WEEKVERSLAG JEUGD PH ALMELO (WEEK 14)

Afgelopen zaterdag was het volop lente in Twente en Roos van MO11-1 was meteen on fire. En er was een heuse remontada gaande bij JO10-2. Lees verderop in de wedstrijdverslagen hoe dit allemaal gebeurde. Verder aandacht voor het meitoernooi en JO10-4 is team van de week.

MEI TOERNOOI

Op woensdag 1 mei vindt er weer een onderling toernooi plaats voor de mini’s t/m JO12 teams. Opgeven kan binnenkort bij je trainer.

TEAM VAN DE WEEK

20 april speelt PH 1 tegen Rigtersbleek. PH JO10-4 is dan team van de week. Gezien de stand op de ranglijst kan ons eerste elftal wel wat positiviteit gebruiken. Dus zet hem op boys!

JO8-2

De JO8-2 mocht zaterdagochtend de eerste wedstrijd van deze fase beginnen met een uitwedstrijd bij Hellendoorn. Een goede wedstrijd met prachtig samenspel, mooie doelpunten en hard werken werd uiteindelijk gewonnen met 2-12!!

JO9-1

9-1 had vanmorgen een uitwedstrijd in Vroomshoop, wij begonnen het eerste kwart slordig en door persoonlijke fouten stonden we 3-0 achter, het tweede en derde kwart ging het beter en kwamen terug tot 3-3. In het 4e kwart hebben beide partijen kansen gehad om te winnen maar Vroomshoop schoot van afstand raak. Helaas 4-3 verloren 😌

JO9-3

Vanochtend speelde de jm/9-3 een thuiswedstrijd tegen ON. De eerste 10 minuten begonnen we enorm sterk aan de wedstrijd. Een heerlijk potje voetbal die helaas maar voor korte duur was.

De “trainer” van ON haalde zijn kinderen van het veld af omdat hij zich stoorde aan hoe wij spelen.

We stonden perplex en de kinderen die snapten er niks van. Deze man heeft precies hetzelfde gedaan tijdens onze uitwedstrijd bij ON afgelopen fase.

Helaas valt er weinig meer te zeggen over deze wedstrijd, want onze kids voetbalden niet meer met plezier. Wéér een wedstrijd verpest door iemand van ON, en verbazingwekkend ook de ouders langs de zijlijn die nog kinderachtiger gedrag vertoonden als de kinderen zelf.

Als het aan ons ligt voetballen we niet meer tegen deze club.

JO9-4

Gisteren een uitwedstrijd gehad met JO9-4JM tegen Neo. We kwamen al snel achter met 2-0. Echter herpakten we ons zelf en kwamen al snel weer in de wedstrijd. Helaas aan het einde 2 knullige tegendoelpunten. Eindstand 5-5.

JO10-2

Jo10-2 mocht vanmorgen uit spelen bij HHC. De Kids hadden er zin in, maar moesten even in de wedstrijd komen. Aan het eind van het eerste kwart was het 3-1 voor HHC. Na een korte rustpauze en een toespraak van de trainer kwamen ze beter in de wedstrijd en dat liet de score ook zien, op de helft van de wedstrijd was het 3-6. De Kids hebben die motivatie en leuk spel vast weten te houden tot het einde, met een mooie eindstand van 5-11 nemen we voor het eerst 3 punten mee vanuit Hardenberg🥳⚽

JO11-1

Vandaag eens een tegenstander waar wij nog niet eerder tegen gespeeld hadden. Bergentheim JO11-1 is de nieuwkomer in de eerste klasse. De stijgende lijn van de afgelopen weken werd doorgezet. Wij speelden een zeer goede wedstrijd en hadden de tegenstander meteen onder druk. Hoewel ze er af en toe gevaarlijk uit kwamen in de counter waren wij de bovenliggende partij. De eindstand werd 4-0 door een paar prachtige doelpunten.

JO11-2

Vers gepromoveerd naar de 3de klasse ontmoeten JO11-2 het uit de 2de klasse gedegradeerde DOS. Na 5 minuten was het al duidelijk dat we niet gingen winnen en na een kwartier stonden we al met 0-6 achter. Na een goed gesprek met het team behielden ze de achterstand in het 2de kwartier en het 3de kwartier kwamen ze zelfs terug naar 2-6.

Helaas waren de jongens daarna kapot en het eindigde met 2-11.

Dit seizoen wordt klaarblijkelijk een seizoen om te groeien en te leren.

JO11-3

De eerste wedstrijd deze fase speelde JO11-3 uit tegen ON. De vorige fase hadden we tegen dit team verloren met 3-2. We waren gebrand op revanche! En nu waren we scherp en fel! Dat resulteerde in een klinkende 8-2 overwinning!!

