skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
ZA3 Wint De Wedstrijd Waar Niks Te Winnen Valt

ZA3 wint de wedstrijd waar niks te winnen valt

Afgelopen zaterdag stond om ‘4 uur bier uur’ de bekerwedstrijd tegen en bij Tubantia op het programma. Na de nederlaag tegen Victoria en het ‘verdwijnen’ van ON uit de beker, was er geen mogelijkheid voor de mannen van TrainerKoos om door te gaan naar de volgende ronde. Ondanks dat er niks op het spel stond, vond deze wedstrijd uiteraard plaats op het hoofdveld en was het 1e van Tubantia verwezen naar het tweede veld. Vanwege de kleine selectie van 23 spelers werden deze week Rik van de Belt, Deniz Oztas en Ruud Gasthuispeler, ookwel ZZPHer, toegevoegd aan het sterrenensemble. Nadat de raket van Bezos uit de lucht was geschoten werden de volgende mannen de wei in gestuurd:

Kepa: Rik vd Belt
Verdediging: Gijs, Hans, Ruud, Juspan
Middenveld: Deniz(’60 Litt), Lit(’45 Thijs), Vuller
Aanval: Perik, Joost (’30 Niekph), Philip(’45 Bossen)

De wedstrijd

Tubantia begon met een 4-4-2 opstelling en dat was toch even wennen voor ze. Hun linker kant, voor de kijkers rechts, maar dan ziet u links niets, lag volledig open. Gijs die wel van een beetje stomen houd, kon zodoende een bal die op weg was om de achterlijn van Tubantia te passeren nog net voorzetten. De oplettende Philip wist deze lastige stuiterbal met zijn hoofd te promoveren tot doelpunt. 0-1. De razende start van PH was daarmee nog niet ten einde want een paar minuten later wist Deniz de bal perfect in de loop van de diepgaande Little te spelen, die behendig met zijn chocoladebeen wist af te ronden. 0-2. “Geet rap” Waren de droge woorden van de Dijk die de wedstrijd vanaf het Zuid-Amerikaanse continent aan het volgen was. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor PH en de goal van Tubantia kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. De linksback had een crossbal over zo’n 50 meter in gedachte en de slechte uitvoering bracht de bal in een mooie Boog die eindigde in de goal van z’n zwager. 1-2. Na een half uurtje moest aanvoerder Joost helaas het veld verlaten met een blessure, Niek die door Koos voorzichtig word gebracht mocht daardoor al vervroegd aantreden.

In de rust werden Philip en Little respectievelijk vervangen door Bossen en Thijs. Little zat er naar eigen zeggen aardig doorheen.

De tweede helft begon rommelig. Vooral Tubantia had moeite om te begrijpen wie ze nou waar en wanneer wouden wisselen. Zo werd een speler in de goal gezet, de keeper werd gewisseld, vervolgend kwam er toch weer een keeper het veld in, snapt u het nog? Na een kwartiertje was het de beurt aan Deniz om rust te krijgen. Gelukkig voor Little spelen we tegenwoordig in de B categorie en mogen we doorlopend wisselen. Zodoende betrad hij met een zucht en een kreun weer het veld. De uitgeputte man heeft wel ballen want hij gebruikte zijn eerste balbezit om twee man uit te spelen in de middencirkel. Blijkbaar kost dat minder kracht dan gewoon een balletje (of twee) breed te leggen. De tweede helft kabbelde voort waarbij er over en weer nog wat kansen werden gemist. Gelukkig wist Rik ons hierbij goed op voorsprong te houden en deed Bossen helaas zijn naam weer eens eer aan. Voordat de scheids voor het begin van de derde helft floot wist Perik de eindstand op het scorebord te zetten. Hij Periekte de bal netjes in het rechter hoekje. Bij navraag bij Perik bleek hij ook de assist te hebben gegeven. 1-3.

Hierbij wil ik Philip feliciteren met zijn nieuwe baan bij VDL. Ter ere van hem heb ik de Rebus vervangen voor een Philippine!

Philippine

  1. Bijnaam Patrick Hofland
  2. Bijnaam Yorick Modderman
  3. Bijnaam Thijs van Duiven
  4. Bijnaam Sjoerd Dijkstra
  5. Bijnaam Bart Brama
  6. Bijnaam Thijs Brama
  7. Bijnaam Twan Haghuis
  8. Bijnaam Rupen Sipaan
  9. Bijnaam Rik Meijer

Wist je dat?-jes

Afgelopen wedstrijd was Chef weer lekker in vorm. Naast zijn goaltje was er zowaar was er een verdedigende actie van deze assistkoning te aanschouwen. Met z’n noppen naar voren heroverde hij de bal op wilskracht, echter stond er wel een tegenstander tussen. Ondanks dat de oprechte Perieki nog aangaf dat hij alleen de bal raakte, vond de scheidsrechter het nodig om hiervoor een vrije trap aan Tubantia toe te kennen. De speler van Tubantia ging er geblesseerd af.

Deniz werd na aandringen van zichzelf toegevoegd aan de wedstrijdselectie. Zijn motto is: ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’. De half hoge man had dan ook de avond voor deze wedstrijd flink doorgehaald. Zijn reactie hierop was: “Dan hoef ik alleen nog een paar ballen de lucht in te schieten bij de warming-up toch?”. Ondanks dat na 60 minuten de koek wel op was speelde hij een prima wedstrijd met o.a. een assist. 5 minuten voordat hij er met kramp afging zei hij nog tevreden: “Bij jullie hoef ik gelukkig niet zoveel te lopen”. Wellicht is dat de reden dat hij zo graag mee doet.

Voor Little is de opening van het seizoen altijd zwaar. De lichtvoetige klaagspier was in de rust er dan ook als de kippen bij / haantje de voorste, toen er gevraagd werd wie gewisseld wou worden. “Ik moet gewoon een maand achter elkaar voetballen voordat ik weer fit ben”. Aangezien er al 3 teams uit de competitie zijn en we ook uit de beker liggen, gaat dit waarschijnlijk bij PH3 niet gebeuren, moet de sarcastische Litt hebben gedacht. Gelukkig gooit de KNVB roet in het eten en heeft de PH inmiddels ingedeeld in een competitie met wel 13 tegenstanders.

Jelle schitterde door zijn afwezigheid, hij was namelijk op het door hemzelf georganiseerde festival Into the Woods. Het is echter nog maar net dat deze boom van een kerel met dit bijltje hakt, hij heeft namelijk sinds kort pas het stokje overgenomen van Bossen. Ondanks dat Bossen toch wel een hoog aangeschreven stamboom heeft bleek hij niet uit het juiste hout te zijn gesneden om het festival te organiseren. Hij verloor meerdere keren zijn papieren agenda, zag door de bomen het bos niet meer en heeft het bijltje er dan ook bij neergegooid. Met fervent festivalganger Jelle aan het roer, valt de appel niet ver van de boom.

Gegroet,

Gijs

 

 

Back To Top