hier kregen we 1 goal tegen en we gingen dus met 2-0 achter de rust in!!  In de rust de kids bij mekaar gehaald en echt dikke complimenten gegeven over hoe ze aan het voetballen zijn, wat een strijd en passie!! 3de kwart begon en het spel begon steeds meer op en neer te golven van enkele kansen in de eerste en tweede kwart begonnen we steeds meer van ons af te bijten… ware t niet dat we in 1x met 3-0 achter stonden!! Door een mooie aanval kwamen we op 3-1 en einde van kwart 3.. kids bij mekaar gehaald en nog 1x het strijdplan besproken en het resulteerde in een mooie goal voor ons 3-2 en we hebben zelfs nog een aantal kansen gehad op de 3-3 alleen we waren zo fanatiek aan het aanvallen dat we vergaten om in de laatste seconde te verdedigen en TVC kwam er goed uit en dus uiteindelijk is het 4-2 geworden voor TVC’28.

Wij als trainers zijn apetrots op hoe de toppers hebben gevochten op het veld en kijken met veel zin uit naar dinsdag om weer lekker te gaan trainen⚽

PH JO12-1:

Vandaag heeft JO12-1 de eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen SV Almelo. Met een aantal nieuwe jongens in het team was het even zoeken welke posities voor iedereen het beste was. In de rust stond het ook 1-6 voor sv Almelo. Tijdens de rust hebben we wat verschuivingen gedaan vwb de opstelling en dat zagen we ook terug in de 2e helft met goed samenspel. Uiteindelijk met 4-10 verloren. Hebben veel goede dingen gezien, maar natuurlijk ook verbeterpunten. Die nemen we mee tijdens de trainingen om nog beter te worden. Ik moet er wel bij zeggen dat SV Almelo alleen maar van afstand schieten.

PH JO13-1:

PH JO13-1 ging vandaag op bezoek bij AVC Heracles JO13-1. Geen onbekende voor ons. Zo kwamen wij onze stadsgenoten ook al op het Wout Brama Toernooi tegen. Toen wonnen wij met “gemak” van ze. En met zo’n instelling gingen de jongens ook het veld in. Met daaroverheen ook nog eens wat weinig slaap voor sommige spelers. Want de plaatselijke trots speelde vrijdagavond thuis tegen VVV Venlo. En daar moesten sommigen naar toe. Kortom het werd een dramatische wedstrijd. Met 6-0 werden onze jongens naar huis gestuurd. Laat het een mooi leermoment zijn voor onze boys, want om in JO13-1 te spelen vraagt immers om discipline, scherpheid en 100 procent inzet.

PH JO17-1:

Sv Enter JO17-1 – PH JO17-1.

Vandaag onze eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

De oefenwedstrijden waren ruim gewonnen en daardoor gingen we met goede moed naar Enter.

Vooraf afgesproken de tegenstander onder druk te zetten en dat lukte ook heel goed. Enter kwam bijna niet op onze helft.

We kwamen dan ook terecht op 0-1. Door een mooie voorzet van Pim G werd de bal keurig binnen gekopt door Arjan.

Uit het niets maakte Enter gelijk. Even niet opletten en de bal lag erin.

Wel hebben we het daarna weer heel goed opgepakt en bleven druk uitvoeren en kregen ook genoeg kansen om de 1-2  te maken.

Uiteindelijk kreeg Sem de bal voor zijn  voeten bij een hoekschop en tikte de bal binnen. Vlak daarna werd het 1-3. Door druk te blijven zettten raakte de keeper van Enter in paniek en schoot de bal tegen Luca aan en de bal rolde het lege doel in.

Vanaf dat moment waren we superieur en hadden we de score veel verder moeten uitbreiden.

In de rust had de trainer niet veel op te merken, behalve dat we de kansen af moeten maken.

De tweede helft was hetzelfde als de eerste helft. Wij vooral op de helft van Enter aan het voetballen, maar de kansen niet af maken.

En dan geldt de oude voetbalwet. De doelpunten vallen dan aan de andere kant. Twee momenten dat we net iets te veel naar voren willen en uit de counter een doelpunt tegen uitslag 3-3.

Daar moeten we mee bezig, want gezien onze competitie indeling verwacht ik dat we alle wedstrijden op de helft van de tegenstander zullen spelen.

Jammer van het gelijkspel, maar wel uitgevoerd wat we vooraf hadden afgesproken.