MO11-1

Vandaag hebben wij MO11-1 een thuiswedstrijd gespeeld tegen MO11-2 Hellendoorn. Prachtig mooi weer en een goed gemotiveerd meiden team.

Na het eerste kwartier spelen was de stand 1-0 PH gemaakt door onze spits Roos. Nadat ze de smaak allemaal te pakken hadden, liep de stand uiteindelijk op naar 5-0 voor PH. Alle 5 de doelpunten, zijn gescoord door onze spits Roos! Uiteraard met hulp van haar teamgenoten, wist Roos de acties mooi af te maken💪 voor ons een mooi begin van deze fase. Op naar nog meer mooie wedstrijden!

MO11-2

Zaterdag ochtend mochten de dames van MO11-2 spelen tegen de dames van svo Wierden.

Helaas waren de meiden nog niet helemaal wakker want al heel snel stonden we op achterstand.

De schade was niet meer goed te maken en uiteindelijk gingen de meiden met een 16-0 nederlaag van het veld af.

We blijven keihard trainen en dan vol vertrouwen op naar de volgende wel heel bijzondere wedstrijd zaterdag tegen onze vriendinnen van MO 11-1

MO13-1

Een hele tijd geen verslagen geschreven van uit MO13, maar nu dus weer beginnen: met een update van de start 3e fase. 27 januari met lood in de schoenen uit naar ST Enter Vooruit. 1ste fase was het 16-0 nu 10-1 Een kleine vooruitgang gemaakt maar niet goed genoeg. Week later krijgen we ATC’65 MO13-3 op bezoek. We zijn zeker niet slechter, maar toch verliezen we met 0-4, puur door niet actief in het veld bewegen en veel te afwachtend spelen, duels niet aangaan enz… Hier op hebben we als teamleiders de meiden bij mekaar geroepen in de kleedkamer om een gesprekje met heel MO13 te houden… (what happens in Vegas stays in the kleedkamer!) 17 februari mochten we naar Rijssen tegen MO13-3 van Excelsior ’31. De peptalk heeft nut gehad. Na een spannende strijd stappen we met 1-2 van het veld! Een week later BWO MO13-3 uit. Zij hebben een rappe links buiten die het ons meteen moeilijk maakt en BWO op 2-0 zet. De ruggen gaan recht en we herpakken ons. Onze verdediging doet een wissel in het positiespel en houdt de rest van de wedstrijd dit gevaar onder controle. Vervolgen met goed samenspel, vrijlopen, veel en snel druk op de bal, stappen van het veld met 2-6!

9 maart winnen we ook uit van GFC MO13-1. Wederom met goed samenspel, goede verdediging, slim spelen op het middenveld en afmaken in de aanval winnen we deze met 1-2.

Week erop de kraker thuis tegen NEO MO13-2. Zij staan 3 punten boven ons, met een goed doelsaldo. Vooraf allemaal zenuwachtig om wat voor team we gaan treffen. De meiden gezegd dat ze in deze vorm van niemand bang hoeven zijn als ze het positiespel goed blijven uitvoeren. De wei in en gaan genieten! Wat een wedstrijd werd dat, joh. PH ging helemaal los en tikte NEO met 9-3 terug naar Borne! Heerlijk!

Gisteren mochten we weer thuis. Nu tegen BWO MO13-3. We pakken direct de koe bij de hoorns en gaan weer voor de 3 punten. In de rust staat het 5-0 en de 2de helft gaan we van 4-3-3 naar 3-4-3. Met onze oerdegelijke verdediging en sterke middenvelders durven we dat wel aan. Ook dit gaat goed en we sluiten af met 8-0!

De meiden zijn zoveel beter geworden in deze 2 maanden, dat wordt nog meer genieten de laatste 6 wedstrijden.

JO17

Zaterdag 6 april stond de wedstrijd PH JO17-1 tegen Bergentheim JO17-1 op het programma. Er werd om 10:30 afgetrapt op het zonovergoten sportpark Veenelanden. We begonnen heel slap aan de wedstrijd, waardoor we binnen de kortste keren op een 0-1 achterstand kwamen. Daarna werden we wakker. Tien minuten later nam Lars een corner, waarna Dani prima de 1-1 binnenkopte. Hierna nam Lars nog een vrije trap, die meer een corner leek qua positie, en verraste de doelman door hem in één keer op doel te schieten: 2-1. Hierna kregen we nog een handvol 100% kansen, maar de paal en keeper lagen in de weg. Er werd nog een goal van Jurre afgekeurd, zo bleef Bergentheim in de wedstrijd, maar uiteindelijk bleef de stand 2-1.